Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 2,361 - 2,370 (kaikkiaan 6,476)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Reijo Karhisen vetämä kiertotaloustyöryhmä: neitseellisten raaka-aineiden kulutus ei saa ylittää vuoden 2015 tasoa. Ikään kuin tuo olisi joku ihannevuosi?

    Petteri Taalas: Ilmasto voidaan pelastaa, vaikka söisimme lihaa ja ajaisimme autoilla

    Eräs lukija muistuttaa kuitenkin: ”näillä samoilla asioilla pyritään torjumaan ilmastonmuutoksen ohella luonnonvarojen liikakäyttöä (rajaton kasvu on mahdottomuus), luonnon monimuotoisuuden vähentymistä, saastumista, ruokakriisiä ja esimerkiksi uusia zoonoottisia pandemioita”.

    http://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c5cebc06-e03b-4ab8-b93d-f2051b7b0636

    Petri Honkonen FaceBookissa:

    Ääripäät vievät tärkeää keskustelua ilmastosta omituisille urille. Tiistaina järki puhui, kun Ylen Ykkösaamussa haastateltiin Maailman Ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalasta. Arvostettu tutkija muistutti, että käytössä olevat ilmastomallit eivät tuota näkemystä, että maapallo olisi luiskahtamassa epävakaaseen tilaan. Ihmiskunta, biosfääri tai maailma eivät ole tuhoutumassa.

    Ilmastokeskusteluun on sekoitettu ajattelua, joka ei liity ilmastonmuutokseen vaan muihin aatteisiin. Kuten Taalas sanoi, ei massojen tarvitse ryhtyä vegaaneiksi, eikä metsien hyötykäyttöä pidä lopettaa. Äärevät henkilöt profiloituvat ilmastonmuutoksen torjujien edustajiksi ja vievät keskustelun epäolennaiseen. Vastareaktiona ilmastonmuutoksen väheksyjät nostavat päätään. Näin ei voi jatkua. Luonnon asialla olevaa keskitien väkeä tarvitaan.

    Jos emme jatka työtämme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, elinolosuhteet meiltä kaikilta ja etenkin tulevilta sukupolvilta heikkenevät. Ykkösasia on vähentää fossiilisen energian käyttöä. Kivihiilen kieltäminen ja biopolttoaineiden lisääminen edustavat kestävää linjaa. Ulkomaisen fossiilienergian vaihtaminen uusiutuvaan energiaan on oikein. Suomalainen luonto ja maaseutu edustavat ratkaisua, eivät ongelmaa.

    Taalas asetti kohtuuttoman metsäkeskustelumme perspektiiviin. Kymmenesosa maailman hiilidioksidiongelmasta johtuu maankäytöstä ja metsien hävityksestä. Keskeinen kysymys on trooppisen metsäkadon pysäyttäminen Aasian, Afrikan ja Amazonin alueella, joiden metsien vastuuton hävittäminen on suuri ongelma ilmastolle ja luonnon monimuotoisuudelle.

    Suomessa on kysytty, pitäisikö metsiemme hyötykäyttöä vähentää. Vähentäisikö se maailmassa puutuotteiden kysyntää? Todennäköisesti ei. Tuotanto siirtyisi maihin, joissa metsiä ei uudisteta kuin Suomessa. Kuten Taalas arvioi, ratkaisu saattaisi olla ilmaston kannalta negatiivinen. Me suomalaiset olemme kyenneet sitomaan ennätysmäärän hiiltä toteuttamalla ilmastolle hyvää metsienhoitokulttuuria. Ei siitä pidä rangaista, vaan se pitää nähdä esimerkkinä muille maille.

    Asiantuntijan ääni rohkaisee. Yhteinen ilmastomme on niin tärkeä asia, ettei sitä saa luovuttaa ääripäiden riepoteltavaksi. Voimme torjua ilmastonmuutosta onnistuneesta maltillisilla keinoilla ja asenteille. Keskitytään yhdessä niihin.

    Timppa

    Soitti joku nainen, jolla oli sekä vaimon että minun puhelinnumerot ja tarjosi ensiksi neuvoja kestävään metsätalouteen ja sitten hiilipankkeihin.  Ei tietystikään saanut ymmärrystä.  Sanoin, että harjoitetaan kestävää metsätaloutta ja että nuo pankit ovat pahimmanlaatuista viherpesua.  Ihme kyllä ei pahemmin ottanut nokkiinsa.

    Onkohan tarkoitus, että soittelevat ikääntyneille.  Ei tullut kysyttyä miten oltiin päästy soittolistalle.  Varmasti tuolla keinolla saadaankin joku saalis satimeen.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Oliko Timpan soiton takana kenties joku yritys, joka haluaa asiakkaiksi yhteismetsiä? Minä olen jo pitempään kampanjoinut puhelinmarkkinointia vastaan. Olen tehnyt estot kolmea kautta: ASML, STML ja Digi- ja väestötietovirasto. Todennäköisesti lehtimyyjät vielä soittelevat, kun tilausjakso on loppumassa, mutta sen annan anteeksi. Fonectakaan ei enää löydä minua, jihuu!

