Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 1,501 - 1,510 (kaikkiaan 8,055)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Kurki

    Lainaus linkistä.

    Metsän hiili ei myöskään ole miinuksella yhtään vuotta jos ajatellaan, että on 100 ha metsää, josta polttaa hyötyenergiaksi ja uudistaa 1 ha vuodessa. Silloin 100 ha alueessa on jatkuvasti myös voimakkaan uuden kasvun ja hiilen sitomisen hehtaareja.

    Tässä kerrankin vähän laajempi käsitys monimuotoisuudesta kuin että kaikki johtopäätökset tehtäisiin yhden hehtaarin avohakkuun mukaan.

    Petkeles Petkeles

    Minusta tuossa on käsitys vain hiilestä 🤔

    mehtäukko

    Onhan siinä kasvustot eri vaiheissa ja sitä seuraten hyönteiset mukana= monimuotoisuutta.

    Puuki

    Mitenkäpä ne maaperän siemenpankissa olevat eri kasvien siemenet pääsisi kunnolla itämään , jos ei tehtäisi aukeita alojakin välillä. Kun ei enää esim. kasketa metsiä viljelyä varten, niin päätehakkuualat korvaa ne aukeat alueet. Metsäniityt, laidun alueet ja kasket on olleet menneiden aikojen parhaita monimuotoisuusalueita.  Muukin kuin puuston monimuotoisuus paranee , kun tehdään aukko joka sitten viljellään tai uudistetaan luontaisesti (tai tehdään mielell. molempia) . Biodiversiteetin lisääminen kuuluu nykymetsänhoitoon ja myös avonaisten alueiden saaminen aikaan säästöpuineen lisää sitä.

    Maan muokkauskaan ei ole enää samanlainen mörkö kuin oli usein ns. syväaurausten aikaan.  Monilla on vanhat muistikuvat niistä myllätyistä maisemista , kun arvostelevat kiivaasti avohakkuiden tekemistä.  Tilalle on tulleet laikku-ja kääntömätästykset ja uudempina kevyesti pintamaata muokkaavat jyrsimet joiden jäljet peittyy vielä nopeammin kuin tavallisemmat muokkausjäljet.    Jos jossain pitää tehdä ojitusmätästystä puun kasvun turvaamisen takia, niin vesien suojelutoimista tulee huolehtia erityisen hyvin.

    Visakallo Visakallo

    Puukin edellä olevan voin allekirjoittaa sanasta sanaan. Monesti tosiaan tuntuu, että puunkasvatat ja ympäristöväki elävät eri aikakausilla. Onko niin, ettei nykyiseen puuntuotantoon haluta niin tutustuakaan, jottei vanhoilta mielikuvilta putoaisi pohja?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Vaihteeksi hyvä uutinen: taantumassa ollut pohjansirkku näyttää elpyvän.

    http://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9e6b329e-5e1e-4916-b71c-d72423e10559

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Päivän metsämielipide tulee Suomen Luonnonsuojeluliitosta.

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008263865.html

    Gla Gla

    Luen parhaillani kirjaa Kasvit muuttuvassa metsäluonnossa. Olen vasta alussa, mutta tähän saakka siinä on esitetty etelä-suomalaisten metsien palamisen väliksi +/- 100 vuoden suuruusluokkaa ennen nykyisen kaltaista ihmisen vaikutusta.

    Kun puhutaan suunnilleen avohakkuun ajasta, herää monia kysymyksiä luonnontilaisesta tai sen kaltaisesta luonnosta. Toki avohakkuu ei ole sama kuin metsäpalo, mutta jotain yhtäläisyyksiäkin löytyy.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    ”Kasvit muuttuvassa metsäluonnossa” ei ole huomioinut viimeisimpiä tutkimustuloksia, joiden mukaan palofrekvenssi on usein ollut huomattavasti pitempi kuin tuo sata vuotta.

    Tänäänkin löytyy Hesarista metsämielipide, joka käsittelee metsätilastoja.

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008245160.html

    Gla Gla

    Tuohan oli poikkeuksellisen hyvä kirjoitus. Pitää ymmärtää, mitä luvut tarkoittaa. Sen jälkeen voidaan pohtia sitä, mikä merkitys on järeiden puiden määrällä ja järeitä puita sisältävien hehtaarien määrällä.

    Jos olet lukenut kirjan Kasvit muuttuvassa metsäluonnossa, mitä mieltä siitä olet? Tehty vuosituhannen vaihteen aikoihin.

Esillä 10 vastausta, 1,501 - 1,510 (kaikkiaan 8,055)