Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 1,891 - 1,900 (kaikkiaan 6,475)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Visakallo Visakallo

    Se tehdas on ollut jo kohta kymmenen vuotta Heinolassa.

    rööri roope

    Meni ohi minulta anteeksi.Mitä ne Hartolan eteläpuolen suot tuottaa?

    Vai onko joku muu tähtäys.

    Muuten kummin on Hartolsta.

    Visakallo Visakallo

    Osalla Isosuota nostetaan turvetta, mutta suurin osa kasvaa puuta. Viime kesänä suolla oli kaksi metsäpaloa. Niiden sammuttamiseen tarvittiin helikoptereitakin.

    Kurki

    Madridin ilmastokokous sitten vesittyi.

    Kaikki suurimmat päästäjät Kiina, USA, Intia ja Brasilia ovat nyt ulkona. Enpä usko, ettei tämä vaikuttaisi EUn kunniahimoisiin tavoitteisiin.

    Linkki: https://yle.fi/uutiset/3-11118588

    Puuki

    Kaipa ne isot maatkin lähtee mukaan kunhan vain Suomi näyttää esimerkkiä ja vähentää päästöjä reippaammin, maksoi mitä maksoi.  Niin luulisin menevän …sadussa.

    jees h-valta

    Krista Mikkosen ja kumpp. saduissa tosiaan ei viherhilkkoja puutu.

    Visakallo Visakallo

    Tässä ilmastohypetyksessä on nyt paljon samaa  kuin 70- ja 80-lukujen  rauhanmarssseissa ja -kokouksissa, joissa kiivaimmat rauhankannattajat uhkasivat ampua jokaisen rauhanvastustajan!

    A.Jalkanen A.Jalkanen
    Puuki

    Siinä selvisi sekin miksi Luken arvio hiilinielun kertymisestä kutistui niin paljon edellisestä.   Lukessa on arvioitu, että kasvu hiipuu luonnontuhojen lisääntyessä, kun lämpenee ja c02 määrä lisääntyy,  vaikka sekin on suurimmaksi osaksi kiinni metsänhoidosta ; mm. kasvatettavista puulajeista ja harvennushakkuiden tekemisestä tai tekemättä jättämisestä.  Edelleen on kuitenkin voimassa luonnonlaki, että puun kasvukin tarvitsee hiilidioksidia, ja sen lisääntyminen ja lämpötilan maltillinen nouseminen lisää kasvua pohjoisen metsissä.  Miksi siis jätetettäisiin lyhytnäköisesti harvennukset tekemättä ja lisää luonnontuhopotentiaalia metsiin ?  Sama koskee huonokuntoisia päätehakkuumetsiä.  Suojelumetsiä on jo paljon täällä ja lisää tulee jatkuvasti vapaaehtoisesti & mm. säästöpuuryhmien ym. suoja-alueiden lisääntyessä nykymetsänhoidon käytäntöjen mukaan.

    Poliittisesti värittyvillä laskelmilla ei ole kovin paljon tekemistä todellisuuden kanssa näemmä. Taitaa vaihtua laskemien alkuarvot sen mukaan mitä direktiivit milloinkin kertoo ja kuka niitä sattuu laatimaan ja tulkitsemaan.

    Kurki

    https://www.aarrelehti.fi/kolumnit/artikkeli-1.755265?fbclid=IwAR2Zd-UkXz09BW3YblaaDNFLj7zdkXrp_ZR6WOcT0gbpnmaRgi6gwUXJV-c

    Lainaus linkistä:   <b>Miten tutkimustulokset</b> voivat heitellä näin? Eivät ne voikaan. Luken laskelmat eivät ole tutkimuksia, vaan kyse on siitä, millä tavalla asia raportoidaan EU:lle.

    Luken tutkimukset näyttävät olevan ”politiikkaa”. Nyt kun meillä on ollut hallitus, jonka tärkein tehtävä on ilmaston muutoksen pysäyttäminen, niin Lukenkin laskema  Suomen hiilinielu romahtaa.

Esillä 10 vastausta, 1,891 - 1,900 (kaikkiaan 6,475)