Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,651 - 1,660 (kaikkiaan 1,675)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • Rane

  Tämä Timmermansin kansliapäällikkö perusteli lähtöään Greenpeacesta sillä että järjestö ei hänen mielestään saa mitään aikaan.No nyt EU-byrokraattina alkoi tapahtua…

  Gla Gla

  Kyllä, vesivoimalat ovat aiheuttaneet paljon vahinkoa. Mutta mikä on vaihtoehto sähköntuotannolle?

  Visakallo Visakallo

  Lainsäädännön tavoitteena on ennallistaa vähintään 20 prosenttia EU:n maa- ja merialueista vuoteen 2030 mennessä. Toimet koskevat kaikkia ekosysteemejä vuoteen 2050 mennessä. Komission mukaan jokainen luonnon ennallistamiseen investoitu euro tuo 8–38 euron tuoton.

  Olisi mielenkiintosta kuulla, miten esim. Hollannissa tuo merialueiden ennallistaminen hoidetaan…

  Nyt sitten kaikki ennallistamaan! Kymppitonnista poikii jopa 380 000 euroa!

  Kun noista komission kaavailuista otetaan mielikuvitus ja hybridivaikuttaminen pois, niin paljonko mahtaa jäädä jäljelle?

  Visakallo Visakallo

  Kotikylillä näkyi viime talvena lumen painosta ennallistuneen pari asuinrakennusta ja tallia. Tässä alkaa jo kohta käydä hieman kateeksi, kun nyt hankkivat niin pirusti niillä!

  Gla Gla

  Suomessa on vuoden -90 jälkeen hävitetty metsää rakentamisen alta 300 000 ha. Jostain syystä politiikassa ei korostu halu säilyttää olemassa olevat rakennetut alueet käytössä.

  Muutama suuri kaupunki saa laajentuessaan syödä ympäröivät metsät. Samoin kaupungit edellyttävät uusia tieyhteyksiä laajoine eritasoliittymineen ja junaratoineen. Tuulivoimaa halutaan, vaikka se edellyttää tuhansien hehtaarien alalta metsien hakkaamista eli moninkertaisesti ydinvoimalaan verrattuna. Ja kun maata ei riitä, aletaan täyttää merta. Kun kaupungissa asumisen takia pitää kuitenkin päästä väljemmille seuduille, rakennetaan rannat täyteen mökkejä.

  Puuki

  Turvemaita pitäisi ennallistaa vesittämällä .  Mutta miten käynee päästövähennysten siinä hommassa, kun metaanipäästöt lisääntyy ?  Turvepeltojen osaltakin parempi keino päästöjen vähentämiseen olisi viljeltävien kasvien vaihtaminen esim. viljasta nurmeen ja kierrätysviljely.     Paksuturpeisen järvestä/lammesta  syntyneen suon ennallistaminen  on iso ja kallis urakka mutta tuottaa ison kasan turvetta.

  Mutta onhan se toisaalta hienoa , että jokainen ennallistamiseen laitettu ero poikii vähintään 8 euroa takasin.  Se on rahan tuloa se.

  Perassic Park Perassic Park

  On siis löytynyt viimein talousratkaisu suomen kestävyysvajeeseen.

  kaapo123

  juu,ikävää,että metsää hävinnyt 300 ooo ha,maailmassa hävinnyt 10 milj ha

  Visakallo Visakallo

  Petkeles on hyvä ja nostaa keskustelun tason 2020-luvulle, jos kerran 90-luku niin ahistaa.

  Tomperi

  Juu mutta suomi ja maailma pelstuu kun aukoille jätetään muutama pystyyn kuollut puu pystyyn ja joku pirun pitkä kanto ja kolome mäntyä…..

Esillä 10 vastausta, 1,651 - 1,660 (kaikkiaan 1,675)