Keskustelut Metsänhoito Inhimillinen tekijä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 62)
 • Inhimillinen tekijä

  Ohjelmassa kolme rautaista asiantuntijaa : Kaarina Davis , Pauliina Kainulainen ja Kalevi Korpela kertoivat luonnontilaisten metsien myönteisistä vaikutuksista ihmisen terveyteen. Samalla tuli esiin kuinka  järjetöntä Suomalainen metsän ”hoito” on!

 • Jätkä

  Suomen talousmetsät ovat suurimmaksi osaksi yksityismetsiä ja metsänomistajilla on – kellä minkäkinlaiset, tavoitteet metsänsä suhteen. Hyvin usein siitä omistaja haluaa hyötyä, onhan hän maksanut verojakin siitä yleensä vanhempiensakin kautta vuosikymmenien ajan.

  Metsien ”hoito” voi olla järjetöntä tai järkevää, mutta yleensä aina kuin on enemmän kuin yksi ”asiantuntija”, on myös enemmän kuin yksi mielipide.

  Suomen talous on kuitenkin saatu nousemaan sen minkä se on noussut – puujaloilla, joten ei se ole voinut olla täysin järjen vastaista.

  On kuitenkin monta oikeaakin menetelmää – samassa asiassa.

  Visakallo Visakallo

  Ilman tätä parjattua suomalaista metsänhoitoa ei olisi suomalaista terveydenhoitoakaan. Näiden omahyväisten arvostelijoiden on hyvä muistaa joskus sekin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ilman Suomalaisen metsän tuomaa vaurautta, näilläkään hipeillä ei olisi edes koulutusta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

  hemputtaja

  Lainaus Korpituvan Taneli: ”Ilman Suomalaisen metsän tuomaa vaurautta, näilläkään hipeillä ei olisi edes koulutusta.”

  Ja mikä hauskinta, ovat silti sokeita. Tässä on kevään mittaan tullut kahteenkin kertaan tv-ohjelma, jossa kierrettiin ilmassa koko Suomi. Nyt Juhannuksena kierrettiin hul hula -paikkoja eli mitä lie ja ilmasta.

  Niistä jos mistään näkyi, että iskulause ”Suomi elää metsästä” tarvitsisi lisän ”ja elää metsässä”. Sitä metsää nimittäin riittää. Tuhansia ja taas tuhansia hehtaareja ilmakuvaa metsästä. Ei sattunut silmään hakkuaukkoja.

  risuparta

  Metsä firmojen julkaisut : ei niissäkään näy koskaan hakkuu aukeita . Ainakaan kansi kuvassa! Siinä on yleensä jylhää honkikkoa.

  Sisä sivuilla sitten hehkutetaan:  Ota yhteyttä metsä  ”neuvojaasi” ja ”tee” toiveittesi metsä!

  MaalaisSeppo

  Metsää omistamattomat saanevat terveyshyötyjä erilaisista metsistä kuin metsänomistajat. Metsää omistamattomat saavat ”sätkyjä” aukkohatkkuista. Metsänomistajiin ei vaikuta.

  Itse koen mielihyvää (terveysvaikutus?) onnistuneesti hoitamistani kuvioista ja mielipahaa hoitorästeistä.

  Metsänomistajat käynevät metsässä keskimääräistä useammin ja kokenevat useammin mielihyvää hoidetuista metsistä. Olettaisin, että loppupeleissä hoidetun metsän mielihyväkokemukset metsän omistajille ovat suunnilleen yhtä arvokkaita kuin hoitamattomien metsien muönteiset kokemukset metsää omistamattomille.

  arto arto

  Suomi pitkä maa, Etelä , keski, Pohjoinen, Jokaisessa paikassa puu kasvaa erilailla Pohjoisessa 1, puunkierto, vastaan etelän saman aikaan 2 puusatoa, Jokaiselle erilaiset hoito ohjeet. Metsiä riitää siitä huolimatta.

  risuparta

  Molemmat ohjelmassa esiintyneet naiset ovat Metsän omistajia!

  Makarov

  Jotenkin näissä jutuissa tuntuu että suomalaistenkin metsäyhteys on jotenkin katoamassa. Jotenkin ei ymmärretä sitä että kaikki suuretkin puut ovat olleet joskus pieniätaimia joista on sitten ajan saatossa kehittynyt jykevämetsä. Monasti siihen tilanteeseen on päästy järkevällä hoidolla.

  Kyllähän itsellekkin kun perustaa uudistushakkuun jälkeen uuden metsän. Sen kehitystä seuratessa saa ääretöntä mielihyvää kun onnistuu.

  Visakallo Visakallo

  Jatkuva kasvatus, avo- ja muiden hakkuiden rajottaminen ja kieltäminen  etenevät nyt Suomessa askel-askeleelta. EU:n lisäksi Suomessa on käynnissä voimavaroja säästämätön mielipideilmaston muutostyö. Tähän on valjastettu tutkijat, tiedotusvälineet ja jopa kirkko. Erittäin pahalta näyttää. Jos hallituspohjakin vaihtuu, se on sitten menoa, ja minun elämäntyöni on sitten siinä. Tällaisten voimien palvelijaksi en alistu, enkä jää sitä menoa katselemaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 62)