Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 5 vastausta, 1,501 - 1,505 (kaikkiaan 1,505)
 • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  Merkitty: 

  Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

  Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

 • Kurki

  Lainaus linkistä.

  Metsän hiili ei myöskään ole miinuksella yhtään vuotta jos ajatellaan, että on 100 ha metsää, josta polttaa hyötyenergiaksi ja uudistaa 1 ha vuodessa. Silloin 100 ha alueessa on jatkuvasti myös voimakkaan uuden kasvun ja hiilen sitomisen hehtaareja.

  Tässä kerrankin vähän laajempi käsitys monimuotoisuudesta kuin että kaikki johtopäätökset tehtäisiin yhden hehtaarin avohakkuun mukaan.

  Petkeles Petkeles

  Minusta tuossa on käsitys vain hiilestä 🤔

  mehtäukko

  Onhan siinä kasvustot eri vaiheissa ja sitä seuraten hyönteiset mukana= monimuotoisuutta.

  Puuki

  Mitenkäpä ne maaperän siemenpankissa olevat eri kasvien siemenet pääsisi kunnolla itämään , jos ei tehtäisi aukeita alojakin välillä. Kun ei enää esim. kasketa metsiä viljelyä varten, niin päätehakkuualat korvaa ne aukeat alueet. Metsäniityt, laidun alueet ja kasket on olleet menneiden aikojen parhaita monimuotoisuusalueita.  Muukin kuin puuston monimuotoisuus paranee , kun tehdään aukko joka sitten viljellään tai uudistetaan luontaisesti (tai tehdään mileell. molempia) . Biodiversiteetin lisääminen kuuluu nykymetsänhoitoon ja myös avonaisten alueiden saaminen aikaan säästöpuineen lisää sitä.

  Maan muokkauskaan ei ole enää samanlainen mörkö kuin oli usein ns. syväaurausen aikaan.  Monilla on vanhat muistikuvat niistä myllätyistä maisemista , kun arvostelevat kiivaasti avohakkuiden tekemistä.  Tilalle on tulleet laikku-ja kääntömätästykset ja uudempina kevyesti pintamaata muokkaavat jyrsimet joiden jäljet peittyy vielä nopeammin kuin tavallisemmat muokkausjäljet.    Jos jossain pitää tehdä ojitusmätästystä puun kasvun turvaamisen takia, niin vesien suojelutoimista tulee huolehtia erityisen hyvin.

  Visakallo Visakallo

  Puukin edellä olevan voin allekirjoittaa sanasta sanaan. Monesti tosiaan tuntuu, että puunkasvatat ja ympäristöväki elävät eri aikakausilla. Onko niin, ettei nykyiseen puuntuotantoon haluta niin tutustuakaan, jottei vanhoilta mielikuvilta putoaisi pohja?

Esillä 5 vastausta, 1,501 - 1,505 (kaikkiaan 1,505)