Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Tämä aihe sisältää 1,285 vastausta, 65 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi rööri roope 6 kuukautta, 4 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 1,285)
 • Demarien metsäpolitiikka

  Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

  Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

 • Metsänmies

  Jätkä ei ole ymmärtänyt lukemaansa historiankirjoja.  Viittaat varmaan tuossa kommentissasi suomalaisten tekemää iskua Petrovski Jamin tukikohtaan.  On totta, että siellä tuhottiin suomalaisten toimesta myös kenttäsairaala, mutta liioittelet uhrilukua.  Iskun jälkeen suomalaiset ilmoittivat venäläisten tappioiksi noin 500 kaatunutta. Myöhemmissä, niin venäläisten, kuin suomalaisten tutkimuksissa on todettu, että luku on huomattavasti liioiteltu. Kyllä tuossa hyökkäyksessä meni sairaalakin, mutta ei siellä kuollut kuin muutama potilas ja hoitaja. Sairaala taisi mennä siinä taistelun kiihkossa vahingossa.

  harrastelija harrastelija

  Jätkä on mielestäni tavallaan oikeassa, vaikka on lukenut hirtoriaa värilasien läpi. Muurmanskin rata yhdistettäisiin viabalttiaan. Se ei kyllä taitaisi Suomea paljon auttaa? Saamelaisethan ovat Jäämeren rataa kovasti vastaan, olisihan se taas yksi porojen (ja heidän elinkeinon) surma.

  Taitaa jätkän demareilla olla venäläisten kanssa sama sosiaalinen arvoitus: – miksi pitää olla 10 ystävää?

  Tolopainen

  Hahha kun Venäjällä on kadonnut kokonaisia juniakin. Ei tule muurmanskista porttia Aasiaan, nehän varastaisi siellä kaikki tavarat mitä heidän kauttaan liikkuu. Lisäksi Muurmansk on Venäjän sotilasaluetta, ei sinne länsimaalaisia haluta. Onhan se paljon halevempaa viedä tavaroita laivalla vaikka Norjan rannikkoa ylos Jäämerelle kuin junalla Suomen kautta, kyllä tuo rahtiliikenne junalla Suomen kautta Jäämerelle on  pelkästään Suomalaisten intressissä. Miksi Idästä tuotaisiin tavaroita tulevaisuudessa Europpaan, kun robotit voivat ne tehdä täällä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Täsmennys: Jäämeren rata päätyisi Norjan Kirkkoniemeen, ei Muurmanskiin!

  Sanna Marin ja muut demarit: kun joku kysyy sopivista hakkuutasoista, voi vastata, että se riippuu siitä mitä hyötyjä metsästä halutaan. Ei siis ole yhtä ainoaa oikeaa tasoa.

  6 m3 6 m3

  ”Jäämeren rata on jo olemassa, sitä aikoinaan yrittivät ”Suomalaiset terroristit katkoa oikein tosissaan, mutta ”Neukit” pistivät sen aina uudestaan kuntoon. Taisi siellä olla ”Ratatöissä” Koiviston Manukin.”

  Ensimmäisen kerran kyllä kuulee suomalaisia kaukopartiomiehiä terroristeiksi luokiteltavan. He eivät tehneet iskuja siviilikohteisiin. Petrovski Jam oli puna-armeijan huoltotukikohta.

  Ja ”Manu” kyllä taisteli Lauri Törnin joukoissa, ei noissa kaukopartio osastoissa, jotka ovat etelästä pohjoiseen lueteltuna Vehniäinen, Kuismanen, Marttina ja Paatsalo. Noista Marttinan ja Kuismasen osastot tekivät eniten Muurmanninradan katkaisuja.

  Suurimman iskun n.1600miehen ja 250 hevosen voimalla teki legendaarinen everstiluutnantti Arnold Majewski Mai Gubaan jossa he tuhosivat Muurmanninrataa kymmenisen kilometriä ja tuhoten myös tuon aseman.

  Ilmeisesti Jätkä on lukenut vain venäläisten kirjoittamaa historiaa joissa desanttien tekemät iskut suomalaisiin siviilikyliin Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Lapissa on esitetty suurina urotekoina joissa on tuhottu heidän historian kirjoituksen mukaan suuria huoltokeskuksia ja kasarmeja sekä sadoittain sotilashenkilöitä.

   

   

  Jätkä

  Petrovski Jamin tuhoamisesta on useampiakin versioita, mutta Suomalaistenkin pöytäkirjoissa myönnetään, että sinne mentiin puutteellisin tiedoin, eikä sairaalan olemassaoloa tiedetty ennenkuin oli jo liian myöhäistä.

