Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Esillä 10 vastausta, 901 - 910 (kaikkiaan 1,002)
 • Metsästys

  Merkitty: 

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  No kuinka Puukin inhokkilistaan putkahti hirven metsästys? Onhan se hyvää luomulihaa. K-kaupassa pyysivät 30 e/kg huonosta keittolihasta. Ilmeisesti hirvi kannattaa hankkia lihakaupasta.

  Gla Gla

  Tai sitten kysyä suoraan metsästysseuralta. Jää nekin rahat paikallisille, eikä Keskon tyhjänpyörittämiseen.

  Puuki

  Eikös se kuulu kunnon luonnonsuojeluun että suunnilleen kaikkea metsässä tapahtuvaa ääntä aiheuttavaa pitää periaatteesta vastustaa ?     Hirven metsästys on siinä ja siinä, kun ei lihaakaan enää näköjään tipu. Toisaalta ei paistia saa kaupastakaan jos metsästys loppuu – ehkä joutuu hyväksymään sen sitten kuitenkin.

  jees h-valta

  Antaisin susien syödä kyllä mutta jos joku vinkuu puoliväkisin vuokraamaan ja sitten ei pidä sopimuksesta kiinni alan harkita seurasta vuokrasopparin  irtautumisilmoitusta. Sitäpaitsi metsästys on taas suoritettu ala-arvoisesti. Nytkin jälleen raivaamaan mennessäni yhytin kahdet makuupaikat ihan mäntytaimikon viereltä. Onneksi olivat tulleet siihen vasta aamupuolla yötä ilmeisenä aikomuksena hoitaa aamuruokailu mäntytaimikossa mutta minun häirintäni pisti onneksi lähtöön.

  suorittava porras suorittava porras

  Hirvien normaalia käyttäytymistä. Hakeutuvat sinne ,missä katkaistu lehtipuu tuoksuu . Latvukset suurta herkkua . Viihtyvät talvisilla hakkuualueillakin ,kun ravintoa on runsaasti tarjolla .

  Jos pelkäät hirviä taimikossa ,raivaa keväällä ja ennen ,kun lehtipuu ehtii etukasvuiseksi. Muuten kelpaa lehtipuiden latvusten ohella varjossa kasvaneet männytkin.

  jees h-valta

  Kyllä siellä on kelvannut ihan aurinkoisen mäenlaen männynlatvakin vallan mainiosti. Lehtipuuta siinä ei ole ainakaan puolen ha:n alueella lainkaan.

  Tolopainen

  Kuvitteleeko  Jesse, että syksyllä olisi ammuttu kaikki hirvet. Jos niin on niin ei niitä vuokrasopimuksiakaan enää tarvita. YLE oli masinoimassa pyynnin keskeytystä, luvista jäi paljon käyttämättä.

  Gla Gla

  Jees: ”Antaisin susien syödä kyllä mutta jos joku vinkuu puoliväkisin vuokraamaan ja sitten ei pidä sopimuksesta kiinni alan harkita seurasta vuokrasopparin  irtautumisilmoitusta.”

  Et siis halua keskustella sopimuskumppanisi kanssa. Heti vaan sopimuksen purkuun. Lukeeko sopimuksessa, että liha toimitetaan kotiovelle, sen voi noutaa lahtivajalta vai arvaanko oikein, ettei toimitustavasta sanota yhtään mitään?

  Kaupan alalla ikänsä työtä tehneelle sopimustekniikka pitäisi olla peruskauraa, eikä ongelmiin ole tapana reagoida irtisanomisilla.

  ”Sitäpaitsi metsästys on taas suoritettu ala-arvoisesti. Nytkin jälleen raivaamaan mennessäni yhytin kahdet makuupaikat ihan mäntytaimikon viereltä. ”

  Tolopainen sen jo sanoi. Sinne jäi 3 hirveä per 1000 ha. Jossain nekin makoilee vai oliko sittenkin peuran jäljet.

  jees h-valta

  Peurojen polkuja nyt suorastaan risteilee joka suuntaan mutta erotan sentään peuran ja hirven jäljet. Tuo liha oli alkuun kotiovelle tuontia mutta nyt lakkasi esiintymästä sen seuran suhteen jo toisena kautena peräkkäin. Toki matkaa on mutta jos jotain sovitaan se matka ei ole minun ongelmani. Mutta onneksi tapaamme tietoimikunnassa, pitääpä hiukan jutustella.

  Perassic Park Perassic Park

  Huvittava ilmiö tuossa Tolopaisen pynnin keskeytyksessä on kun joku, oliko kymmenen vuotta sitten, -nosti älämölön että hirviä on kaadettu yli kestävän määrän.

  -YLE & HS ottivat välittömästi kohusta onkeensa. Muistan kun YLE lohdutti lukijoitaan ettei hirvi ole Suomessa kuitenkaan vielä uhanalainen.

  Syyksi kannan taantumiseen  löydettiin metsästäjien ”pohjaton lihanahneus”!

Esillä 10 vastausta, 901 - 910 (kaikkiaan 1,002)