Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 1,051 - 1,060 (kaikkiaan 8,190)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Jovain

    Jees olen metsänomistajan toimialan kannalla ja tarkoitin, että sama raha on metsänomistajan toimialan käytössä. Kannattaisi myös jeessin ottaa toimiala haltuun ja käydä muutakin, ei vaan pysty ja hankintakauppaa. Antaa kummasti virikkeitä metsänhoitoon.

    Puuki

    Saisi nuo tuon linkin mukaiset vanhat metsäpyöräkkeet ihan hyvin suojellakin.  Varsinkin E-Suomessa jossa ei ole niitä paljon jäljellä.

    Rantametsiä on (ML-u) Suomessa n. 440000 ha . Kun uuden  PEFC -sertin mukainen 10 m:n reunametsävyöhyke  tulee voimaan, lisääntyy suojelualueet n. puolet tuosta ha-määrästä.   Niillä kasvaa puuta ~ 36 milj. m³.    Kun siihen lisätään mm. säästöpuuryhmät ja muut mo:en omatoimisesti suojelemat kohteet, kasvaa suojelualueiden ha-määrä melko paljon virallisesta.  Metsänhoitokohteisiin jätetään säästöpuuryhmiin n. 1- 2 a /ha kokoisia käsittelemättömiä suoja-alueita (+ yksittäiset säästöpuut) .   Eli tilastoihin merkittyjen suojelualueiden määrä kasvaa vähintään n. 4 % koko metsäalasta laskettuna .

    jees h-valta

    Teen suomenmaassa lain mukaista ja yleisen tavan mukaista kauppaa niin metsässä kuin muussakin kaupankäynnissä. Pystykauppa ja hankintakauppa ovat suomessa verottajan hyväksymät lailliset kauppatavat joista silloin tulee verotus kaikilla osapuolilla hoitoon lain mukaan. Sekatavoissa on näppiensä polttaminen mahdollista useammallakin osapuolella. Mutta ei varmasti pienialaisilla verottajalle merkityksettömillä kaupoilla joten jatka Jovain sekanaista sooloiluasi sen puolesta aivan vapaasti mutta älä yllytä muita samankaltaiseen sekoiluun.

    Jovain

    Jees on aivan oikeassa siinä, että Jovainilla ei kestä hallinnassa, minkälaista puukauppaa haluaa tehdä. Samoin menee metsänhoito sekaisin, ei tunne eroa jatkuvan ja jaksottaisen metsänhoidon välillä.

    Voin kuitenkin vakuuttaa, että toiminta on tarkoituksen mukaista. Vallitsevan tilanteen mukaista toimintaa samassa metsässä. Eriyttäminen ei ole tarpeen.  Myöskään verottaja ja klusteri ei aseta esteitä sille, minkälaista metsänhoitoa ja puukauppaa metsänomistaja haluaa tehdä.

    Ei ollut sooloilusta tai sekoilusta, vaan metsänomistajan toimialan hallinnasta. Mieluummin oman kirjanpidon kautta, kuin perinnän kautta.

    Jovain

    On metsänomistajien oma vika kun ei tunneta eroa puukaupan ja metsänhoidon välillä. Niin hyvää kuin jaksollinen metsänhoito onkin ja laskelmin todistetaan. On kuitenkin puustosta edelleen 4/5 osaa luontaista puustoa. Eli läpimurtoa siinä mielessä ei ole tapahtunut. On korkeintaan puukaupassa, mutta esim. meraohjelman puusto 60-70 luvulta on tässä vaiheessa lähestymässä päätehakkuu ikää. On hakattu lähinnä luonnontilaisia metsiä ja vielä tälläkin hetkellä hakataan, jota myös viljelyn epäonnistuminen auttaa.

    Todistellaan metsänhoidon paremmuutta, mutta eihän sitä lopputulemaa vielä tiedetä. Tilaa on myös yllätyksille. Oliko Tsekissä Euroopan suurien myrskytuhojen jälkeen, kun kuusen viljely (istutus) kiellettiin.

    Metsän parturointia on kyllä harrastettu ja sitä uusi metsälaki on edesauttanut. On eria asia perustella metsien tuottoa huomattavasti suuremmilla puumäärillä, kuin mitä metsänhoidon suositukset edellyttävät. Ja nehän ovat tunnetusti alhaiset. Voidaan käyttää hyväksi ja käytetään asteikolla 0-100.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Lakiraja on alhainen mutta se ei käytä enää paikan puuntuotoskykyä täysin hyväksi. Tulee kumulatiivista tappiota. Metsänhoitosuositukset ovat eri asia ja ne on laadittu tutkimustulosten pohjalta keskimääräisen metsänomistajan tarpeisiin ja keskimääräisellä tuottovaatimuksella (3-4 pros.),

    käpysonni

    Kuinka paljon meillä on tehty päätehakkuita metsissä, jotka on kasvatettu NYKYISTEN metsänhoito-oppien ja suositusten mukaisesti?

    Olisihan se  hyvä  todistaa käytännössä, eikä vain paperilla olevien laskelmien perusteella, että nykyisten metsänkasvatusmenetelmien avulla metsä kasvaa ja TUOTTAA parhaiten.

    Jovain

    Metsänhoitosuosituksia on myös läpimittaluokat, ne on poistettu.

    mehtäukko

    Läpimittaluokilla ei ole mitään virkaa, jos puusto on ikänsä perusteella kasvunsa lopettanut vuosikymmeniä sitten. On ollut pitkät kertomukset puolitoistametrisistä jk-rotutaimikoista ja ikää 40 vuotta…! Tai kehityskelvoton metsikkö puun laadun tai vajaatuottoiseksi vajuneen harvuuden takia.

    Pitäisi tervejärkisen mo sen verran tajuta, ettei lypsävää lehmää edes osoittele otsaan saati pistä lihoiksi.

    Timppa

    Paras esimerkki on nyt 52.vuotias 2 kertaa harvennettu OMT-kuusikko, jossa 2 harvennuksen jälkee puuta 284 m3/ha ja kasvu 12 m3/ha/v.  20 vuoden jälkeen siinä on puuta n 500 m3/ha eli harvennukset mukaanlukien kasvu 620 m3 eli 8,6 m3/ha/v.   OMT-pohjalla jatkuva kasvatus tuottaa lähinnä heinää ja vesakkoa.

    Kaksi kertaa harvennetussa kuivahkon kankaan 56-vuotiaassa kasvatusmännikössä on puuta 180 m3/ha ja kasvu 6 m3/ha/v.  30 vuoden kuluttua siinä on puuta 350 m3/ha ja keskikasvu 5,5 m3/ha/v.  Vastaavalla pohjalla olevassa 2 kertaa harvennetussa 93-vuotiaassa männikössä puuta 250 m3/ha eli keskikasvu 4 m3/ha/v.

    Sen tiedämme, että nykyiset taimet, muokkaus ja varhaisperkaus vauhdittavat kasvua vuosilla noista lukemista.  Ei tarvitse epäillä, etteikö nykymenetelmillä metsä kasvaisi ja tuottaisi paremmin-  Ajankohtainen myrskytapaus tuo myös mukaan sen edun, että nopeakasvuinen kasvatusmetsä on vähemmän aikaa alttiina tuhoille.  Aukkoihin tai taimikoihin eivät myrskyt vaikuta.

     

Esillä 10 vastausta, 1,051 - 1,060 (kaikkiaan 8,190)