    Tolopainen

    Se on kummallista että suomalaiset haluavat uskoa satuja mieluummin kuin tutkittua tietoa tai se on inhimillinen piirre. Jenkkilään ei ole vielä koskaan valittu presidenttiä, joka myöntäisi ilmastonmuutoksen. Trump lupasi kannattajilleen hyvän ilmaston ja sai 70 milj ääntä.

    oksapuu

    Taisi sama täti soittaa kuin Timpalle…

    Muodollisella 10 000€ sijoituksella pääsisi tekemään hiilipankilla rahaa. Joku kamppanja vissiin, mistähän lienee saaneet numeron?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    EU:n metsäasiat 2021. Uutinen liittyy useaan ketjuun, mutta on tärkeä, eli mitä EU:ssa on tulossa metsäasioihin liittyen. Veli-Jussi Jalkanen ehti jo kommentoimaan MT:ssä; esittää hyvän listauksen, miksi uudistushakkuista ei pidä luopua. Niistä on monenlaista hyötyä, eivätkä ne ole uhanalaisillekaan lajeille pelkästään haitaksi.

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1294015

    tamperelainen tamperelainen

     

    V-J jalkasen listaus todella ansiokas,kannattaa lukea

    Tolopainen

    Tämä on keskustelua lillukan varsista. Ilmaston muutokseen ei vaikuta mitään tehdäänkö Suomessa avohakkuita. Ilmaston muutos jatkuu, vaikka ilmaan ei lisättäisi enää yhtään hiiltä.

    Ikirouta sulaa, jäätiköt sulavat meret lämpenevät. Näistä vapautuu ilmaan hiiltä yhä enemmän. Ei maailma pelastu. On poliittisesti mahdotonta lopettaa väestönkasvua ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Kiina ei suostu lopettamaan teollisuutensa kasvua eikä Intiä, ei myöskään Venäjä. Jenkit eivät halua luopua runsaasti päästöjä aiheuttavista autoistaan. Saudi-Arabia ei lopeta öljynpumppaustaan. Maailman väkiluku kasvaa 100milj vuodessa, koronaan kuolee parhaimmillaankin vain muutama miljoona.

    Vain Suomi ajaa turvetuotansa alas.

    Kurki

    Vain Suomi ajaa turvetuotansa alas.

    Mieletöntähän tämä on, kun omat päättäjät sen tekevät, kun se ilmastollinen peruste on valhetta.

    Suomen metsien kasvu on ollut tasaisen kiihtyvässä kasvussa n. 1 milj. m3/v jo 1960-luvulta lähtien. Kuten Veli-Jussi Jalkanen sanoo tuota kasvua Suomessa voi vielä kiihdyttää nykyisten metsänkäsittelymenetelmin eli avohakkuiden kautta parantamalla metsäpohjan kasvukykyä uudelle metsälle ojituksilla, muokkauksilla ja jalostetuilla taimilla, joka voisi nostaa kokonaiskasvua 50%:lla nykyisesta 110 milj.m3:stä jonnekkin 150…160 milj.m3:iin vuodessa.

    Jo tälläkin 1 milj.m3/v kasvuvauhdilla, joka vuosi tulee 2,5 milj.tn/v hiilensidontaa lisää ja kymmenessä vuodessa jo 25 milj.tn. Tätä kasvun lisäystä ei missään tapauksessa tulisi tärvellä avohakkuukielloilla ja pakottamalla metsien käsittelyssä jatkuvaan kasvatukseen.

    Kurki

    Jatkuvan kasvatuksen kärkinimet Lähde, Norokorpi ja Simola ovat erimieltä hakkuuaukon maaperän hiilen pysyvyydestä Luken Hannu Ilvesniemen kanssa.

    Sillä ei liene merkitystä onko avohakkuun jälkeen maapohjasta hiilipäästöjä tai ei, sillä hakatun metsän hiilestä maaperässä on 60% ja kun uusi kasvanut metsä on taas uudistamiskypsä ja on kasvanut paremmin maan muokkauksen ja jalostustaimien siivittämänä, niin sen metsän hiilimäärä maapohjassa on vastaavasti suurempi.

    Lisäksi avohakattu metsä on lähes tukkiprosentin osuudella pitempiaikaisina puutuotteina hiilinielu.

    Ikävää, että tuota dosenttien ja emeritus professorin kirjoitusta ei voinut kommentoida.

    https://nakoislehti.maaseuduntulevaisuus.fi/#reader/299362/1/2011251561

Esillä 10 vastausta, 2,361 - 2,370 (kaikkiaan 6,476)