Keskustelut Metsänomistus Kannattaako puun kasvatus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)
  • Kannattaako puun kasvatus

    Metsähehtaarin keskihinta on 2730 euroa. Metsänuudistus avaimet käteen maksaa 1600 e / ha. Ja sitten vielä 30 % myyntiveroa kun 80 vuoden päästä myyt. Puun kantohinta senkun vaan laskee tilastoissa.
    Miten tää lasketaan että saadaan puun kasvatus kannattavaksi?

  • pihkatappi pihkatappi

    Joo, jos sijoittaminen vaatii omatoimista harrastamisen kaltaista työtä, niin onhan se erikoista sijoittamista. Mutta kyllä sillä omatoimisuudella sopuhintaan hankitun metsäpalstan saa tuottamaankin. Nyt ei vaan niitä edullisia tiloja ole enää juurikaan markkinoilla.

    Timppa

    Meilläkin on muutama ojituksella pilattu lakkasuo. Aikoinaan nuo ojittajat olivat hyvin aktiivisia myyntimiehiä. Onneksi sentään kaikkia ehdotuksia ei hyväksytty ja voi ihailla mm metsälampea, joka jäteiin laskematta. (nyt Metso-luonnonsuojelualuetta) Toisen lammen rannat edellinen sukupolvi ojitti. Kun ojien perkaus tuli ajankohtaiseksi, niin päätettiin, että antaa olla. Ei perata.

    Jos sitten metsän tilalle miettii muita sijoituskohteita, niin omat riskinsä niissäkin on. Metsässä pytyy kyllä omatoimisuudella saamaan vähän lisätulosta.

    Jätkä pätkät

    ”Kyllähän tuolla nopeasti puuta tulee, yli 200 mottia on hehtaarilla koko palstalla ja parhailla kuvioilla suunnitelman mukaan 300, jota en kuitenkaan itse saanut mittauksissa. Ja kun ottaa huomioon että tuo on ensiharvennusta, niin keskimäräinen 100 motin poistuma hehtaarilta on paljon.Jos ei sitä raivuuta olisi, niin 10 mottia tietystii päivässä tapahtuisi.
    Lähetetty: 14 h, 30 min sitten
    Lähettäjä: pihkatappi ”

    Tuollaisessa hakkuutyössä paras palkinto tulee siitä, kun katselee hakkuun jälkeä ja vieressä on hakkaamatonta.
    Tuntee tehneensä jotain hyvää.
    Pikku-Tilhi vaan laulamaan, se on tuollaisessa omimmillaan.

    6puu

    Kyllän metsänomistajat maksaa niitä kalliita metsäkoneita kantohinnoissa, Sitä mieltähän yleisesti ollaan että, kun käyt koulua niin raskaita töitä ei tarvitse tehdä.
    Kyllä sinne pikkupuitten harvennuksiin se pikkutilhi olisi paras.

    pikkutukki

    Joo ! Kyllä harrastelija oli samassa tilaisuudessa !

    Metsuri motokuski

    6 puu: Silloinhan sinun kanttaa hakkuutta metsäsi metsuritöinä jos väittämäsi pitää paikkansa. Uskon että kantorahoja tulee metsuritöinä vielä vähemmän.

    Taneli: Ei ole tullut ilmoituksia minulle. Tässä niitä vielä odotellaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jotain hyvääkin: jos metsäkonetaksat nousevat, sitten se legendaarinen maataloustraktori tulee pian puunkorjuussa kilpailukykyiseksi. 🙂 🙂 Myös metsänhoidon tuottavuutta saadaan koneistamalla parannettua.

    Kaikkein isoimmat asiat kannattavuuden kannalta ovat varmaan:
    -millä hinnalla metsätilan on hankkinut ja
    -millä hinnalla myy puut.

    Tulevaisuus on siis pitkälti sen varassa, millaisia menestystuotteita metsäbiotalous keksii. Lupaavia ovat esimerkiksi puuvillan ja muovin korvaaminen puupohjaisilla tuotteilla. Metsäbiotalouden ”nyhtökaura” pitäisi keksiä!

    6puu

    Eipä metsäyhtiötkään enää ole ostaneet metsämaata, jotainhan sekin kertoo. Meidän itänaapurissa on maailman suurimmat metsävarat, ei meillä tule olemaan helppoa. Ei sillä kakkosnelosen viennillä ainakaan kantohinnat nouse.

    Salonpoika

    Poikkeus vahvistaa säännön, UPM osti naapurista 80 hehtaaria metsää. Nyt kaikilla tiloillani on umppi rajanaapurina.

    sammeli

    Minä ainakin jatkan panostuksiani metsään. On kannattanut tähän asti ja uskon niin käyvän jatkossakin. Työt ajallaan ja lantaa metsiin niin tuottoa syntyy. Kun saisi entisiä metsälainoja vähemmäksi makseltua niin halu olisi ottaa sitä lisää.
    Ei palstat kaikkialla ole liian kalliita moneti tuntuu, että jopa edullisia mahdollisuuksiin nähden.
    Eihän siitä ole kovin kauan kuin tuli tutkimus metsääsijoitetulle päomalle saatavasta tuotosta eri puolella Suomea.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)