Keskustelut Tekniikka 2t öljyt

 • Tämä aihe sisältää 152 vastausta, 27 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten AvatarJätkä toimesta.
Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 152)
 • 2t öljyt

  Merkitty: 

  Ruotsalaissahojen valmistajat suosittelee esim, käytettäväksi seossuhdetta 2% sahattaessa oman valmistajan öljyillä. Jos käyttää muun valmistajan öljyä, niin 3% seossuhde. Oletteko huomanneet mitä eroja näisä öljyissä? Minusta esim teboil bike on synteettinen 2t öljy ja lowsmoke, mutta silti pitää laittaa 3% seos!

 • Nimetön

  Sitkoton lentää sumuna ja enemmän sitä menee keuhkoihin. Mut harvapa nykyään tynnyrillisen vuodessa.

  Jätkä

  Sitkostettuko ei muka lennä sumuna? Sanotaan sitten että köntteinä.

  Esittäkää yksi (1) teräketjuöljy, joka on sitkostettu niin, että se pysyy ketjussa lentämättä siitä sumuna ilmaan.

  Esittäkää sahaustekniikka moottorisahalla, jossa sahaaja on laipan päässä hengittelemässä teräketjuöljysumua, joka sieltä syöksee sahanpurujen joukossa.

  EDIT EDIT – jauhatte, kun ette muuta voi.

  Tolopainen

  Klöntillä  ja sumulla on vissi ero köntin voi kaivaa nenästä mutta sumu menee keuhkoihin.

  Nimetön

  Kyl jotkut teräöljyt haisoo pahalle.

  MIISU4F MIISU4F

  Näemmä Polaric 2T -öljy saa jos jonkinmoista halveksuntaa osakseen. Olen raivannut vuodesta 2005 lähtien päätöikseni. Käytän lähes yksinomaan täyssynteettistä Polaric 2T- öljyä. Alkuun laitoin niinkö varmuuden vuoksi n 2,2-2,5% seoksen. Sittemmin sahakauppiaani sanoi, että karstaa muodostuu sen verran, jotta laita vaan se 2%. Nykyään tankkaan 19.6 litraa 98E bensaa ja sekaan tasan 4dl  2T-öljyä.

  Syksyllä sahaan lopuksi raivureillani kummallakin pönikän valmisbensaa läpi ja keväällä sama uudestaan. On siinä jotain puhdistavaa taikaa tai ei, niin ei ole haitaksi ollut ainakaan. Kun saattaa raivurit jäädä 4kk ajaksi varastoon.

  Jätkä

  Ei Polaric 2T öljy ole sen huonompaa, kuin vastaavilla laatuvaatimuksilla oleva kalliimpikaan öljy. Luultavasti sekin on joltain isolta valmistajalta, esim Mobililta lähtöisin. Pienempi firma pullottaa sen ja joissakin tapauksissa laitta väriainetta tai muuta siihen omaan merkkiöljyynsä.

  Maahantuojan edustaja kertoi, että eräänkin Ruotsalaisen merkkiöljyn valmistaja kilpailutetaan joka toinen vuosi, ja samasta säiliöstä otetaan monen merkkiseen pulloon ja purnukkaan öljyä.

  Aikoinaan – kun Viialan viilatehdas teki moottorisahaviiloja, kävi ”Arska” tehtaalla tekemässä viilakauppoja. Naureskeli, että tuli käytyä kaikki Euroopan viilatehtaat samalla reissulla.

  Eri tehtaitten viilat tehtiin erilaisin hakuin, joista rehellisesti sanottuna Viialan hakkujen malli ei ollut paras. Arska oli katsellut, kun viiloja pakattiin eri tehtaiden pakkauksiin, siitä hän hoksasi, että Sveitsiläisetkään viilat eivät tulleet kovin kaukaa.

  Mutta se oli silloin.

  husku550xp

  En tuossa polaricissa huomannut muuta vikaa kuin että rupeaa kiehumaan helteellä.

  petep

  Vaikka sahaa kuin ammatikseen niin onko 2T-öljyn hinta vuositasolla kuitenkaan se suurin kuluerä?  Tokihan se on joka euro kotiin päin ja osa ei ehdi edes viilaamaan sahaa että ehtii tienata.

  Jätkä

  Sitä voisi kokeilla jonkun omalla sahalla, joka ottaa hyyvin kierroksia ja jossa on vaikka 2,5 %:n seos. (Ei minun sahallani) Ole varma, että kun siinä on tankit täynnä ja saan käyttää sitä, se leipoo kiinni ennenkuin bensiini loppuu.

  arto arto

  10 litran kanisteri hq öljyä reilu satanen. 2dl/10l seoksella sillä menty  monen monta vuotta. Kunnolla kierroksia sahatessa saha kiittää ja kestää.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 152)