Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 921 - 930 (kaikkiaan 9,560)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • mehtäukko

    Joovain…”Myöskään peitteiseen ei kuulu 40-kymppiset taimen odottelut, niin kuin näyttää klusterilla tapana olevan..” Taas puppua pukkaa.

    Jovainin kauppatavastaan tyrkyttäminen on ollut niin sekavaa esitystä, että kukaan täysjärkinen ei moiseen usko. Alveista lähtien kun ei ole ollut käsitystä, hankinnat ovat toimitukauppoja yms. sekoitusta. Mo: jien vapaasti valittuun pystykaupaan ajamaansa vaihtoehtosixpackiin kun muut palstalaiset eivät ole hurraata huutaneet, marmatusta vaan piisaa…

    Jovain

    Niin tuohon puukauppaan, korjuu puuta ostavalta yhtiöltä laskulle, en pidä sitä pystykauppana, vaan olen pitänyt sitä toimituskauppana tienvarteen.

    mehtäukko

    Saahan sitä ”pitää” mitä huvittaa, mutta toisille tuputuksessakin on rajansa.

    Kuka palstalla on oikeasti kyseenalaistanut turvemaiden jk:ta ilmastonkaan suhteen?

    Ja lakirajat elävät omaa elämäänsä. Sen tahallinen tai välinpitämätön rikkominen kuvaa paljonkin ko. mo:n ahneudesta ja henkisestä tilasta muutenkin.

    Jovain

    Sitä varten täällä ollaan, että kerrotaan metsäasioista. Olen pitänyt lakirajoja kielteisessä tarkoituksessa ”porsaanreikänä”, käytetään peitteistä metsän kasvatusta hyväksi jaksottaisessa metsän kasvatuksessa. Puut pinoon ja jätetään mitä jätetään, ilman varsinaisesti edellytyksiä peitteiselle metsän kasvatukselle. Lähinnä pystykaupoista ja yhtiöiden korjuusta on kysymys. Eivät ole siinä mielessä varsinaisesti mo. ahneudesta, toki voi olla sitäkin.

    Gla Gla

    En nyt ihan varmuudella tiedä, mitä 40 vuotisella taimettumisella tarkoitettiin. Itselläni on hyviä kokemuksia osittain kuuselle taimettuneen koivikon täydennysistutuksesta, että olen sitä parilla kuviolla tehnyt. Tuloksena on erirakenteinen sekametsä, mutta jatkuvaa kasvatusta se ei ole. Taimia olen laittanut n. 4…5 m ruutuun eli ylispuiden poiston jälkeen jää tukkikuusikko jäljelle (jos homma onnistuu). Silti taimia on tarvittu keskimäärin yli 100 kpl/ha. Paikoin kuusia on kyllä tullut luontaisestikin, mutta niistä 2/3 pitää raivata pois.

    mehtäukko

    ”..Sitä varten täällä ollaan, että kerrotaan metsäasioista…”

    Eikö logiikka mene niin, että jonkun esittäessä asiasta väitöksensä /mutun, sen saa ampua toimimattomana/toteennäyttämättömänä/ pätevään kokemukseen tai -tutkimustietoon viitaten alas. Jos siihen asiaan ei löydy uutta käännettä, jankkaaminen lopetetaan siihen. Kertomista voi mutista itsekseen ulko-wc: ssä.

    ”…Lähinnä pystykaupoista ja yhtiöiden korjuusta on kysymys…”

    Tuo väite on epätosi. Klusteri korjuussaan noudattaa nimenomaan sertien,Tapion ohjeiden ja Mk:n valvomien lakirajojen noudattamista. Metsärahastot ja Jovainin kaltaiset hankintamyyjät ovat arvoituksellinen luku sinänsä.

    MaraKet

    Mielstäni jatkuvasta kasvatuksesta puhuminen ja kirjoittaminen pitäisi saada jollain tapaa luvanvaraiseksi. Niin haitallinen asia se on kun eivät ymmärrä omaa parastaan metsäTALOUDEN näkökulmasta.

    mehtäukko

    Just noin Maraket. Yle työntää sitä propakantaa aivan tarpeeksi. Mutta toisaalta puhdistaahan tämä keskustelu sitten ilman vihreästä pölystä kun ilma on liian sakeaa.

    mehtäukko

    Se on hapa niin, että ropakantaankin voi kyllästyä. Ja kommunistitkin osaavat pitää näppinsä omissa tyhjissä taskuissaan.

    Haba Haba

    Juurikin näin, sosialismi kehittyi Neuvostoliitossa kolhoosissa ja sovhooseissa kommunismiksi. Täällä sen nimi on sitten osuuskunta ja maataloustuki.

Esillä 10 vastausta, 921 - 930 (kaikkiaan 9,560)