Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 980)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Merkitty: 

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • Jovain

  Olen aika huono kaivelemaan tilastoja, uskon yleensä siihen mitä täällä kerrotaan. Tuskin kuitenkaan metsien järeytyminen sieltä toisesta päästä vaikuttaa metsien keskimääräiseen läpimittaluokkaan?

  Petkeles Petkeles

  VMI11: Valtaosa puustosta on luontaisesti syntynyttä – kokonaistilavuudesta 16 prosenttia viljeltyjä.

  Varsinainen tehometsätalouden voittokulku jos 50-luvulta tähän päivään ei olla saatu viljelymetsistä kuin 16 prossaa buustia.

  jees h-valta

  Mitä yhteistä on luontaisesti syntyneellä ja viljelymetsällä? Se että molemmat ovat olleet jo kauan suloisesti sekaisin. Eli turha kärjistellä tuolla argumentilla. Aina tulee viljelymetsäänkin luontaista ja vaikea sitä on ensiharvennuksella erottaa kumpaa raivataan. Luontaisesti syntyneitäkin viljellään eli harvennetaan tehometsätalouden meiningillä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen
  Haba Haba

  Ok, paikalliset ostohenkilöt sitten kertovat aivan jotain muuta. Muistavat muutaman vuoden taakse sen ja sen leimikon jossa oli puita, nykyisin ei tule niitä myyntiin.

  Toisaalta saman totesin itsekin Google maps sivustolta.

  jees h-valta

  Ei kannata yleistää vaikka omissa ei olisikaan kuin puskapaviljonki jäljellä.

  aegolius

  >Olen aika huono kaivelemaan tilastoja, uskon yleensä siihen mitä täällä kerrotaan.

  >paikalliset ostohenkilöt sitten kertovat aivan jotain muuta

  >saman totesin itsekin Google maps

  Huh huh. Tällä tasolla ne argumentit ovat. Lähdeviitteisiin ei uskota, mitään tietoa ei itse haeta, ostomiehet ja taksikuskit kertovat faktat ja asennelukko lopulta säilyy. Siinä vasta savottaa tieteelle ja tutkimukselle. Ihan kuin vihreän auton kyljessäkin lukee: ”On helppoa muuttaa säilykepurkki haarukaksi. Paljon vaikeampaa on muuttaa ihmisten ajattelutapoja.”

  Visakallo Visakallo

  Wikipedia: ”Käytännössä trollausta voi olla äärimmäisen vaikea erottaa pelkästä syvästä tietämättömyydestä, joskin säännölliset trollaajat yleensä oppii tunnistamaan.”

  Jovain

  Kysymys oli valtakunnan metsien inventoinnin perusteella, mikä on suomalaisen puun keskiläpimitta nykyään? Se on lehtipuilla 7  ja havupuilla 12. Niin tuolla Sulkavan mielipide jutussa kerrotaan. Luulisi ihmisillä olevan oikeus myös maisemaan, pusikkoinen se kieltämättä on.

  Petkeles Petkeles

  EDIT

Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 980)