Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 2,133)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Puuki

    Lintujen ja ötököiden elinpaikkoja kannattaa suojella. Mutta se ei tapahdu  ulkoapäin  pakottamalla ja  epämääräisillä tutkimuksilla perustelemalla.  Vaikutus on sillä tyylillä päinvastainen.

    Eurokantoja ,  lahopuuryhmiä ja säästöpuiden jättämistä  yms. on alettu tehdä n. 10-15 vuotta sitten laajemmassa määrin joten tulokset alkaa näkyä vasta myöhemmin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Säästöpuiden ja hakkuuaukoilla olevan lahopuun positiivisista vaikutuksista lajistoon on tutkimusta. Sitä en tiedä miten määritellään ’epämääräinen’ tutkimus. Joskus yksikin tutkimus saatetaan uutisoida näyttävästi, vaikka se ei ole vielä kovin vahva näyttö yksinään, vaikka ei olisikaan sinällään ’epämääräinen’.

    Haba Haba

    Empiirinen tutkimus osoitti että: metso 2, koppelo 3, useita teeriä, kyyhkysiä sekä kätisevä kepuseurue havaittu kohteessa.

    Petkeles Petkeles

    Metsälajien uhanalaisuuskehitys on vain voimistunut lainsäädännöstä ja sertifikaateista huolimatta, joten vaikuttaa ihan oikealta johtopäätökseltä että suojelu ei onnistu pakottamalla. Toisaalta asian voisi nähdä myös niin, että metsänomistajat ja toimijat eivät onnistu luonnonhoidossa edes pakosta huolimatta…

    Puuki

    Epämääräinen  tutkimustulos on saatu aikaiseksi ainakin punaiseen kirjaan.  Eiköhän se isohko ryhmä tutkinutkin jotain , kun monta vuotta puuhasivat kirjaa.  Melko vastenmielisiltä vaikuttaa  sen lopputulokset , kun virheet on  ilmiselviä.  Vähentää luottamusta suojelutarpeen perusteluihin ja perustelijoihin.

    Parantamista luonnonhoidossa löytyy aina mutta paljon on edistytty 60-70-luvun ajoista alkaen omatoimisessa suojelussakin muiden suojelualueiden perustamisten ohella.

    Jotkut käsittää metsien monimuotoisuuden suojelun liian yksioikoisesti. Kun esim. lehtojen suojelusta on puhe , niin niitä pitää hoitaa  metsänhoidollisesti oikein,  että lehtolajit selviää.  Ei pelkkä hakkuiden tekemättömyys suojele juuri mitään.

    Tolopainen

    Koko Suomen voisi laittaa Suojeluun, jos tuolta Puolan Liettuan seuduilta löytyisi suomalaisille asuinalue. Siellä olisi hyvä viljellä, maat on kivettömiä multamaita. Kun täältä menee turvemaat viljelykieltoon eikä metsiäkään saa hakata. Lähtö se on edessä tai nälkäkuolema.

    mehtäukko

    Lähtö se valkiaa ensin monelle viher-kiilusilmälle, ennen kuin allekirjoittanut alkaa perääntyä.

    Scientist Scientist

    Uhanalaisia luontotyyppejä löytyy hyvin kun mennään kovin hienojakoiseen tyypittelyyn. Metsäluontotyyppejä oli löydetty peräti 40 erilaista, joista 15 erilaisia lehtotyyppejä ja 19 erilaisia kangasmetsiä. Lehdot oli jaoteltu mm. siellä esiintyvän jalopuun mukaan. Päällekkäisyyttä on myös paljon eri metsätyyppien välillä. Onkohan näin hienojakoinen jaottelu tarpeen ?

    Aiemmin oli tunnistettu myös myös alppiniittyjä, mutta sitten päädytty siihen ettei niitä Suomessa ole.

    Puuki

    On kait ne monet lehtotyypitkin  uhanalaisia, koska täällä ollaan jalopuiden esiintymisrajoilla. Ja ne tyypit ei säily metsien täyssuojelulla.   Nyt uutisissakin toitotetaan ”astuntijoiden ” suulla Ylellä miten 76 % metsätyypeistä on uhanalaisia.    Metsätyypit tuleekin kohta uhanalaisiksi, jos metsistä suojellaan 1/3-osa ja turvemaille tehdään järkevän mh kieltoja.   Tilalle tullee suojelubiologien ohjeet ja käytännöt sekä punaviheriät tyypit verovaroilla syynäämään metsä- toimintoja.     Onneksi tuli tehtyä muutama aavistusleimikko niin säilyy joku tolkku ainakin omalla metsäpläntillä. Voi vielä toistaiseksi itsekin  päättää hakkuutavoista ja muusta mh:sta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Punaisen kirjan taustalla on varmaan ollut ihan ’oikeaakin’ tutkimusta ja inventointeja, mutta niistä on vedetty sangen epämääräiset johtopäätökset jotka eivät kestä lähempää tarkastelua. Poliitikot ovat helppoja höynäytettäviä kun eivät ymmärrä asiasta mitään.

    Petkeles: metsälajien uhanalaisuuskehitys lienee kuta kuinkin pysähtynyt.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 2,133)