Keskustelut Metsänhoito Istutus

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Istutus

  Erinäisistä syistä johtuen kevään istutukset venyivät. Osassa koivuja ja mäntyjä vuosikasvut katkeilivat, kun taimet olivat päässeet kasvamaan varastossa. Mahtaakohan noista katkelleista yksilöistä tulla enää mitään?

 • Ola_Pallonivel

  Omien kokemuksien mukaan mänty tykkää helteestä. Hurjia oli kasvut, vaikka laitettiin vasta heinäkuun alussa maahan. Taimilaatikossa olivat jo kasvaneet 10cm, mutta istutus onnistui silti hyvin.

  Tolopainen

  Perunatkin itää hyvin pimeässä, mutta pitkä itu ei lähde maassa kasvamaan.

  Jätkä

  Männyntaimilla oikeastaan suurin vaara ennen istutusta on, että taimet kuivuu, taikka eväät turvepaakuista loppuvat. Joskus oli taimilla jo pitkä vuosikasvannainen siinä vaiheessaa, kun niitä kannettiin ja juntattiin maahan. Suuria määriä katkenneita latva-suvikkaita oli aina vakan puhjalla kun sai taimet pois. Puu korjasi vahingon niin, että vuoden – parin kuluttuakaan ei enää huomannut, missä tällainen oli käynyt.

  Toki silloin, kun taimi on juuri sulanut, sillä on parhaat mahdollisuudet juurtua kunnolla istutuskuoppaansa. Kun paksuuskasvukin on päättynyt, jäljellä on vain juuriston vahvistaminen seuraavaa kasvukautta varten.

   

   

  Visakallo Visakallo

  Erikoista aikaa nyt eletään ilmojenkin suhteen. Syksyllä, tai viimeistään keväällä olemme viisaampia, miten meidän taimien kävi.

  https://yle.fi/uutiset/3-11411836?origin=rss

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)