Keskustelut Tekniikka Ensimmäinen raivaussaha

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
 • Ensimmäinen raivaussaha

  Terve!

  Yritetäänpä, josko täältä saisi apua ja hyviä pointteja ensimmäisen raivaussahan ostossa..?

  Saha tulee yleiseen käyttöön mökille / omiin metsiin harvennuksille..

  Kiitokset jo etukäteen!

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tanelilla tilhin 450K, on muuten kätevä ja pätevä. On vain jo pois myynnistä.
  Vastaavia löytyy vähän joka merkiltä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Itselläni nykyisin kolmin kappalein stilhin 450,kuten Tanelilla.Olen erittäin tyytyväinen,toimintavarma,kestävä ja osat edullisia.Olen aikanaan omistanut kolmea muutakin merkkiä ,joista ei yhtä myönteisiä kokemuksia.Nyky sahojeni huonotapa on kasata ”hiirenpesä”mujut kopanalle pytyn päälle.Toissapäivänä aloitin talven jälkeen raivauksen,kolmannella nykäisyllä saha heräsi talvilevolta.

  Berza

  Pakko kehua minunkin Stihl 450.stä. Kokemuksia on muistakin merkeistä, mutta ehdottamasti paras omalle kohdalleni sattunut.
  Jokohan 450 malli on lopetettu ? Sen mallin seuraajat taitaa olla vähän vielä tehokkaampia, ainakin tyyppinumero on kasvanut.

  tamperelainen tamperelainen

  Käytän kahta raivuria.Pitkäputkinen Dolmar 4510 rehevien maiden taimikon heinäykseen ,pihamaiden niittoon ruohoterä-siima-varustuksella..Taimikoiden raivaukseen,metsänhoitoon Stihl 480

  Polle-Olle

  Itselle tuli hankittua vuodenvaihteessa Stihl FS 260. Hiukan tullut kokeiltua ja tuntuu olevan ihan tarpeeni mukainen peli. Kerroin myyjälle tarpeeni ja tätä suositteli. Jälkeenpäin katselin specsejä netistä ja tuli tunne, että ostinkohan vain paremman ruohotrimmein? No, pääkohde on kuitenkin vuosi sitten istutettu kivikkoinen taimikko, joten eiköhän tuollakin vatukot kurissa pysy. Katotaan sitten järeämpää. Jos siltä tuntuu.

  Itäsuomen Antti

  Mie hommasin huskin 343:n Se on vähän semmonen kompromissikone, mutta ei tuosta ole liiemmin moitittavaakaan löytyny. Kovimmat testit on tehty kun kesähelteillä on niitetty aitojen alusia.

  Tärkeintä taitaa kuitenkin näissä vehkeissä olla se kulmavaihteen ja teränhuolto. Tuohon vehkeeseen kun ruuttaa vaseliinia joka tankkauksella kulmavaihteeseen niin eipä ole murheita ollut.

  Itäsuomen Antti

  Ei holtittomasti. Se vaan on helppo siinä terän teräyksen ohella ruutata sinne.

  Se on semmoinen varotoimenpide, sillä siellä voi olla vähän välystä jossain. Se rasva kesti siellä kymmenkunta tankillista ennen kuin kulmavaihde alko kolista

  Itäsuomen Antti

  Muistelen että se saha on hankittu joskus 06 tai jotain sinne päin. Se fuskaus paljastui viime syksynä…

  tamperelainen tamperelainen

  Aloittajalle sanoisin,että valjaisiin kannattaa kiinnittää huomiota,ne ostaisin parasta laatua.Huskin parhaat valjaat ovat hyviä.Esim oman Sthl 480:n mukana tuleet valjaat kohtalaiset.Isommalle miehelle ne ovat kuitenkin säädöiltään puutteelliset

  Polle-Olle

  Stihlin myyjä kertoi, ettei kulmavaihdetta tarvitse rasvailla. On kestovoideltu. Ootteko eri mieltä?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)