Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 3,361 - 3,370 (kaikkiaan 6,475)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Puuki

    Biokaasua voidaan tuottaa monenlaisista raaka-aineista, esim.  jätteistä, lannasta ja nurmesta.  Biodieseliä saadaan tehtyä mm. sahanpurusta .  Vanhalla Fischer-Trops-menetelmälläkin on osattu tuottaa  jo aikoja sitten   puusta biopolttoainetta ja lämpöä.   Tuulivoimalat ja aurinkopaneelitkaan ei ole kovin luontoystävällisiä eikä päästöttömiä niiden valmistusvaiheiden takia.  Ydinvoimaan keskittymällä on saatu ainakin maailman kallein rakennusprojekti pystyyn.

    Tolopainen

    Biodieselista auton polttoaineena menee 60% ilman lämmitykseen ja vain 40% auton liikuttamiseen. Ostamme raakaöljyä ilman lämmittämiseen suurimmaksi osaksi ja vain pieni osuus menee hyötykäyttöön. Ei tuo nyt kovin järkevältä vaikuta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hiilikompensaatioista. Metsien ja metsittämisen ohella pitää muistaa puurakenteiden hiilivarastot. Puurakentaminen saisi lisää vauhtia, jos sille maksettaisiin hiilen sidontalisää. Varat voisi kerätä päästökompensaatioisen markkinoilta ja kanavoida puusta rakentaville.

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008325240.html

    Tolopainen

    Kannattaa ehkä keskittyä päästöihin globaalisti eikä Suomen hiilineutraalisuuteen. Suomen päästöt ovat yksi promille kaikista päästöistä ja liikenteemme päästöt pari sadasosa promillea. Yleensä suurkaupungeissa, joissa on enemmän ihmisiä kuin Suomessa ei ole omia päästötavoitteita.

    Puuki

    2 x -laskennan välttäminen ei olisi niin hankalaa kuin oletetaan.  Kaikki yli keskimääräisen ko kasvupaikan puun kasvun lisä /normi kiertoaika   luettaisiin lisänieluksi josta tulisi maksaa kompensaatiomaksua  mo:lle.  Kasvun mittaamisessa voisi olla lisähommaa mutta kompensaatioita myyvät firmat tekee sitä ainakin mainoksien mukaan. ( Tai se hoidetaan varmuuskertoimella) . (Liian kuiville kasvupaikoille    perustettujen (jk)kuusikoiden om:t  voisi maksaa pientä sanktiomaksua josta nielun kerääjille maksettaisiin extraa 🙂  )

    Biodieselin 40/60 hyötysuhteeseen ei tulisi oikeasti parannusta patteriautojen yleistymisen mukanakaan.   Jokin aika sitten oli videolla (linkki oli tälle palstalle)  kerrottu sähköautojen sähkön tuotannon, siirron ja hävikin (loissähkö) vaikutuksista. Akkuja kun pitää lisäksi mm. lämmittää kylmillä keleillä eikä auton kopissakaan pärjää ilman lämmitystä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Se mikä jää yli maankäyttösektorilla EU:n vertailutasosta, voidaan myydä kompensaatiomarkkinoilla tai puumarkkinoilla. Jos metsien kasvua saadaan kohennettua, tulee lisää myytävää. Jättää vielä hyvän varmuusmarginaalin, pyrkii myös maatalousmaan päästöjen alentamiseen ja metsäkadon torjumiseen, niin olemme hyvällä tiellä.

    Kurki

    Ei kai EU voi omia Suomen metsien hakkuusäästön hiilinielusta mitään osaa. Hiilinielu kuuluu metsänomistajille.

    Voihan tuon hakkuusäästön hiilinielun tietenkin laskea Suomen hiilinieluun mukaan yhdessä valtion omistamien metsien, vaikka kaikki yksityisomistajien kasvun hiilinielu olisi pantattu suomalaisille yrityksille kompensaationa.

    Esimerkiksi kun kivennäismaan aukon taimikko todetaan vakiintuneeksi, niin sille voitaisiin maksaa 20 vuodeksi nielun kompesaatiomaksua, joka olisi 100 m3/ha  (puuta hehtaarilla 20 vuoden päästä) puumäärän mukaan 1,3*100=130 CO2-tn/ha, jonka arvo olisi hiilipörssin hinnan 60 e mukaan 7800 e. Vuotta kohti siis 390 e. Tämä tietenkin sillä edellytyksellä, että metsänomistajan metsät sitovat hiiltä ainakin tämän aukon hiilensodonnan verran hakkuiden jälkeen.

    Puuki

    Ei saa eikä voi omia EU eikä ympäristöhallintoporukka metsien hiilinieluja vaikka vaikuttaa sitä, että joillakin on semmonen piilososialisointi päämääränä.  Kompensaatiokauppaa pitäisi kehittää edelleen.    Yhteiseen hiilinielun lisäämiseen riittää vuotuiset hakkuusäästöt jotka on merkittävä lisä hiilitaseen laskennallisessa parantamisessa.

    Tolopainen

    Suomen päästöillä ja hiilinieluilla ei ole mitään merkitystä ilmaston kannalta. Saattaa hiukan hiljentyä tämä vouhotus, kun rätingit lyödään pöytään, mitä tämä kaikki hiilikauppa tulee maksamaan.

    Jenkkilässä on yli 200milj henkilöautoa ja bensa 40sent litra. Suomessa vajaa 3milj autoa ja bensa vajaa 2€ l, että näin eri tavalla päästöongelmaa hoidetaan.

    Puuki

    Ei olekaan mitään merkitystä Suomen päästöillä eikä nieluilla koko maailman tilanteeseen mutta näillä nyt ainakin toistaiseksi mennään koska joku/jotkut on niin jossain päättänyt.    Hölmöintä on jos talouskehitys  ym. toiminta pilataan pyrittäessä olemaan muka 1. päästöjen ”vähentämiskisassa” .    Siltähän tuo on politiikka viime aikoina vaikuttanut , että pääosin velkarahan vauhdittamana  tehdään melkein mitä tahansa tyhmyyksiä.    Ei mene niin että valtion velan kasvattamisesta ei olisi haittaa loppupeleissä. Varsinkaan jos varoja tuhlataan paljon tuottamattomiin epämääräisiin  hankkeisiin.

Esillä 10 vastausta, 3,361 - 3,370 (kaikkiaan 6,475)