Keskustelut Harrastukset Jaktens Tid

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 39)
 • Jaktens Tid

  Mitä eläimiä olet päättänyt murhata jonkun jumalan vuonna 2014?
  Tappaminen on aina väärin, se on primitiivinen ihminen joka pystyy ottamaan hengen miltä tahansa elukalta. Itte en pystyn tappamaan korkeintaan kärpäsen ja samalla inhoan ja arvostan niitä, jotka pystyvät riistämään hengen joltakin alempiarvoiselta.

  En ymmärrä tappamisen tuomaa nautintoa, tappaminen on ehkä vastenmielesimmistä tunteista. Ovatko tappajat oiekeasti normaaleja?

 • Metsuri motokuski

  Siinä olet varmaan Rane oikeassa että eläin ei tiedosta elämän rajalisuutta niin kuin ihminen ehkä se johtuu juuri siitä älykkyydestä. Mutta eläin ilman muuta vaistoaa ja tietää kuoleman. Kyllä eläin pääosin vaistoaa teuraaksi viennin sillä. Eläimellä on sellaisia vaistoja joita meiltä puuttuu. Näiden vaistojen avulla eläin aikapaljon korjaa älyllistä puutetta. Olen montajkrtaa nähnyt hirviemän reaktion kun siltä vasa ammutaan. Silloin tulee aina mieleen että eläimellä on samat tunteet kuin meillä toista lajikumppania tai ”lastaan” kohtaan.

  Iron Man Iron Man

  No niin,oliko tuo nyt taas ihan välttämätöntä?
  Pedot tappaa syödäkseen/elääkseen.
  Ihminen mitä enenevissä määrin huvikseen.

  Rane

  Niin eläin reagoi kuolemaan ja ehkä vaistoaakin jotain.Tämä vaistoaminen on monesti seurausta eläimien tarkemmista aisteista kuten kuulo tai hajuaisti.Mutta eläin ei ymmärrä mitä kuolema on eikä ymmärrä itse kuolevansa.Toki kuolemaan voi reagoida vaikka ei sitä ymmärräkään.

  Puun takaa

  Jos nyt hirvistä puhutaan, niin ammutuksi tulevat hirvet ovat todella etuoikeutettuja verrattuna niihin, jotka joutuvat susien tai muiden petojen raatelemaksi.
  Useimmiten uhrina on juuri vasa, jonka pitkää kidutuskuolemaa emä joutuu voimattomana seuraamaan.

  Puun takaa

  Tuo, että pedot tappavat vain syödäkseen/elääkseen ei pidä paikkaansa. Susi tappaa useita lampaita tai hiehoja, eikä syö niistä kuitenkaan kuin pienen osan. Ahma on samanlainen lahtari.

  jees h-valta

  Nämä ”lahtarit” vain ovat oppineet varastoimaan silloin kun helppoa saalista on paljon tarjolla. Eivät ne aivan pelkästään huvittele.
  Itse olen myös tietoisen tappamisen lopettanut koska katson ettei ihmisellä aivan oikeudet siihen riitä. Luonnon tasapainon kannalta ihmisen tappaminen on vain sekoittavaa ja jopa ongelmia aiheuttavaa. Niin ihmiselle kuin eläimille siellä.

  Puun takaa

  On Jessestä siten tullut vegaani? 🙂

  Gla Gla

  Ironin kommenttia huvikseen tappamisesta en niele sellaisenaan. Eiköhän yhtä suuri osa saaliista kuin ennenkin hyödynnetä jollain tavalla. Vaikka tappaminen (metsästys, kalastus) olisikin hupia, tuottaa se myös ravintoa. Siinä Iron on oikeassa, että ravintoa ei ole pakko hankkia tappamalla kuten joskus ennen, koska Prisman tiskiltä saa valmiiksi tapettua ruokaa.

  Jessen kommenttiin ihmisen oikeuksista tappamiseen totean, ettei sellaisia oikeuksia meiltä kukaan kysele. Tappaminen on osa luonnon toimintaa. Luonnon tasapainostakaan ei kannata yleisellä tasolla tappamisen oikeutta miettiessään olla huolissaan. Luonnontilaista luontoa ei meillä ole, eikä se johdu vain tappamisesta. Esim. metsätalous muokkaa luontoa ja jos esim. hirvien tappaminen lopetettaisiin, räjähtäisi hirvikanta käsiin. Sekö olisi nykytilaan verrattuna ongelmien ehkäisyä? Entä ylitiheän särkikannan pyytäminen pois järvestä ja syöttäminen minkeille? Hehtaarita saatetaan poistaa 200 kiloa särkeä. Jos yhden kalan keskipaino on 20 g, tarkoittaa se 10000 yksilön/ha julmaa tappamista.

  Hiluxmetsuri

  Luonto on kokonaisuudessaan rakentunut ravintoketjuista. Alempi laji on ylemmän ravintoa. Näin se vaan on ollut ja jatkuu tuollaisena. Ihminen voi toki omaa käyttäytymistään moralisoida, mutta liiallinen suojelu tässäkin aiheessa on ihan potaskaa.

  Maailmamme vain kerta kaikkiaan rakentuu niin, että osa lajeista joutuu toisten lajien ruuaksi. Jos miljardien bakteerien ja linnunruoaksi joutuvien hämähäkkien kuolintuska käy liian suureksi, voi sen sisälle joutuneen hämähäkin koittaa säästää pölynimurilta, mutta teon globaali vaikutus rajoittuu hyvään mieleen.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Musta lintuja, pienpetoja ja sellaisia elukoita, joista ihmisille ei ole harmia ei pitäisi metsästää ollenkaan mutta en ole asiasta kovin fanaattinen.

  Ällöttävintä mitä oon joutunut seuraamaan on kissojen tappamista eritavoilla. Nämä metsästäjä ihmiset vaan naureskelee päälle kun ovat vääntäneet paljain käsin kissalta niskat nurin. Siihen on vaikea suhtautua niin, että se on vain luonnonkiertokulkua.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 39)