Keskustelut Puukauppa Metsäyhtymän tappioista

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
 • Metsäyhtymän tappioista

  Metsäyhtymälle on muodostunut tappioita kymmenen vuoden ajalta noin 4000€. Tarvittaisiin hankkia uusi moottorisaha ensiraivausta ja ensiharvennusta varten.
  Kysymykset:
  1. Voiko tappioita käyttää moottorisahan hankinnan yhteydessä ja miten?
  2. Poistetaanko sahan alv veroton hinta kokonaan hankinta vuotena vai vuosittain tehtävinä poistona?
  3. Jos vahvistetuista tappioista ei voi poistoja tehdä niin miten kannattaa menetellä?
  4. Vuosia sitten hankittusta raivaussahasta on poistot tekemättä, voiko poistoja mitenkään enää saada?
  Kysymykset tuntuvat varmaankin ammattilaisen näkökulmasta oudoilta, mutta kaupunkilais pojalle tarpeellisilta.
  Kiitos vastauksista

 • Metsuri motokuski

  Noihin poistoihin. Kuinka niitä poistoja voisi tehdä jos yhtymän tuotto on ollut negatiivinen. Uskon että vuosia vanhasta sahasta ei voi poistoja tehdä. Usein poistot aloitetaan tekemään samana vuonna kun laite on hankittu.

  Minulla omassa yrityksessä sahat eivät mene kertapoistoina vaan normaalin poiston mukaisesti. Jossain vaiheessahan loppuosasta sen kertapoiston sitten voi tehdä.

  savo'ttamies savo’ttamies

  Kirjaat sahan kalustoon ja teet poistoja sitten kun verotettavaa tuloa kertyy..
  Sahan alv.in kirjaat normaalisti kirjapitoon ja ilmoitat alv.t aikanaan verotilillä.

  huski

  Eikö sahat mene kertapoistolla olen ainaki laittanut?( kys metsuriyrittäjä)

  Jätkä pätkät

  Kertapoistona ja ALV-palautuksena.

  Torpallinen

  Tarkennetaan kysymystä
  Tarkoitan ostettavan moottorisahan hintaa-alv.(400€-24%=96 jää 304€)
  Jos vahvistettuja tappioita on yhteensä n.4000€ niin voiko vähentää 304€ jää tämän jälkeen 3696€ tappioita.
  Sehän lienee selvää jos myydään vaikka ensiharvennus metsää ja saadaan tuloa niin tästä tulosta voi sahan poistaa joko kokonaan tai vuosipoistona. Näyttää tässäkin asiassa olevan eri tulkintoja.
  Kysymyksessä ei siis ole metsuri vaan metsäyhtymä.
  Verotus lienee yksinkertaistunut palkkatulosta, mutta eipä taida muilta osin olla.
  Kiitoksia edelleen vastauksista

  Rane

  Jos teet sahasta kertapoiston 304e vaikka e ole tuloja niin se lisää tappiota.4000+304=4304e.Jos siis käsitin kysymyksen oikein.

  Metsuri motokuski

  Niin jos tilipäätös näyttää ennen sahaa 4000 euroo miinusta ja sitten ostaa sahan niin eihän se miinus vähene vaan lisääntyy. Tuo sahan osto lisää yhtymän kaluston arvoa. Käsittääkseni tuo 4000 miinusta on sen jälkeen kun kaulustonarvo on huomioitu tilinpidossa.

  Jos metsäyhtymän tilinpäätös on ollut edellisenä vuonna miinuksella tuon 4000 euroo ja siihen ostetaan jollain rahalla kalustoo niin ilmanmuuta miinus vähenee kaluston arvolla. Eihän siihen yhtymään pitäisi syöttää omaa rahaa vaan se pitäisi pitää itsensä päällä.

  Tuo kysymyksesi on hieman hankala koska tappiota tuottavaan yhtymään ei oikein voi tehdä poistoja eikä ostaa kalustoa kun tuloja ei näytä olevan. Näin yrityslogiikalla ajatellen ei oikein toimiva yritys.

  Tarkemmin en osaa noista yhtymien kiemuroista kertoa kun en tunne yhtymien verotusta sekä liikekirjanpitoa.Ovatko ne jotenkin erilaiset kuin normaali liikekirjanpito Ehkä joku osaa sen täällä tehdä kuka askartelee näiden yhtymien kanssa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Yhtymän tappio tulee käsittääkseni vuosittain huomioiduksi (hyödyksi) yhtymän osakkaiden verotuksessa.

  Väkitukko

  Selasin puolihuolimattomasti tätä viestiketjua. Tolkun tolkkua en vastauksista saanut, sillä niin paljon puuta heinää siellä vilisi. Vasta A. Jalkanen laukoi ytimekkäästi totuuden.

  Metsäyhtymä jättää veroilmoituksen helmikuun loppuun mennessä kuten kuka tahansa metsänomistaja ilman minkäänlaisia kommervenkkejä. Verottaja käsittelee sen ja vahvistaa tapauksesta riippuen metsäyhtymän voiton tai tappion (Metsätalouden puhtaan pääomatulon tai metsätalouden tappiollisen pääomatulon).

  Metsäyhtymää ei veroteta erikseen, vaan verottaja jakaa voitollisen tai tappiollisen tulon yhtymän osakkaille heidän osuuksiensa suhteessa (esim. 5/10, 3/10, 1/10, 1/10).

  Metsäyhtymän kunkin vuoden verotus on kertalaakista selvä. Yhtymän osakkaille tulee tapauksesta riippuen metsätalouden harjoittamisesta joko verotettavaa pääomatuloa tai sitten alijäämähyvitystä tappion vuoksi.

  Metsuri motokuski

  Näyttää siltä että yhtymä toimii ihan kuin mikä tahansa pienyritys.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)