Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 971 - 980 (kaikkiaan 980)
 • EU:n metsäpolitiikkaa

  Merkitty: 

  Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

  http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

  EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

 • Visakallo Visakallo

  Mitä alatyylistä niissä kommenteissa on? Aivan asiallista pohdintaa. Ethän sinä Zumi ole edes ainoa, joka on jättänyt asioitaan epäselväksi. Ne toiset tosin poistuivat palstalta jo jokin aika sitten.

  Teufelin Zumi

  Kaikki eivät ole kuin sinä eli takuueläkkeellä, mikä se nyt sitten lieneekin. Mitä, ketä on ne toiset.

  Visakallo Visakallo

  Paljon riittää Zumin elämässä näköjään kysymyksiä. En minä pääse takuueläkkeelle, koska minulla on työhistoria.

  Teufelin Zumi

  Onko ”työhistoria” jos 12 vuotta päivystää metsälehden keskustelu palstaa 18/7? Sitäkö tarkoitat?

  Visakallo Visakallo

  Ei ole minulle, mutta Zumille se taitaa olla, koska tämä reagoi aina kun kirjoitan täällä tietyistä asioista. Sehän vaati Zumilta 24/7 päivystysvalmiutta.

  Teufelin Zumi

  Kovinhan se pellellä on suuret luulot itsestään.

  Visakallo Visakallo

  No, koetahan Zumi sitten olla  kokonainen viikko kommentoimatta meikäläisen kirjoituksiin, – ja äläkä sitten tällä kertaa vaihda nimimerkkiäsi!

  Tolopainen

  Eläkkeellä olo on ihmisen parasta aikaa. Kaikki pelaa, eikä ostovoimasta ole pulaa.

  Visakallo Visakallo

  Olen Tolopaisen kanssa täysin samaa mieltä. Eipä ole itsellä mitään valittamista, mutta toki tulee ajateltua asioita myös nuorenman polven näkökulmasta. Norjassakin syntyi vaalien tuloksena vasemmistolainen hallituspohja. Eipä siinä rikkaalla maalla ongelmaa olisi, mutta Norjan vihreilläpä näyttää olevan ”pilvenkevyt” suhtautuminen sikäläisen kansantalouden selkärankaan, kun vaativat öljyntuotannon lopettamista jo 2035 mennessä. Siinä menisi samalla 42% vientituloista ja 160 000 työpaikkaa. Se koskisi myös hyvin monia suomalaisia.  Öljyrahaston avulla norjalaiset voisivat toki pössytellä joitakin vuosia, mutta mitä sen jälkeen? Vastaavasti meillä vihreät ovat ajamassa Suomen metsäteollisuutta alas, vaikka eivät sitä aivan suoraan sanokaan. Meillä on vain se ongelma, ettei valtiolla ole kuin velkaa, ja kohta myös EU:n yhteistäkin velkaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Onhan norjalaisilla muutakin teollisuutta kuin öljy – esimerkiksi uusiutuvaa vesi- ja tuulienergiaa. Öljyrahaston tuotoilla periaatteessa he pystyvät jo rahoittamaan lähes vuotuisen valtion budjetin ja lisäapuna ovat muut verotulot. Hyvin joutaa jättää merenpohjaan loput öljyt odottamaan sitä hetkeä kun Golf-virta heikkenee ja tarvitaan lämmityksen tehostamista.

Esillä 10 vastausta, 971 - 980 (kaikkiaan 980)