Keskustelut Puukauppa AKT tuhoaa tämänkin elinkeinon

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 443)
 • AKT tuhoaa tämänkin elinkeinon

  Merkitty: 

  Äkkiä käräjäoikeuden määräämä uhkasakko perintään! Puutavaran viennin pysäyttäminen hetkellä jolloin rahaa tehdään on anteeksiantamatonta! Vahingonkorvausvaatimukset täysimääräisenä perään! Suomalaisen yhteiskunnan riesa nykyään – AKT!

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hesarissa tosiaan oli juttu joka oli otsikoitu että euroon liittyminen oli suuri virhe. Yksi haitta löytyikin: yhteisvastuu eurosta muiden euromaiden kanssa.

  Ei se devalvaatio-inflaatiokierteessä eläminen kuitenkaan niin hääppöistä ollut. Esimerkiksi lainojen korot olivat välillä huikeita. Tämä on jo unohtunut nuoremmilta kun eurosssa ollaan oltu niin pitkään. Alhainen korkotaso on yksi syy kalliisiin asuntoihin. Ehkä tämänkin voi laittaa euron syyksi, mutta talouden kannalta alhainen korkotaso on ollut hyvä.

  Tasaisuus ja ennakoitavuus on taloudelle parasta. Ehkäpä myös työmarkkinoilla. Koronakriisin pitäisi hellittää tämän vuoden aikana, ja metsäteollisuuden superbuumi lopahtaa. Sitä taustaa vasten ne palkankorotukset ja lomat olisi mietittävä, miten alalla menee pitkällä tähtäimellä eikä tänä vuonna.

  Metsänmies

  Taitaa ollakin tämän talven erimielisyyksissä kysymys  enemmänkin neuvottelutavoista, kuin palkankorotusmääristä.

  Tolopainen

  Mistä tällainen kuvitelma on, että palkkoja ja kulutusta voidaan nostaa rajattomasti. Puhutaan palkkojen harmonisoinnista kuin kyse automaattisesti olisi palkkojen noususta. Samoin palkkatasa-arvo, sehän voidaan toteuttaa miesten palkkoja laskemalla.

  Tuotantoa rajoittaa jo komponenttien ja metallien pula, sähköautobuumi, tulee kaatumaan kuparin rajalliseen saatavuuteen ja hinnan nousuun, vuodessa hinta lähes tuplaantunut. Tupopöydässä kasvun rajat unohtuvat.

   

   

   

   

  Kurki

  Eikös Kurkikin ole sitä mieltä, että kannatti lakkoilla

  Tarkoitin sanoa , että suomalaisella palkansaajalla viimeisten 50 vuoden aikana yleensä on ollut palkkataso kipurajalla sille, joka työllistää ja silloin, kun kipuraja on ylittynyt devalvatiolla korjattiin palkat tasolle, jolla taas vienti veti. Tämä Suomen metsäteollisuus vain mielessä.

  Palkansaajalla ovat tällaiset rajoitteet ja niiden puitteissa todella  haluan, palkansaajalla on mahdollisimman hyvä elintaso.

  Elintasoa laskee myös työttömyys, joka huiteli viimeksi finannssikriisin 2009 jälkeen enimmillään 500 000 kieppeillä, kun huomoidaan suurten ikäluokkien elääkkeele siirtyminen. Palkkakustannuksia ay-liikekin (paitsi AKT) katsoi olevan syytä laskea 15 %, kun  olivat mukana Sipilän KIKYssä 2016.

  Nyt jo sovittujen palkankorotusten voidaan katsoa olevan matalat ja Suomen kilpailykykyä säilyttävät. Hyvä niin.

  Metsänmies

  Ole Kurjen kannssa jopa jonkinverran samaa mieltä. Totta puhuen suomalaisen työntekijän asema on tällä hetkellä keskimääräisesti kohtuullisella, jopa hyvällä tasolla. Tietysti on aloja, joissa työn vaatimukseen, tai raskauteen suhteutettuna ansiotaso on liian pieni, tai toisaalla se on tarpeettoman suuri.

  Tämän talven erimielisyyksissä työmarkkinoilla ei olekkaan kysymys niinkään rahasta, siis palkkojen korotusvaatimuksista. Lähtökohtanahan tässä on se, että metsäteollisuus yksipuolisesti ilmoitti lopettavansa työehtosopimuksien teot liittokohtaisesti. Tämä on yksiselitteisesti heikennys yksittäisen palkasaajan asemaan. Uhkana on, että vaikka nyt saataisiinkin kohtuulliset sopimukset yrityskohtaisesti, on oletettavaa, että työnantajapuoli pyrkii niitä pitkällä tähtäimellä tulevaisuudessa heikentämään.

   

  Jätkä

  Muistin – ja omantunnon ojentamiseksi monelle palstan ”Porvarille” olisi sopivaa vilkaista  Teema&Fem kanavalta AY-liikkeen taipaleelta tositapahtumasta tehty elokuva  ”Eila”.

  Jotain inhimillisyyttä tekin tarvitsisitte ahneutenne ja kateutenne lisäksi.

  Nyt kun Suomessa on huutava työvoimapula, pitäisi satsata matalapalkka-alalta testien perusteella valikoitujen henkilöiden koulutukseen niin, että he saisivat pätevyyden vähintään kolmen tonnin kuukaisipalkoille – ja reilusti ylikin.

  Maahanmuuttajat koulutettaisiin tekemään sitten niitä matapalkkaisia töitä. Niinhän Ruotsalaisetkin ovat tehneet monen vuosikymmenen ajan.

  Näin hoituisi kaksi ongelmaa – oikeastaan kolmekin yhdellä sipaisulla.

  Tolopainen

  Eikö ay perustu ahneuteen ja kateuteen. Ei kai kukaan muuten ole kiinnostunut jäsenmaksuja makselemaan, jos siitä ei mitään etuja saa. Aika vähän tuo Marxin aatteenpalo enää ketään kiinnostaa

  Per Ä Reikäs

  Palkkojen korotuksista luovuttava, ilmastomuutoksen vastustamiseksi, jopa alennettava, jotta yletön huvi ajelu loppuisi.

  Mitä siitä tulee, jos ensin nostetaan polttoaineiden hintoja, jotta huvitus ajot vähenisivät ja sitten muka nostettaisiin palkkoja, jotta pystyisit ajamaan, tä?

  Rane

  Autoileva ammattiyhdistysaktiivi on peräreikästä?

  Metsänmies

  Per Ä on päässyt asian ytimeen. Voidaan myös lakkoilla hamaan tappiin. Tämä tietysti johtaa konkurssiin ja tehtaiden sulkemiseen. Hyvänä puolena tästä on, että savupiiput jäähtyvät, eikä saasteet pöllyä taivaalle. Ajan myötä kansa köyhtyy, ei ole varaa autoihin, ei kulu bensaa,ilmasto kiittää . Auton romut muutetaan kyläseppien pajoissa polkupyöriksi. Kansa alkaa pyöräilemään, kuten Kiinassa aikoinaan. Kansalaisten terveys paranee kuntoilun myötä, sairauskulut vähenevät. Ajan myötä huomataan, että kaikki yleellisyys on turhaa. Viljellään takapihalla pottua, naurista ja porkkanaa ja tietysti ruista. Otetaan lehmä, josta maitoa, käydään onkimassa kaloja, Keitellään iltojen iloksi pontikkaa. Mitä muuta ihminen vielä tarvitsee.

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 443)