Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Esillä 10 vastausta, 751 - 760 (kaikkiaan 878)
 • Metsästys

  Merkitty: 

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Toinen Riistametsällä-sarjan kokki on aika rauhaton, mutta hyvää sapuskaa näkyy syntyvän.

  Gla Gla

  Kysymys, joka heräsi peuralupien määrää eli urakan suuruutta kauhistellessa, palstan metsästäjille: Millaisia tuloksia metsästäjän pitää ampua sekä paikallaan pysyvään, että liikkuvaan tauluun (100 m?), jotta kehtaa ryhtyä metsästäjäksi? Nyt en siis kaipaa mitään kilpailuvoitoilla kehumisia, vaan referenssiä ihan tavalliselta rivimetsästäjältä vaadittavasta ampumataidosta, jossa elukka putoaa osumasta ja haavakkojahtiin ei ole tarvetta.

  mehtäukko

  …Millaisia tuloksia…” Sanoisimpa n.5vuosikymmenen kokemuksella harrastuksesta, että kun perustietotaito  ja ampuminen on hallussa, harkinta ja hermojen hallinta ovat a ja o.

  Puuki

  Joskus metsästystä harrastaneena maallikkona sanosin, että ampumaradalla ampuminen on ihan eri asia kuin luonnossa.  Silti tuppaa useimmiten  hirvikokeessa verenpaine nousemaan.    Jotkut on  jopa niin paukkuahneita , että melkein aina laukastaan  tilanteessa , kun hirvi vilahtaa näkökentässä.  Toiset ei uskalla ampua sitten melko hyvissäkään olosuhteissa , mikä on edell. parempi vaihtoehto , jos ääripäistä puhutaan.

  Tulokseksi riittänee , jos osuu kohtuullisen  hyvin tauluun ja sitten osaa sen mukaan toimia luonnossakin eikä ammu liian suurella riskillä.  Rk -ykköstä kuntsareilla ei välttämättä tarvitse olla suoritettuna , että voi myöhemmin opetella ampumaan .

  Gla Gla

  ”kun perustietotaito  ja ampuminen on hallussa”

  ”Tulokseksi riittänee , jos osuu kohtuullisen  hyvin tauluun”

  Nämä olikin informatiivisia vastauksia. Tietysti metsästystilanne on eri asia kuin rataharjoittelu, mutta radalla tehdään pohjatyö, jonka jälkeen voi kokeilla hermojen hallintaa metsässä. Päinvastainen menettely ei varmaan ole suositeltava.

  Millä keskiarvolla em. kaverit ammutte radalla, kun metsästyskokemusta löytyy? Taaskaan en siis kysy ennätystuloksia tai mihin 100% varmuudella huononakin päivänä pääsette, vaan tulostasoa. Uskaltaako joku muu antaa lukuja?

   

   

  mehtäukko

  Mehtäukko ei ole valitettavasti ratoja kulutellut. Armeijassa ammuin rk:llä 300metriin n. 12-15cm kasaa.. 10 paukkua.Puukin mainitsema ampumattomuus kuin roiskinta ovat jahdin onnistumiselle yhtä huonoja. Jos kädet tärisevät ampumakokeessa niin paljon, että lippaan täyttö on vaikeata, ei sekään ole ”mukavaa”.

  arto arto

  Kasa ammuntaa tulee jonkin verran harrastettua kerran syksysään ennen metsästystä. Matkana 300m  aseena tikka/223 rem. alta 5 cm kasa tyynellä kelillä ok. sakon 3.2g luodilla.

  Gla Gla

  Kasa-ammunta ei liene kovinkaan hyvä mittari jahdissa vastaan tuleville tilanteille. Kyttäykseen toki hyvä harjoitus, vaikka kyttäyksessä tuskin tuollaisella tarkkuudella on merkitystä. 5 cm/300 m alkaa olla jo merkitystä aseella, patruunalla ja niiden yhteensopivuudella, kun harva kaupan hyllyltä napattu yhdistelmä tuohon pystyy edes penkkiin pultattuna.

  Metsäukon tulos on sitä normaalia tasoa, johon keskimäärin jokainen muistaa varusmiesaikana pystyammunnassa ilman tukea päässeen. Ainakin muutaman oluen jälkeen.

   

   

   

   

  Puu Hastelija

  Tuelta kohdistuslaukaukset tulitikkuaskiin, että on ehdottoman varma ja luottavainen aseeseen ja patruunaan. (Vaikuttaa päähän tosipaikassa)

  Radalla seisovat mielellään kiitettäviin, joitain kaseja voi olla. Kylmänostoja lisäksi kotona edes vähän. Tärkeintä saada rutiini, tähtäinkuva löytyy ilman etsimistä.

  Liikkuvat pysyvät numeroilla. Tuolloin on riittävä varmuus tosipaikassa. Sitä paitsi itsellä ei ainakaan ikinä ole tullut tilannetta,  jossa olisi joutunut ampumaan pahvihirvi etäisyydelle tai vauhtiin. Ja mikä peurajahtiin tulee,  niin toivottavasti kenelläkään ei ole tarvetta koittaa ampua sitä loikkaan miltään etäiyydeltä. Eli sitä harkintaa.

  mehtäukko

  …” keskimäärin jokainen…” Ei siinä prikaatin joukkueessa PV: n mestaruuskilpailussa ollut kuin kymmenkunta ukkoa…

Esillä 10 vastausta, 751 - 760 (kaikkiaan 878)