Keskustelut Metsänhoito Harvennus pikkumotolla suuremman moton sijaan?

Esillä 3 vastausta, 861 - 863 (kaikkiaan 863)
 • Harvennus pikkumotolla suuremman moton sijaan?

  Osa metsänomistajista on ehdottomasti sitä mieltä, että harvennus kannattaa tehdä/teettää pikkumotolla suuremman moton sijaan? Eli perusteluna he pitävät sitä että esimerkiksi UPM:n ja MG:n suuremmat motot tekevät isot ajojäljet metsään ja ajourien välistä jää ottamatta puita (tai jää tiheitä alueita). Eli puita otetaan enemmän ja helpoiten ajourien vierestä eikä kurotella kauempaa. Pitääkö tämä paikkansa?

  Ko metsänomistajat perustelevat että pikkumotolla saa puut otettua metsästä tasaisesti ja siten metsään jää tasaisesti/tasavälein puita kasvamaan ja odottomaan päätehakkuuta.

  Haluaisin kuulla mielipiteitänne ko asiasta (puolesta tai vastaan). Kiitos jo etukäteen…

   

   

 • Jovain

  Kaikki metsät eivät ole viljeltyjä. Villi arvaus voisi olla, että yli puolet on luontaista ja sitä osuutta vielä lisää epäonnistumiset ja luonnon tuhot. Syntyy vajaatuottoisuutta ja sen puolesta kannattaisi runkolukua jättää enemmän. Nuo Jeessin lakirajat ovat hyvinkin perusteltuja välttää, kuten myös nuorien metsien harsinta.

   

  Visakallo Visakallo

  Mielenkiintoinen kysymys tuo viljeltyjen metsien osuus Suomessa.  Onko siitä olemassa virallisempaa tietoa? Oma näkemykseni on, että viljeltyjen metsien osuus olisi suurempi. On tietenkin tulkintakysymys, miten viljely määritellään. Männyillä on käytetty siemenpuita ja hankikylvöä. Kuusentaimia on kyllä istutettu kauemmin kuin monesti ajatellaankaan. Koivun vielely lienee ollut vähäisintä.

  jees h-valta

  Tuleehan tuollaisesta puuta toisestaan hakevassa metsässä luontaisuutta koska alikasvospuut saavat valoa ja alkaa uuden puusukupolven kasvu. Tulee monikerrosmetsää, ah, niin muodikkaasti!

Esillä 3 vastausta, 861 - 863 (kaikkiaan 863)