Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Tämä aihe sisältää 1,044 vastausta, 59 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi mehtäukko 2 päivää, 7 tuntia sitten.

Esillä 10 vastausta, 731 - 740 (kaikkiaan 1,044)
 • Metsien hiilinielu

  Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

 • sitolkka

  Samoja tuntemuksia on muillakin. Ei tämä maata enää samaksi tunne.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Energiapuu on hyvä varmaan useimpien poliitikkojenkin mielestä.

  Suomen laskelmat metsien hiilinieluista eivät kelpaa sellaisenaan EU-työryhmälle (kello 15.57)

  https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

  Metsuri motokuski

  Joo . Niin varmaan. Mutta se ei liiku mihinkään ilman isoa tukieuropottia. Energiapuu loppui kuin seinään kun kemeratuen maksuperusteita muutettiin. Oikeinhan se olikin kun isännät jättivät metsät hoitamatta kemeratuki silmissä kiiluen.

  Puuki

  Kemeratuki alkoi mennä silloin ostajille, kun sitä uudistettiin v.- 15.  Eikä loppunut käyttö kuin seinään; suuri osa energiapuuhakkeesta tuotiin sen jälkeen ulkomailta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Olisi hyvä jos vertailutasoja miettivässä IPCC-työryhmässä olisi ihmisiä, jotka ymmärtäisivät metsätaloutta. Nythän sieltä tuli palaute, että vertailutason laskenta ei tyydytä (huom. RR!) ja että hakkuiden lisäystavoite on liian suuri. Siis suomalaisten metsänomistajien kasvattama hiilinielu halutaan sosialisoida koko EU:n hyväksi. Olisiko rakentavampaa kuitenkin alkaa kasvattaa sitä EU:n hiilinielua?

  tamperelainen tamperelainen

  Kopio tämän jutun toisesta ketjusta.Tiedätkö AJ mitä nuo kaksi muuta järjestöä ovat.Ovatko nämäkin vihervasemmistolaisten  miehittämiä?

  Suomen laskentatapa hiilinieluissa ei tyydytä EU:ta.Miksihän siellä politisoitunut luontojärjestö mukana,Uutisen bongasin YLEn vuolaasta vaalienalusartikkeleista
  ”Yhteensä 41-jäsenisessä ryhmässä oli edustajat kaikista 28 jäsenmaasta, kahdeksan tutkijaa, kaksi tutkimuslaitosten ja kolme järjestöjen edustajaa.
  Suomen luonnonsuojeluliitosta ryhmässä oli mukana asiantuntija Otto Bruun. Hän luonnehti työryhmän lausuntoa ”tyrmäykseksi”.Bruun on vasemmistoaktivisti

  https://yle.fi/uutiset/3-10736624

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  En tiedä ryhmän kokoonpanoa.

  tamperelainen tamperelainen

   

  Kannaatta lukea tämä SEURASSA julkaistu juttu,siinä paljastuu uutta ilmastonlämpenemisestä ja ICCP;stä.Ongelmat eivät ole sellaisia kuin meille kerrottu

  https://seura.fi/asiat/tutkivat/tata-et-tiennyt-ilmastonmuutoksen-torjuntaan-annettiin-hiljattain-lisaaikaa-miksi-kansainvalinen-ilmastopaneeli-katki-toivoa-herattavan-tutkimustuloksen-raporttinsa-uumeniin/

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos tamperelainen! Ongelmat ovat juuri sellaisia kuin on kerrottu: ilmastonmuutosta ei ole peruttu, mutta päästövähennyksille annettiin hieman lisäaikaa. Esimerkiksi paniikinomaisiin hakkuiden vähennyksiin ei siis liene aihetta. Ennusteet ovat myös epävarmoja – muun muassa merien kyky sitoa hiilidioksidia heikkenee. Hiilineutraaliuteen pitää edelleen pyrkiä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Raportteja hakkuista ja hiilinieluista.

  http://www.metsatieteellinenseura.fi/files/sms/Tiedostot2019/MHK19-Kalliokoski.pdf

  SKENAARIOANALYYSI METSIEN KEHITYSTÄ KUVAAVIEN MALLIEN ENNUSTEIDEN YHTÄLÄISYYKSISTÄ JA EROISTA

  https://www.ilmastopaneeli.fi/wp-content/uploads/2019/02/Ilmastopaneeli_metsämallit_raportti_180219.pdf

  Maankäyttösektorin toimien mahdollisuudet ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi

  http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/161339

Esillä 10 vastausta, 731 - 740 (kaikkiaan 1,044)