  Suomalaiset kutsuivat kaukopartiomiehiä Sisseiksi, Neukut Desanteiksi, esim Puolalaiset Partisaaneiksi ja KAIKKI toimivat samalla tavalla.

  Suomalaiset kaukopartiot olivat poikkeuksetta Tuhoamispartioita. Lähimatkoja tekevät olivat Tiedustelupartioita, ja olihan myös sieppauspartioita.

  Kaikki nämä ”joutuivat” myös tappamaan viattomia siviilejä, välttyäkseen paljastumasta.

  Suomalaistenkin tekemät sotarikokset tulevat julkisuuteen, kun viimeinenkin veteraani on peitelty kotimaan multiin. Sama trendi nähtiin, kun -18 vuoden lahtarit loppuivat luonnollisen poistuman kautta. Alkoi paljastusten aika, jonka seurauksena on alettu etsimään punaisiksi väitettyjen työläisten joukkohautoja. Meillä on aika lähellä teloituspaikka, jossa ammuttiin 18 ihmistä, joista suurin osa ei ollut mitenkään osallistunut koko luokkasotaan. Osa vain sen takia…

  Millä nimelä Lauri Törnin kaukopartiomiehiä kutsutaan tästä eteenpin, jos nimitys kaukopartiomies ei sovi enää näiden ryhmien taistelijoille? Törni pyöritti menestyksellä tuotakin toimintaa.

  Kalle Kehveli

  Ei suomalaiset yrittäneet edes tosissaan tuhota tai vallata Muurmannin rataa. Lähinnä se oli pientä kiusaa. Amerikkalaiset liittolaisineen estivät sen uhkaamalla suoraa sotaa suomea vastaan. Tällöin suomi luopui etenemisestä. Nimittäin  lend-lease ohjelman avulla liittoutuneet varustivat venäjää suomea ja ennen kaikkea saksaa vastaan. Ilman tätä venäjän olisi käynyt kalpaten.

  Kyllä suomalaiset tappoivat siviilejäkin venäjällä, ei sitä kannata kaunistella. Sotavankejakin kohdeltiin todella huonosti.

   

  6 m3 6 m3

  Ja taas pomppas. Erillisenpataljoonan kaukopartio osastot olivat etupäässä kaukopartio tiedusteluosastoja. Toki heille käskytettiin myös tuhoamistehtäviä. Muunmuassa tuo Petrovski Jam. Sekä niitä vangin sieppauksia.

  Lauri Törni toimi divisioona tasolla tehden väkivaltaisia tiedusteluiskuja, partisaani/desantti jahteja etc.

  rööri roope

  Viimeisen paska tempun teki desantit  Patvinsuon Maksimasaaressa sodan loputtua.Suomalainen meni ilmoittamaan ryssille sota on loppu ja rauha.Palkintona nappi ohtaan viestin viejälle.Ryssät livahti omalle puolelleen ilman tappioita.

  Marttinasaaressa sijaitsi desanttien tukikohta mistä suuntasivat tuhoamis ja murhaamisreisuilleen (suurin osa naisia ja lapsia)p-karjalan aluelle.Pääosin Lieksa,Ilomantsi,Eno.

  Muuten kyllä ne suomalaiset sen sotasairaalan tuhosivat.Uskalin kauppias oli kyseisellä reissulla.

  Rane2

  Sodassa taitaa väkisellä inhimillisyys ja reilu peli unohtua.Tällä kylällä majoittui sodan aikana näitä kaukopartiomiehiä.Yksi nyt jo edesmennyt isäntä kertoi näistä pari tapausta.

  Hän oli silloin ollut pikkupoika ja muiden samanikäisten kanssa he olivat onnistuneet varastamaan näiden partiomiesten majapaikan seinustalla olleen pikakiväärin ja ilmeisesti myös lippaan tms..He olivat vieneet sen vähän matkan päässä olleen lammen rannalle ja olivat sitten yrittäneet ampua sorsia.Nämä kaukopartiomiehet olivat viimeistään laukaukset kuullessaan huomanneet että ase puuttuu ja he olivat ammattimiehinä piirittäneet ja saaneet kiinni kaikki pojat.Tämä isäntä muisteli että heidät oli pieksetty ihan tosissaan, nämä eivät olleet nähneet tilanteessa mitään huvittavaa.

  Pois he olivat lähteneet vesitasolla ja yksi näistä oli lähtiessään käynyt ampumassa yhdestä talosta koiran joka oli ilmeisesti valvottanut häntä jatkuvalla haukkumisellaan.Saattoi olla että se pervitiivin käyttö teki joistakin vähän arvaamattomia.

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 1,285)