Keskustelut Puukauppa Jees reklamaatio päivä?

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 312)
  • jees h-valta

    Ei minun kanssa kovin isoja vedätyksiä tehdä, senverran sentään on seurantaa hintatasoissa kautta suomen. Tuo Tolopan kommentti kyllä kaipaisi selvennystä, eli miten niitä metsiä ilman saa ja silti ei tuottoa irtoa? Kuten aiemmin mainitsin ei tässäkään tienteossa vedätetty. Otin kyllä senkin hintatason käsittelyyn ja se olikin yhtenä tekijänä hyvityksessä. Raameissa pysytään vaikka mikä olisi. Taisi mennä ennemmin niin että nyt oli M-G se hyväntekeväisyyslaitos. Mutta ei siitä sen enempää. Nämä ovat hiukan sellaisia käsiteltäviä ettei oikein täällä suotavia.. Sitäpaitsi annan sellaisenkin vinkin Visakallollekkin että katso vähän kun tarjouksia saat mitä on tarjousehdoissa siellä pienellä präntillä. Esim. sellainen että tarjous ei olekkaan lopullinen vaan se lasku tehdään toteutuneen mukaan. Myös Mhy toimii näin jonka varmistin paikallistoimarilta. Putkifirma on monesti hyväntekeväisyyslinjalla koska kaikkia ei aina voi eikä halua laskuttaa. Hienotunteisuuskin on olemassa. Tänään viimeksi kompensoin yhden laskun kohtuulliseksi. Puolin ja toisin. Pyytämättä. Ja ne jätkän polttopuut kasvaa kyllä kasvattamattakin. Mukavahan on esim. siististä motolla tehdystä koivukuidusta klapia tehdä. Myös koivutukista. Myös kuusitukista. Myös mäntytukista. Myös mäntykuidusta. Osa vielä uikin ettei kuivu liian aikaisin. Ei ole niin kiire hakeakkaan.

    oksapuu

    Reisimetsää 🙂 …

    Omaan metsään kun suunnittelin/teetätin 1,2km metsäautotien niin noin 10k€ tuli maksamaan. Kaivurityö 50€ h+alv. soramoreenia löytyi tilalta, kalliomursketta päälle, pehmeisiin kohtiin kuitukangasta ja reilu puolenkymmentä rumpua…

    Kelirikkokelpoinen…

    A.Jalkanen A.Jalkanen
    jees h-valta

    Niin, hintoja ja maastoja on monenlaisia. Ja tosiaan, yksi tärkein ja kaiken kusettava on niin mhy:n kuin metsäyhtiöidenkin tekemät tarjouspohjat jolla ei sitouduta käytännössä mihinkään. Mutta sitoudutaan kyllä kun laitetaan sitoutumaan. Ja sama sitoutumattomuss kusettaa koko tarjousten kilpailutuksen. Mitään sääntöjä ei käytännössä ole olemassakaan joista ei voisi mielinmäärin poiketa. Metsä on haastava juttu ja siellä tehdään aivan miten sattuu. Ja siihen ei päde kuin kova-kovaa vastaan. Mutta kun tämän nyt tietää niin tietää myös miten asiaa korjataan jos tarve tulee.

    Jätkä

    Olen seurannut läheltä erään Osuuskunnan puunhankintaa. Tosin ensialkuun paljon suurempana ja kauniimpana pyöri eräs puunjalostusyhtiö, jolla oli jo silloin kymmeniätuhansia hehtaareita omia metsiä. Fuusion myötä homma vielä paisui. Kun kävin viimeksi siellä toimistolla aamutuimaan, oli siellä noin kymmenen henkilöä työpaikallaan – heistä suunnilleen kahdeksan oli vähintään pikkuserkku.

    Kävi veikeästi, kun ostomies teki tarjouksen tädilleni ja hänen miehelleen normaalista pystykauppaleimikosta, niin he ottivat kirjallisen tarjouksen luettavakseen, soittivat iltasella pojalleen, joka oli MTI samassa osuuskunnassa eikä kovin kaukana, kuitenkin eri toimistossa. Saivat häneltä suorat hinnat, jotka olivat yleisesti sillä hetkellä voimassa ja selkeästi korkeammat kuin heille annetussa tarjouksessa. Ostomies on myös sukua tädilleni, mutta olisi luullut, että hän huomioi myös äti/poikasuhteen.

