Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 2,551 - 2,560 (kaikkiaan 6,450)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä, Kioton sopimuksen koukerot ovat erikoiset. Käsittääkseni hakuutähde ja karike sekä luonnonpoistuma ei ole kokonaisuudessaan poistumaa, vaan lasketaan mukaan metsämaan maaperän hiilinieluun, josta sitä poistetaan vuosittain oletetun hajoamisen verran.

    Lisään vielä sen verran, että juuri tuon laskentatavan vuoksi Maankäyttösektorin ilmastotoimenpiteet -raportissa nähdään mm. kantojen ja hakkuutähteiden korjuun välttäminen mahdollisina keinoina lisätä maan hiilinielua.

    Puuki

    Lulusf-sektorin hiilensidonta lisääntyi 70 % vv. -18-19 .   Energiasektorin päästöt on 74 % . Metsät nieluja n. – 26 milj.t.     Kun asutaan kylmissä olosuhteissa eikä esim. 500-1000 km  lähempänä päiväntasaajaa on tietysti hankalampi pitää lämmityskulut pieninä.    Kasvihuonekaasujen nettosidonnasta hyväksytään vain enintään kattoluvun verran/vuosi  päästökaupan ulkopuolella joten se muuttaa tilannetta todelliseen verrattuna.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Aivan. Sekä EU:n että YK:n ilmastolaskennoissa pitäisi päästä irti noista koukeroista ja alkaa soveltaa todellisia eikä laskennallisia hiilinieluja.

    Puuki

    Ylen jälkipörsissä ihmeteltiin porukassa yksimielisesti miten voidaan metsän käyttöä lisätä, kun Hesarissakin ollut jokin uutinen , että jo 20 vuodessa 40 % luonnosta on jotenkin vaarassa hävitä.

    Uusi sellutehdas eikä kuitupuun hakkuut ei ole suosiossa, kun ei tunneta luultavasti muita faktoja metsäpuolelta kuin jokin sanomalehden toimittajan mielipide asiasta.

    Visakallo Visakallo

    Aivan samaa kuin Puuki ihmettelin aamulla. Koulutetut ihmiset puhuivat aivan täyttä pa… potaskaa!

    Scientist Scientist

    Metsäkäsitysten (Hyöty) lisäksi ihmettelin myös keskustelijoiden mielipiteitä ( Pekka Seppänen) konkusrsseista. Ei kuulemma  hätää vaikka tulee eikä työpaikoilla voi puolustella mitään. Entäpä jos oma työpaikka olisi kyseessä ?

    Visakallo Visakallo

    Alkaa vahvasti näyttää siltä, että valtakunnassa on kohta paljon isompia ongelmia kuin jotkut metsien hiilinielut. Finnvera joutui tekemään jo viime vuonna vientitakuu- ja erityistakaustoiminnasta yhteensä 1,2 miljardin euron luottotappiovaraukset. Suurimpia yksittäisiä rahoitusjärjestelyjä ovat matkustaja-alukset. Finnferan takausvaltuudet on nostettu ilman suuria otsikoita jo 12 miljardiin euroon.

    Puuki

    Niinhän se on nähtävä.   Hiilinielut hoitui käytännössä itsestään ainakin metsäpuolella, kun hakkuutkin väheni 2 vuoden aikana reilusti.  Mutta entäs velan kasvu ? Inflaatio on taas nousussa pitkästä aikaa eikä se tiedä hyvää velkojen koroille eikä käyttötavaroiden hinnoille Suomessakaan.

    Petkeles Petkeles

    Voi hitsi. Taas on taloudellisesti vähän huono hetki alkaa huomioimaan planeettaa jolla eletään ja joka mahdollistaa sen talouden.

    Perustuisipa hiililaskenta todellisuuteen eikä laskentaan koska todellisuuteenhan ei tarvita hiilinielulaskentaa. Riittää mutu siitä että meillä nielua riittää. Ja ne työpaikat, ne työpaikat!

    Olli Salli

    Nyt on sekä Ylellä että HSllä juttu uudesta ilmastopaneelin raportista, ja varsinkin HSn jutussa kiinnitettiin kovasti huomiota siihen että tämän perusteella hakkuita pitäisi vähentää. Laitoin kommentin kuinka hakkuut vähenivätkin kovasti viime vuonna.

    Ylen juttu oli kyllä monipuolisempi ja siinä kiinnitettiin huomiota myös siihen että pitkäikäiset puutuotteetkin auttavat asiaan. Ja puhuttiin paljon teknologisista ratkaisuista esim. energiantuotannossa, mitkä toki ovatkin avainasemassa.

Esillä 10 vastausta, 2,551 - 2,560 (kaikkiaan 6,450)