Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Tämä aihe sisältää 1,285 vastausta, 65 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi rööri roope 3 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 751 - 760 (kaikkiaan 1,285)
 • Demarien metsäpolitiikka

  Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

  Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

 • oksapuu

  Kyllähän se Antti aluksi yritti mutta taisi tulla vähän palautetta…

  Kun rahat loppuu niin takinkääntö alkaa, niinhän se tulee menemään…

  Jätkä

  ”-Nyt jos koskaan olisi ay-liikkeen ja puuntuottajien yhteistyön aika. Ruokateollisuuden ja maataloustuottajien yhteistyössä ollaankin jo päästy paljon eteenpäin.”

  Jos AY-liike ja puuntuottajat tekevät sman tyyppisen sopimuksen, kuin SOK ja maataloustuottajat, eli hintoja halpuutetaan tuottajien kustannuksella, niin kenen etu se olisi?

  Valmette – eli Valion metsäteollisuus voisi aluksi ottaa vastaan metsähallituksen toimituspuut uuteen hienoon sellutehtaaseensa ja maksaa puusta metsähallitukselle oikean hinnan.

  Sen jälkeen kaikki metsänomistajat haluaisivat myydä puunsa Valmettelle, koska siellä ei raakapuuta halpuutettaisi.

  Kun Valtio omistaa sataprosenttisesti KO yhtiön, sen kassaa ei kupattaisi epämääräisillä Bonusjärjestelmillä, vaan kaikki voitto voitaisiin ohjata vaikka vanhusten hoidon kustannuksiin.

  Visakallo Visakallo

  Ei vain taitaisi enää mistään löytyä riittävän rehellisiä herroja tuommoista toteuttamaan ja johtamaan.

  rööri roope

  Hitto oon väärässa jätkä veronkiertäjä

  MaalaisSeppo

  Metsäteollisuuden kapasiteetin lisäystä eivät demarit ole vastustaneet. Sen sijaan hakkuiden lisäämistä eivät kannata (myös Rinne muodon vuoksi). Metsäteollisuus ei luonnollisestikaan tee uusia suuria investointeja, ellei hakkuita voi lisätä.

  Hakkuiden määrään ei nykyhallitus ole vaikuttanut, vaikka pitikin sitä tärkeänä. Kannatuksen kannalta olisi ollut parempi olla hiljaa. Tulevatkaan hallitukset eivät ilman lakimuutoksia voi estää hakkuiden kasvua. Lakimuutokset ovat kuitenkin mahdollisia. Sen vuoksi teollisuus panttaa investointipäätöksiään vaalien yli. Jos Rinne palaa remmiin, demarit eivät aja muutoksia metsälakeihin. Ellei palaa, tilanne mutkistuu.

  puunhalaaja

  Jäämeren radasta on keskustelua ainakin tässä ketjussa. Järki voitti, sitä ei tule:

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005997266.html

  Visakallo Visakallo

  Tämä hoitokotigate on metsien kannalta kuin taivaanlahja. Normaali ihminen (jos poliitikon voi sellaiseksi lukea) ei enää kehtaa ruveta piipittämään jostain metsien hiilitaseesta, kun ihmisten hoito on ajettu maassa siihen jamaan kuin se nyt on. Tuntuu, että aivan nuorruin 15 vuotta tämän takia!

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Hoivapalveluongelmat palauttivat päättäjät maanpäälle ja turha maailman parannus asettuu tosiasioiden tärkeysjärjestyksessä taka-alalle.Demarit pääsevät melko varmasti sotea ja maakuntauudistusta tekemään.Tällä vaalikaudella ei sitä tule ja samalla säästymme onnettomalta 18 maakunnan himmeliltä.

  Tolopainen

  Näyttää sote kuitenkin valmistuvan, eihän siinä ole kuin hakemalla haettuja pilkun viilauksia, joilla ei ole kokonaisuuden kannalta mitään merkitystä. Hoitoonpääsyä helpotetaan, siinä ei ole mitään perustuslain vastaista, nykyisessä laissa on paljonkin. Sosialistit tietnkin vastustaa sosialismin purkamista ja valinnanvapauden lisäämistä tavallisille kansalaisille.

  Olihan siellä persujen edustajakin topakkana, että Eu notifikaatio sitä ja tätä, vastustaa EU:ta mutta jos sen varjolla jotain hankaluutta voi saada aikaan kaikki käytetään poliittisena aseena.

  Antti Rinteen oudossa lääkärintodistuksessakin on yksityisen Attendon lääkärin lausunto, että hän on joskus maaliskuussa työkykyinen. Lihakset kärsineet pitkään hapenpuutteesta ja pitää kuntouttaa, hohhoijaa ei tule pääministeriä kun nollakuntoista kuntoutetaan. Kehuu julkista terveydenhoitoa vaikka on yksityisessä hoidossa.

  Monessa Euroopan maassa on Suomea parempi terveydenhoito. Nykyinen ei ole mitenkään erityisen puolustamisen arvoinen, josta ei voisi siirtyä parempaan. Ei terveydenhoitoa todellakaan kehitetä missään kunnansairaaloissa, kyllä se tapahtuu isojen yhtiöiden poliklinikoilla. Sosialistit kuitenkin vastustavat myös apteekkien kilpailun lisäämistä, kun sekin on muualla Euroopassa vapautettu.

  Kuntayhtymien terveydenhoidossa on jo nyt rahoituskriisi, niissä on vajetta n.5% eikä ole tietoakaan miten nuo alijäämäiset budjetit rahoitetaan.

  PS. Talibaani proffa Hiilamokin on kääntänyt kelkkansa sotemyönteiseksi, kirjoittaa Kalevassa, jotta sote saadaan maaliin pienin muutoksin. Kohta on voittajien kelkkaan tungosta. Sipilä on noissa tavoitteissan tottunut vaikeuksiin, turha odottaa pyyhettä kehään.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä sote valmistuu joskus,muttei tämän hallituksen aikana,joten ei taida olla voittajien kelkkaa tässä näkyvissä.

Esillä 10 vastausta, 751 - 760 (kaikkiaan 1,285)