Keskustelut Metsänomistus Missä raja…missä palsta ?

Esillä 6 vastausta, 51 - 56 (kaikkiaan 56)
 • Missä raja…missä palsta ?

  lainaus:

  ”Noin yleistasolla voisin tämän aamun puhelinliikenteen perusteella sanoa että ehkä suorittavan portaan olisi hyvä keskittyä sen oman toimen hyvään suoritukseen ettei kävisi kuin taas kävi että sinne naapurin sutturytöön hyökäistiin ensteks ja sitten alkoi minun siivottukkin löytyä. Mutta eihän se raja tielle näy kun se ei ole tiessä. Ja se naapurin rytö saattaa nyt olla tielle katsottuna ehkä siistikin kun tuli puut pois. Rantanäkymät avartui nk.”

  Jäi vähän askarruttamaan , että oliko tien ja palstan välillä mahdollisesti vierasta maata , ja olisiko ollut mahdollista mennä oikealle kuviolle jostakin kautta käymättä naapurin puolella ?

  Tietyt asiat tulisi aina merkitä selkeästi maastoon ennakkoon .
  Näitä ovat :
  -varastopaikka ,
  -reitti leimikolle ,
  -mahdolliset tilan rajat
  -ja leimikon rajat , jos on vähäistäkin vaaraa väärille tulkinnoille .

  Jotkut yhtiöt huolehtivat nämä asiat esimerkillisen hyvin , toiset ….vähän huonommin . Avaustekstistä käy ilmi jälkimmäinen vaihtoehto . Virheitä sattuu , jos kokonaisuus jää epäselväksi .

  Aihe (työskentelyä haittaava aluskasvos) josta tälläkin palstalla on jauhettu kyllästymiseen asti , ei näytä vileäkään olevan loppuun kaluttu . Osasyynä vahinkoon on tälläkin kertaa riittämätön
  näkyvyys .
  Tilan rajalla tilanne on helppo korjata raivaamalla leimikon puoli siistiin kuntoon . Tällöin raja näkyy selkeästi ja hakkuu pysyy varmasti oikealla puolella rajaa . Sama kaava toimii hyvin korjuun kohteena olevan palstan kohdalla . Vain raivattu alue hakataan .

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Oman kokemuksen mukaan piikkilanka avittaa löytämään pyykin usein, kuten Panukin edellä toteaa. Jos aikanaan on ilmakuvauksia varten merkkimuovit laitettu vastoin ohjetta arvuutuksella, niin rajat näkyvät kartassa väärin ja gepsissä . Itselläkin eräällä tilalla kansalaisen karttapaikka  näyttää väärää rajan sijaintia, 20 m  sivussa.

  Marjametsä

  Kannattaa huomioida se että pyykkikivien sijoitteluun vaikuttaa olennaisesti käytetty tekniikka. Vuosikymmeniä sitten ei ole ollut  gps järjestelmiä, joten ne ovat suunnilleen koordinaattipaikoilla. Nykyisellä tekniikalla pyykit saadaan sentilleen oikealle paikalle, valitettavasti kalusto maksanee n. 10t€

  mehtäukko

  Joka tapauksessa uutisen pointti oli se, että olipa pyykit laitettu miten hyvänsä, asianomistajan kuuluu MML mukaan tarkistuttaa heidän nykyvehkeillään tilanne. Ja se maksaa useita satoja euroja. On muutenkin rahan ahne pulju.

  Virkkunen

  Tämän keskustelun alkupuolella ”Metsuri motokuski” kirjoitti GPS-paikannuksesta juuri niin kuin sen käytännössä olen havainnut toimivan… pahimmillaan kymmeniä metrejä pielessä. Rajaa tai rajapyykkejä etsittäessä pitää lähestyä oletettua kohdetta useammasta suunnasta, niin oletettavammin päätyy oikeaan. Kokemus: etsin tilan rajaa, käytin kahta eri käsigps-laitetta ja kännykän metsäselainta. Raja ja ”pyykki” löytyi hitonmoisen vattupuskan sisältä kivikasasta. Vanhin gps-laite, Garminin Colorado näytti lopulta 5 metrin tarkkuutta ja ”täppä” osui kohdalleen.

  Jätkä

  Vanhemmissa, hieman pidemmissä rajalinjoissa pitäisi olla  ”Viisarikivet”, jota pitäisi löytyä rajaa esiin kaivellessa. Pyykin ja viisarikivien avulla rajan suunta selviää noi niinkuin aluksi. Muistelen ainakin meillä olleen pyykistä 200 metrin päässä viisarit ja silloin on jo 400 metriä rajasta hyvinkin tarkkaan merkattu. Käsisuuntakehällä voisi ”ajaa”  pitkänkin linjan niin tarkasti, että se riittää.

  Apli

  Joskus naapureiden hakkuista on hyötyä, hyvin on ostomies merkannut ja löytänyt rajat ja sitä myötä hakkuut menneet ja lisää on tulossa kun omia alkaa, ja myös naapureiden puolelle tulossa hakkuita lisää.. Olen niitä katsomassa käynyt ja nyt alkaa rajat oleen hyvällä mallilla itse myös pikkuisen niitä merkaillu samalla.. Tarkkaan saavat ostomiehet rajat selville, mitä konstia käyttävät sitä en tiedä, pyykkejä löytynyt myös..

Esillä 6 vastausta, 51 - 56 (kaikkiaan 56)