Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 6,711 - 6,720 (kaikkiaan 6,732)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Kurki

    Odotin jo viime vuonna reilua nousua metsien kasvuun oli niin hyvä kesä ja hyvät latvakasvut, mutta taisi tulla lisäystä vain 0,5 milj.m3 eli edellisen vuoden kasvusta 103,5 milj.m3:stä 104 milj.m3:iin.

    Kyllä tänä vuonna metsien kasvun on oltava vähintään 105 milj.m3 ?

    A.Jalkanen
    140ärrä

    Viime vuonna pisin kuusen yksittäinen vuosikasvu omassa taimikossa oli 105cm, vieläpä luonnontaimi. Tänä vuonna kyseinen yksilö otti rauhallisemmin, mutta hyvässä kasvussa edelleen. Ei ole muuten lannoitettu, kuin Bortrackilla.

    Tolopainen

    Miten tuo metsien aluskasvusto on huomioitu hiilensidonnassa. Rehevään aukkoon tulee nopeasti pari metrinen vatukko ja horsmikko, siinä on biomassaa lähes 50t/ha, ei se ilman hiiltä synny. Kaupunkialueilla on myös runsaasti puustoa, onko mukana hiilinieluissa.

    Nostokoukku

    Niin, ja kaupungeissa tunkee siellä täällä voikukkaa asfaltin halkeamista. Onko niitäkään huomioitu?

    A.Jalkanen

    Lukija kyselee kuukkelijutun kommenteissa miten voi varmistua ettei aurinko- tai tuulivoimalan tieltä ole kaadettu metsää. Metsäkatodirektiivin yhteydessäkin puhutaan vain navetoista eikä voimalinjoista.

    MTK:lla on lokakuussa maankäytön webinaarisarja ammattilaisille ja aiheesta kiinnostuneille jäsenille.

    https://www.hs.fi/alueet/art-2000010708289.html

    mehtäukko

    Tätä uhkailua ja kiristystä sitä on eurostoliitolta riittänyt. Ja eturintamassa yritetään nujertaa nettomaksaja. No nyt kun autoteollisuudessa uhkaa miljoonatyöttömyys kun kuristusvauhti on liian kovaa, sille ollaan järjestämässä lievennyksiä.

    Jokohan tuleva vuotuinen miljardilasku museoinnista alkaisi palauttaa reaalijärkeä kalloihin?

    A.Jalkanen

    Säilyykö pohjoinen havumetsä hiilinieluna vai viekö kuusipora voiton?

    Kommentoin:

    ”Artikkelin kysymyksiä pohditaan pohjoisella havumetsävyöhykkeellä raportissa: Enhancing Resilience of Boreal Forests Through Management Under Global Change: a Review. Artikkelissa jaetaan metsäalueet hoidon intensiteetin suhteen eri vyöhykkeisiin, jotka tuottavat eri ekosysteemipalveluja. Triad-vyöhykkeistäminen nähdään keinona lisätä metsien tuottamia kokonaishyötyjä ja parantaa metsien kestävyyttä.

    Metsäalueet jaetaan siis kolmeen luokkaan: talousmetsä (intensive), monitoimialue (extensive) ja suojelu (reserve). Tämä ajattelu toteutuu jo valtion mailla Metsähallituksen tekemässä alue-ekologisessa suunnittelussa.

    Toinen hyödyllinen kolmijako on suojelu, ennallistaminen ja luonnonhoito. Yksityismetsissä työkaluna ovat metsänhoidon ohjeiden lisäksi kattavat metsäsertifioinnin järjestelmät, joissa määritellään säästettävät kohteet. Lisäksi Metka-tuki ja eri metsien suojelun ohjelmat. Uusimpana työkaluna luontotyyppien ennallistamissuunnitelma.”

    https://www.hs.fi/tiede/art-2000010699539.html

    Näkisin että tämä vyöhykkeistäminen on jo käynnissä myös yksityismetsissämme, kun erilaisia käytön rajoitteita on lisätty metsäsertifioinnissa ja perustettu lisää suojelualueita.

    Tolopainen

    Sitten kun Suomessa joskus on 70000Mw tuulivoimaa, kukaan ei enää viitsi käydä keskustelua metsien hiilinieluista. Ei siihen ole silloin enää mitään tarvetta. Fossiilienergian käyttö on loppunut.

    Möin nuo hankalat rantametsät pois, niin ei tarvitse pelata joutavuuksien kanssa, eikä suojella omaan piikkiin.

    Visakallo

    Saako olla Tolopainen sen verran utelias, että kuka halusi ostaa nuo hankalat rantametsät?

Esillä 10 vastausta, 6,711 - 6,720 (kaikkiaan 6,732)