Keskustelut Metsänhoito Maalaisliittolaisten metsäpolitiikka

Tämä aihe sisältää 969 vastausta, 54 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Visakallo 2 viikkoa, 1 päivä sitten.

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 969)
 • Tolopainen

  Opetusministeriön budjetti on 6,4mrd€, onko Suomessa joskus käytetty koulutukseen enemmän miljardeja. Tuohon voi lisätä vielä muutaman miljardin kiineteistökuluja ja työministeriön kautta suunnattuja varoja eli jotain lähes 8mrd€ lienee kokonaissumma jota koulutussektorille yhteiskunta laittaa joka vuosi. Paljonko pitäisi laittaa että vihreät hymistelisivät kiilusilmät  tyytyväisinä. Kun veroaste on viiden kymmenen prosentin tienoilla yhteiskuntaa ei ainakaan voine syyttää liaallisesta säästämisetä ja velkaakin on otettu 50mrd€ viimeisen kymmenen vuoden aikana pääasiassa syömiseen. Aika vähän  tuosta on investointeihin riittänyt ja jotkut ryhmät puhuvat vakavalla naamalla leikkauksista, kun on eletty raskaasti ylivarojen.

  Demokratiassa on aina se ongelma että tyhmä kansa äänestää itselleen ongelmia, siitä on paljon tuoreita esimerkkejä. Ruotsissa äänestivät hyvin ja demarit joutuvat laskemaan veroja.

  Metsänmies

  reservuaari-indeksi on ymmärtänyt asiat oikein. Kaikki muut näyttävät olevan yhteiskunnan elättejä, paitsi KEPUlaiset. Maatalostuet ja Kemeratuet ovat kuitenkin melkoinen erä valtion budjetissa, ne tosin menevät pääsääntöisesti KEPUa kannattaville maanomistajille. Niitä ei siis katsota menoiksi.

  Tolopainen

  Kaivaako ne nuo tuet maahan vai miten menettelevät. Kun kustannukset ylittävät kulut, nuo rahat vain käyvät omistajan tilillä, kyllä ne menevät työntekijöille, jotka tekevät tuotannon tarvikkeita maataloudelle. Minun kemerat menivät työläisille, jotka tekenvät moottorisahoja ja Nesteelle polttaine kuluina ja valtio otti niistä valtaosan veroina.

  Metsänmies

  Niinhän ne joutuvat työkaluja ostamaa  ja työntekijöitä palkkaamaan nekin jotka eivät näitä tukia saa.

  Tolopainen

  Mitäs projekteja Suomessa on viime vuosina toteutettu ilman Valtion tukia, kun nyt ei tule mieleen. Puhutaan jostain 4mrd€ yritystuista.

  Metsänmies

  Suurin osa yrityksistä on pk-yrityksiä. On totta, että ne saavat yleensä  aloitukseen jotain tukea. Mutta ei vuodesta toiseen, kuin automaatista. Itse ole vähäisiä metsiäni hoitanut ilman mitään tukia. En ole ilennyt hakea, koska tuntuisi, että olisin jokin sosiaalipummi. Verotukseen olen tietysti vähennykset laittanut. Ajankulunahan tuon muutaman kymmenen hehtaaria vuodessa raivailee ja jonkun hehtaarin istuttaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Olisit vaan Metsänmies nostanut sinulle kuuluvat kemeratuet. Niitä jäi viime vuonna käytämättä. Olisit vaikka käynyt etelänlomalla niillä, olet sen ansainnut!

  Tolopainen

  Kyllä ehdottomasti, koska saat metsästäsi  jalostetuista vientituloista vain vajaa 10% itsellesi.  Yhteiskunta  mielellään palkitsee sellaista toimintaa joka tuottaa muille enemmän kuin omistajalle pienellä porkkanalla. Monille joudutaan maksamaan siitä että ei tee mitään. Kuten kaikille virkamiehille.

  Metsänmies

  Tiedän että olisin oikeutettu noihin tukiin. olen alan ammattilainen. Haluan kuitenkin hoitaa metsiäni omalla tavallani, enkä tunne tarvista, että metsäkeskus määrääilee taimikkojeni tiheyksiä.  Olen muuten lähdössä ylihuomenna Kanarialle ilman noita tukiakin. Ja kumppaniksi lähtee vaimoni Anneli.

  Tolopainen

  Mitäs erinomaista metsämies on sellaista hoitotapaa kesksinyt, jota metsäkeskus ei hyväksy, kyllä paremmin saa hoitaa, metäskeskus vain antaa minimitason, jolla Kemeran saa. Itsekin hoidan metsiä huomattavasti noita normeja paremmin eikä kukaan puutu siihen Metsäkeskuksesta.

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 969)