Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 1,041 - 1,050 (kaikkiaan 1,266)
 • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  Merkitty: 

  Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

  Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Simo Hanneliuksella mainio kirjoitus Kauppalehdessä. Otsikon voi ymmärtää myös toisin päin: monimuotoisuus tukee metsän luontaista palautumiskykyä!

  http://www.kauppalehti.fi/uutiset/luontainen-palautumiskyky-turvaa-metsan-monimuotoisuutta/e9f120d5-1139-4cf2-9c31-93ef14a4db4e

  A.Jalkanen A.Jalkanen
  A.Jalkanen A.Jalkanen
  Jovain

  Kieltämättä muutoksia on odotettavissa. Voi olla, että perinteinen vastakkainasettelu on hiipumassa, kohtaa ainakin voimakasta vastustamista. Tilaa on jäämässä myös luontoarvoille.

  Vedotaan metsänomistajien lisääntyvään kustannustaakkaan. Sitä ei kuitenkaan huomioida, että mo. kustannustaakka on jo tapissaan ja nämä kustannukset eivät tule luonnonhoidosta.

  Ovat metsänhoidon ja puuhuollon kustannuksia. Maksuun tulee niin metsänhoidon kuin puukaupan/korjuun kustannukset. Samaan päästäisiin päättämällä eriyttäminen ja keskittämällä toiminnat, liikkeelle saataisiin myös puuttuvat kolonnat.

   

  jees h-valta

  Joku aina maksaa. Tuskin Jovain on aivan oivaltanut asiaa mutta jankuttaa jaksaa.

  mehtäukko

  Ja löytyi toiston toistava c-kasetti…

  Jovain

  Jees voi sen asian ajetella toisten päin, metsänomistajalle maksetaan. Kuulun mielelläni siihen kolmanteen kolonnaan.

  Jovain

  Väistämättä isoista asioista on kysymys metsänhoidon ja metsien monomuotoisuuden kannalta, maksetaanko metsänomistajalle vai peritäänkö. En kuulu siihen perittävien joukkoon. Kolmanteen kolonnaan siinä mielessä, että ei edes kysytä mitä maksaa.

  Olen metsänomistajan hoidon kannalla. Sama raha on käytettävissä myös metsänomistajien hoidossa ja voidaan käyttää perinnän sijaan metsänomistajalle suuntautuvina maksuina.  Ei myöskään ole pakko hyväksyä metsänhoidon ja puukaupan eriyttämistä. Vaihtoehto sille on toimia keskitetysti ja tarkoittaa toimintaa samassa metsässä ja samoilla sopimuksilla. Metsiä hoidetaan ja puukauppaa käydään myös tähän tapaan. On myös metsien monimuotoisuuden kannalta vaihtoehto.

  jees h-valta

  Hyvä juttu että sama raha on käytettävissä myös metsänomistajien hoidossa. Jovainhan sitä peräänkuulutti: ( Olen metsänomistajan hoidon kannalla) Sitä taitaa Jovain kohta tarvita, niin sekavaa sepustusta tuntuu taas virittävän.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Asiaan palatakseni. Tässä blogissa oli asiallinen kuvaus metsämaiseman muutoksesta.

  http://www.suomenluonto.fi/hakkuut-uhkaavat-pefc-sertifioitua-aarniometsaa/

Esillä 10 vastausta, 1,041 - 1,050 (kaikkiaan 1,266)