Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 9 vastausta, 181 - 189 (kaikkiaan 189)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Merkitty: 

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Suojelupinta-alan laskentaan tulee vielä täsmennyksiä komissiosta, mutta luulisi laskennan olevan luontotyyppikohtainen. Mitä nämä olisivat? Ainakin suot, metsät, tunturit, meren saaristo. Suojelu tarkoittaa meillä yleensä aika tiukkia käyttörajoituksia, paitsi Natura-alueilla on vapaampaa.

  Tolopainen

  Metsien suojelualueista Euroopassa puolet on jo Suomessa. Ehkä muutkin maat voisivat kantaa kortensa kekoon. Kolmasosan suojelu on hatusta temmattu luku. Eikä tule koskaan toteutumaan. Euroopassa on jo aivan liikaa väestöä ja lisää tulee Afrikasta. Suojeluasiat yritetään ratkaista aivan liian nopeasti, ne  vaatii aikaa vuosikymmeniä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hatustapa tietenkin, mutta meillä ei ehkä ole aikaa vuosikymmeniä. Epäillään että ilmastonmuutos voi edetä ennakoitua nopeamminkin, jos eri systeemit ylittävät keikahduspisteen. Ekosysteemit pärjäävät paremmin myös muuttuneissa oloissa jos niissä on monimuotoisuutta, eivät ole niin haavoittuvia.

  Puuki

  Niiden maiden joilla on metsät pääosin hävitetty jo tulisi maksaa kompensaatiomaksua metsäisille maille jotka hoitaa suurimman osan laskennallisesta hiilinieluista metsiä suojelemalla.  Helppohan se on suojella jotain puistometsää 30 %, jos metsää on maassa esim. 15 % sen pinta-alasta .   Ja paljon päästöjä aiheuttavat hiilivoimalat yms. kustantaisi metsien hiilinielun lisäämisestä tulevia lisäkuluja.  Miksi hiilipäästökauppaa ei ole suunniteltu niin päin , että haittoja poistavat saisi tuloja jotka haittoja lisäävät kustantaa?  Muuten ei ole mitään hyötyä sillä kaupalla käytännön hiilitaseeseen.     Nykyään päästöoikeuksia ostava voi lisätä päästöjään, niiden myyjä ei välttämättä myy kuin ylimääräisiä (saatuja) päästöoikeuksiaan jota ei käytä muutenkaan.     Mutta tod. näk. tuollainen  oik.mukainen ja toimivampi tapa ei koskaan toteudu koska isot päättää eikä todellinen tilanne siihen kovin paljon vaikuta.

  Se on pitkälti sosialisointia ja perustuslailliseen omistussuojaan puuttumista isossa mittakaavassa, jos lisäsuojeluvelvoite tulee ilman siitä aiheutuvia korvauksia.   Aika paljon on jo yksityiset mo:t osallistuneet , kun lasketaan suojavyöhykkeiden , säästöpuiden ja muiden omatoimisten suojelujen taloudellista vaikutusta.   Metso-korvausalueillakin kustannukset maksaa  melko usein suurimman osan mo:t itse , kun korvaus on lähinnä muodollinen .

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Miksi hiilipäästökauppaa ei ole suunniteltu niin päin , että haittoja poistavat saisi tuloja jotka haittoja lisäävät kustantaa?

  Juuri noin se pitäisi toimia. Maiden rajojen ylikin jos se on tehokkainta.

  Perassic Park Perassic Park

  Miten vastaavat pinta-alat on mitenkään mahdollista saada suojeluun Saksassa, saati Hollanti, Belgia ?

  Suomen tulisi pitää  tarkka vara, ettei täällä aleta menemään asioiden edelle, ennen kuin nähdään toteutumaa muualla .

  ’metsäpolitiikka’ -taitaa olla vahva paino jälkimmäisellä politiikka -sanalla. Harvaanasuttu Suomi soveltuu ilmeisen hyvin Keski-Euroopan ikiomaksi Yellowstoneksi.

   

  Visakallo Visakallo

  Joko vihreissäkin ajatellaan, että EU:ssa mennään Suomen metsätalouden osalta liian pitkälle, kun Turussa ex-puoluejohtaja, ex-ministeri, ja nyt metsäasioissa aktiivisesti häärännyt europarlamentaarikko Ville Niinistö sai vain 1 028 ääntä (- 2 745). Hän menetti ääniään kolmanneksi eniten puoluetovereidensa Ozan Yanarin ja Emma Karin jälkeen koko valtakunnassa.

  Visakallo Visakallo

  Aivan käsittämätöntä ylimielisyyttä tuntuu muutamilla Suomen EU-edustajilla olevan metsätaloutta kohtaan. Ennen tuommoisia olisi sanottu täysiksi paskoiksi.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008029092.html

  Haba Haba

  Näinhän se on, kyllä asiantuntija toisen tuntee.

Esillä 9 vastausta, 181 - 189 (kaikkiaan 189)