Keskustelut Luonto Korona

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 452)
 • Aimo Jortikka

  Italiassa on kuollut jo 36 lääkäriä ja yli 6000 henkilökunnasta saanut tartunnan. Melkein 10% kaikista tapauksista. Ei taida suojavälineet olla siellä ihan kunnossa.

  Rane

  Italian ja Espanjan korkean kuolleisuuden syyt voivat olla perua pitemmältä ajalta.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ulkomaat/artikkeli-1.1031424

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kyllä antibioottiresistenssi on huono juttu, jos koronaan liittyy bakteeriperäinen keuhkokuume. Silloin on hyödyksi pneumokokkirokote. Koronassa hengityksen lamautumiseen ilmeisesti riittää keuhkoissa riehuva, hapetuksen estävä tulehdusreaktio, jopa ilman bakteeria. Siksi runsaasti ylipainoiset ja tupakoijat kuuluvat riskiryhmään.

  Rajat olisi pitänyt laittaa kiinni jo Italian epidemian alkaessa ja lopettaa lomamatkailu ulkomaille ennen lasten talvilomaa. Lisäksi kaikki sisääntulijat pakolliseen hotellikaranteeniin. Esimerkiksi Mauritiuksella on toimittu näin, ja tapauksia on silti, mutta tilanne on helpompi hallita ja muu yhteiskunta voi toimia melko normaalisti.

  rööri roope

  Rajat olisi pitänyt laittaa todella kiinni.Ohisalokin mainosti tulkaaa tänne pakolaiset ja turvapaikan hakijat kyllä tänne pääsee.

  Suuri ongelma itärajalla on rekkaliikenne joka jatkuu ilman rajoituksia pääsääntöisesti venäläisin kuskein.Pääosin puutavara ja hake kuljetuksia.Osan ovat joutuneet käännyttämään takaisin kun ovat olleet todella sairaita.Jokunen sairaskin pääsee läpi ja tartuttaa sisämaassa aina jonkun esim.kauppakeikalla ostaessaan 5kg oltermannia.

  Toinen ongelma kaksoiskansalaisuus.Sairastuessaan tulevat tänne sairaalaan ja tauti kulkee taas suomeen.

  Kyllä Ohisalokin saa riittävästi mietittävää kun kevään alkajaisiksi tulee venäjältä kolmannen maan kansalaisia tänne hyviin sairaala oloihin.Venäjällä ne on aika puutteelliset.Venäjällähän on luonnollista että heikompien yksilöiden odotetaan kuolevan pois.

  metsänkasvattaja

  kesämökkiläisiä  kehoitetaan  palaamaan  eteläsuomeen   hieman  kaksipiippuinen  juttu  kuitenkin  mökillä  voi  elää  hyvin  luonnon  läheisyydessä   ja  tapaamatta  muita   ostokset  tuodaan   tarvittaessa  oven  taakse  kaupoille  ja   muille  pienyrittäjille  on  nyt  tärkeää  että  kauppa  edes  jollain  lailla  kävisi

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Suosittelen ohjelmaa ”Koronaviruksen jäljillä” sub-kanavalla. Siinä meidän tulevaisuus ellei kriisitietoisuus parane.

  Onko viirus kaatanu kaikki petiin, kun täällä pitää itsensä kanssa keskustella?

  Jätkä

  Suomeen ei olisi pitänyt päästää edes suomen kansalaisia, jotka ovat olleet taudinhankintamatkoilla noissakin tautipesäkkeissä. Kuolkoon siellä, mistä ovat tautinsa hankkineet. Puhumattakaan kenestäkään vieraasta tunkeutujasta. Rekkakuskit tarkkaan syyniin ja autojen ohjaamot myrkytettävä ennenkuin vaihdetaan suomalainen terve kuski. Venäläiskuski putkaan siksi aikaa kun auto on maassa.

  Mökkiläisten on hyvä olla mökillään, kunhan pysyvät siellä vähintään sen 2 viikkoa terveinä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jean S: ”Olenkin koko ajan ihmetellyt, miksi sairaalaväki on saanut niin paljon tartuntoja, vaikka heidän pitäisi kuitenkin viran puolesta osata käyttäytyä hygieenisesti ja käyttää määrättyä suojausta. Voi hyvinkin olla, että kahvihuoneilla ja koneellisella ilmanvaihdolla saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa.”

  Tietääkseni sairaaloissa ei saa käyttää tuollaista degeneratiivista lämmön talteenottoa. Joskus muinoin istuin Inskon kurssilla, jossa asioita selviteltiin. Siellä nimenomaan tuo tuli hyvin painokkaasti esille.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Eikös rajalla voi tutkia kuskin kunnon, ja jos ei näytä vakuuttavalta, niin lasti purettava ja kotimainen kuljetusliike jatkaa siitä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Minäkin olen mökillä, aina kolme yötä peräkkäin, toki minun mökki on saman kunnan alueella kuin asuntokin.

  Mökkeily on joutunut viranomaisten hampaisiin kahdesta syystä. Ensinnäkin sillä saatetaan levittää tartuntaa maaseudulle. Toinen vielä tärkeämpi syy on se että mökkipaikkakuntien terveyden hoito romahtaa, jos alueella tulee paljon tartuntoja ja siellä oleilee tuhansia ulkopaikkakuntalaisia. Täälläkin on muutamia Uusmaalaisia ”karanteenissa”, mutta se ei isommin haitanne, kun alue ei ole erityistä mökkialuetta, joten heidän määränsä pysyy pienenä.

  Muutenhan mökki harvaan asutulla alueella, jossa naapuria ei välttämättä näe viikkoihin on kai paras paikka olla omaehtoisessa karanteenissa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 452)