    Seliseli oli kyllä tullut, hinta oli korjaantunut ihan hyväksi, mutta kyllä käytännössä aina pitäisi kysyä muiltakin ostajilta tarjous. Siinä voi tulla esim joku ihan erilainen puutavaralaji jonkun tarjouksessa, joka mullistaa kaupan loppusumman – esim ratapölkky aihiot

    Jeessillä on toki toinen taktiikka, hän tekee kuusi metsäkauppaa joka vuosi – huonolla hinnalla, mutta saa kaiken maailman kylkiäisiä  kaupan päälle niin, että saa enemmän rahaa ja rahanarvoista bonusta muuta herkkuaenemmän kuin saisi mistään muualta. Tuolla tavalla Osuuskunta saa hinnat pysymään matalina ja kellokkaat myyvät ja kehuvat kylillä, että on paras ostaja.

    Tolopainen

    Mitäpä, jos ne hinnat onkin asiakassuhteen perusteella hiukan paremmat kuin kilpailijoilla. Sellaistakin sattuu nykyään osuuskuntapuolellakin, ne hinnat riippuu tieyhteyksistä ja leimikoiden koosta ja laaduista, toisten kohteet on risukkoa ja toisten raivattua, siinä on aika monen euron ero hinnassa. Jesse ei ole vielä metsänhoidossaan pääsyt hyvin hoidettuja kohteita myymäänkään, kun rahoitus on ns. vekselivetoista eli kohteet pitää hakata heti ja kaikki pois mikä vain ostetaan.

    Visakallo Visakallo

    Jesse: ”Metsä on haastava juttu ja siellä tehdään aivan miten sattuu. Ja siihen ei päde kuin kova-kovaa vastaan. Mutta kun tämän nyt tietää niin tietää myös miten asiaa korjataan jos tarve tulee.”

    Harjavallassa näyttäisi ihan oikeasti olevan hieman eri käytännöt. 45 vuoteen ei ainakaan minulle ole tehty kertaakaan metsässä miten sattuu. Olisiko niin, että sellaisia asioita voi myös ehkäistä ennakolta?

    Tolopainen

    Jessen valvonta taisi pettää tai jäi puheasteelle. Kyllä ne tiedetään myyntimiesten ahkeruus, että muka joka päiva metsässä valvontakierros. Sehän tapahtui kiertämällä olohuoneesta keittiöön jääkaapille.

    jees h-valta

    Tämä käsitettiin hiukan vääränsorttisesti joko tahallaan tai kyvyttä. Tarkoitin juuri sitä mitä sanoin ja Visakallokin voisi vastata että luotatko metsäyhtiöiden tarjouksiin esim. ostopalveluissa? Eli miten luulet sen kilpailutuksen esim. tien teossa toimivan kun tarjous ei kenelläkään sido yhtään mitään. Vaan laskutus toteutuneen mukaan. Jota ei voi valvoa mitenkään mikä on oikeasti toteutunut kustannus. Välikädet saavat touhuta miten sattuu, suorittavat saavat touhuta miten sattuu, mikään ei sido mihinkään. Kaupan puolella on aivan eri säännöt. me teemme sitovia tarjouksia joilla tehdään eikä meinata. Ja vielä rahoitammekin tarpeen vaatiessa. Mutta euroakaan emme laskuta urakasta enempää kuin olemme tarjonneet. Ja tämä pitäisi saada metsäalallekkin vallitsevaksi käytännöksi. Jo kuluttajasuojan toteutumiseksikin. Mehän esim. Hanakat-lehdessä avoimesti ilmoitamme hinnan jolla teemme vaikka maalämmön asennukset tarvikkeineen asiakkaalle. Jos menee perseeleen se vain menee. Metsäpuoli on sensijaan niin köyhä elinkeino ettei sitoudu mihkään. Ei varmaan ole varaa?

    Visakallo Visakallo

    Tarjouksiin suhtaudun aina niin kuin niihin kuuluukin suhtautua, eli terveellä harkinnalla. Sitä en ymmärrä, mitä välikäsiä minun ja esim. maansiirtourakotsijan tai mursketoimittajan välissä on?

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 312)