Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 481 - 490 (kaikkiaan 1,285)
  • Demarien metsäpolitiikka

    Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

    Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

  • 6 m3 6 m3

    Rokanlammellako pojat sorsastivat Emmalla, vaiko Paltaniemellä?

    Paltaniemeltä tehtiin ensimmäiset kaukopartioitten vientilennot. Rokanlammelle osasto Marttina rakensi jo välirauhan aikana koulutus tukikohdan.

    Mutta tietääkö Rane, missä sijaitsi Kajaanissa ”Kaitilan kunnan ulosottoviraston” toimisto?

     

    Rane2

    6m3:llä on näköjään sotahistoria hallussa, kyseessä on tosiaan Paltaniemi.

    Lentokenttää ruvettiin rakentamaan -39 mutta se otettiin käyttöön ilmeisesti vasta joskus Lapin sodan aikaan joten muistikuvani siitä että tämä kertoja olisi puhunut vesitasosta on todennäköisesti oikea.

    Tuosta toimistosta ei mitään hajua.

    6 m3 6 m3

    Vesitasollapa juu. Kaikki Osasto Msrttinan kaukopartioitten vienti, nouto ja huoltolennot tehtiin vesitasoilla, (vesistöjen ollessa sulia) 14 divisioonan alueella, ensin Paltaniemeltä, myöhemmin Kuhmon Jämäksestä.

    ”Ulosottoviraston” toimisto sijaitsi Teppanassa. Voisi jopa sanoa että siellä pantiin alulle välirauhan aikana koko tiedustelutoiminta jota Päämajan kaukopartio-osastot harjoittivat koko jatkosodan ajan.

    Tuo ”Kaitilan kunnan ulosottovirasto” lienee ollut Paul Marttinan huumoria js suojaus uteliailta ulkopuolisilta tiedustelutoimintaa kohtaan.

    Tolopainen

    Kun eilen katselin puoluejohtajien vaalitenttiä, eipä sieltä demarit erottuneet mitenkään hallituksen linjasta juuri millään alueella. Joku katkera pienituloinen kyseli eläkekattoa, kun joillakin on iso eläke. Puoluejohtajat eivät tuota kannata, eläkkeen suurus riippuu ansioista, eikä  sinne eniten maksavien ryhmää kannata sulkea pois järjestelmästä. Pienituloiset eivät pidä eläkejärjestelmää pystysssä, vaan suurituloiset, lisäksi valtio on suuri tulonsaaja maksetuista eläkkeistä. On se kummallista, että pienituloiset kuvittelevat, että heille kuuluisi maksuosuuttaan huomattavasti suurempi osuus kakusta kuin isompituloisille. Miksi mikään puolue ei puolusta suurituloisten oikeuksia, he maksavat huomattavasti suuremman osuuden yhteiskunnan menoista kuin heidän lukumääränsä mukainen oikeudenmukainen osuus olisi. Miksi meillä on progressiivinen sakotusjärjestelmä, eikö progressiivinen verotus tasaa jo riittävästi tuloja. Miten se isotuloisten raha on paljon huonompi maksuväline kuin pienempituloisen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hesarissa oli tänään juttua pitkäaikaishoidon maksuista. Suurituloisellahan  on myös suuri eläke. Kun hoitolaitokselle maksetaan eläkkeestä tietty prosentti, suurituloinen maksaa huomattavasti enemmän euroja. Omaisuutta ei vielä maksuissa huomioida, mutta tämä tulee varmasti muuttumaan, kun eläkkeelle jää yhä enemmän niitä, joilla on ollut pääosin pääomatuloja ja vähän palkkatuloja. Rikkaita ei saisi kuitenkaan rokottaa liikaa, sillä jos saman hoitotason saavat kaikki, eikä rahalla saa parempaa palvelua (paitsi yksityisissä hoitolaitoksissa ja ulkomailla), silloin omaisuus kannattaa verosuunnitella perillisille.

    Tolopainen

    Eläkkeelle jää pääosin yhä parempituloisia esim. opettajista eläköityy lähivuosina kolmannes, kun heillä ei mitään pätkätöitä ole työeläkkeet tulevat kasvamaan huomattavsti nykyisestä tasosta lähivuosikymmeninä. Maksettujen eläkkeiden määrä nousee 2030 luvulla yli 30mrd€ vuodessa. Ehkä eläkerahastojen purkamista olisi jo syytä alkaa vähitellen harjoittelemaan, nehän on tarkoitettu eläkeläisille, vai käykö niille kuten vereraanien keräysvaroille että jäävät instituutioiden omaisuudeksi. Toistaiseksi on vielä kova halu kasvattaa eläkerahastoja, kun ne ovat eläkeyhtöiden taseissa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mitään rahastojen purkamista ei kyllä taida tapahtua, kun tulevien pienempien ikäluokkienkin eläkkeet pitää jotenkin rahoittaa.

    Puuki

    Minkälaine lienee e-rahastojen tuotto tulevaisuudessa ? Siitäkin riippuu riittääkö varat.

    Rahoja on kait yli 200 mrd jemmassa,  kulut aika isot tietenkin palkkioineen ja eläkejohtajien palkkoineen.  Kun eläkerahoja kerätään kuitenkin koko ajan , niin  loppuosa hyvin sijoitettuna luulisi riittävän hyvin.   Eläkerahastojen kok.summa on kaksinkertaistunut entisestä suht. lyhyellä ajalla nykyiselleen.  Pari eläkeyhtiötä taitaa omistaa esim. Kojamoakin, jonka tuotto on  ( ja on ollut aiemmin ) erinomainen kaksinkertaisen verotuen takia.

    Metsänmies

    Tolopainen näyttää olevan huolissaa suuritulosten eläkkeistä, ei niistä, jotka ovat kituuttaneet jo työelämänsä pienillä ansioilla. Olisi tietysti parasta, että tuloeroja kavennettaisiin, että kaikki en eläkkeetkin kertyisivät tasaisemmin.

    puunhalaaja

    Tässä olisi demarien toimenpideohjelma: https://drive.google.com/file/d/1jcz4HH1FYevAcERjqzU7eHxhP4uE3M2d/view

    Siellä vaaditaan mm. metsähallituksen tulostavoitteen kohtuullistamista sekä yksityismetsänomistajlle taloudellisia kannustimia pidentää kiertoaikaa.

Esillä 10 vastausta, 481 - 490 (kaikkiaan 1,285)