Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 1,821 - 1,830 (kaikkiaan 8,216)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Per Ä Reikäs

    Lahoaa puu paljon paremmin suojelluissa ikipuu metsissä, kuin avohakkuu alueilla, usko pois ja mee kattoo ite % ainakin.

    Timppa

    Puuhastelen tilalla. jonka mailta hakattiin kaikki kuollut puu kauppakirjaehtojen mukaan suuressa halkosavotassa ( 50000 mottia) 1916-21.  Vuonna 1933 hakattiin melkein kaikki viimeisetkin tukkipuut.  Jäljelle jäi  hehtaarille keskimäärin 11,6 kpl yhden tukin ( 4,8 m 6 tuumaa) puita.

    En ole huomannut meidän metsissä mitään ongelmaa etenkään sen jälkeen kun ollaan siirreytty 1963 lähtien uudistushakkuisiin.  Metsät kasvavat ja lahopuutakin löytyy.

    Tämä monimuotoisuuskeskustelu on kyllä lähtenyt sellaiselle laukalle, ettei siinä ole mitään järkeä.

    Petkeles Petkeles

    ”En ole huomannut meidän metsissä mitään ongelmaa”

    🙏👍👏

    suorittava porras suorittava porras

    suorittava porras suorittava porras

    Yllä olevaa on jo riittävästi. Sen perään ei ole enää syytä isommin haikailla.

    Puuki

    Mitä on ne vanhojen metsien uhanalaiset lajit jotka ei selviä , jos tehdään pienialaisia (keskimäärin 1-3 ha) avohakkuita ja jätetään mm. säästöpuita, isoja haapoja pystyyn, tehdään lisää lahopuuta (eurokantoja)  ja jätetään muutakin lahopuuta ?   Kun avohakkuualoilta löytyykin yllättäen juuri niitä harvinaisia lajeja joiden luultiin häviävän avohakkuualoilta.

    Säästöpuuryhmistä löytyy myös indikaattorilajeja joiden piti puuttua avohakkuualoilta mutta eipä puutukaan. ( Petkelesken aiempi postaama videolinkki  monim.tutkimuksesta). Mykoritsa- sienetkin säilyy säästöpuuryhmissä ja niiden ympärilla , sitten leviävät vuosien mittaan koko alueelle.

    Uhanalaisia lajeja  on  esim. paahderinteiden, hakamaiden, luhtaniittyjen monet lajit   koska ne alueet metsittyvät ilman metsänhoitoa ja laidunnusta.   Metsäluontotyypit ei ole uhanalaisia ellei mukaan lasketa juuri em. kohteita , harvennusrästikohteita ja ilmaston lämpenemisestä/rehevöitymisestä  johtuvia muutoksia jotka muuttaa ko metsätyypin ulkoasua eri näköseksi.  Myös jotkut pienialaiset lehtotyypit voi olla uhanalaisia.   Luontotyyppien %-lukumäärä saatiin suureksi erikoisella tavalla punaisen kirjan uhanalaisarvioihin varmaankin siksi jotta olisi tilanne näyttänyt todellista huolestuttavammalta .

    Visakallo Visakallo

    Petkeles  ei ole muistaakseni maininnut merkittävää asiaa, eli maatalouden ja karjatalouden rajua muutosta. Peltoja niittyjä on laajamittaisesti metsitetty ja karjan metsälaiduntaminen on loppunut lähes kokonaan. Miksi näin merkittävä asia sivuutetaan, vaikka sillä on ollut erittäin suuri merkitys eläin- ja kasvilajistoon? Olisiko Petkeles liikaa pyydetty, että keskustelisit näistä aiheista asiallisesti?

    Teufelin Zumi

    Metsää hakataan vieläkin pelloksi. Maitokarjaa kiusataan muutaman neliön pihatoissa, ei laidunneta ulkona ollenkaan. Lihakarja voi olla jopa ulkonakin. Peltoja metsitettään jos joku muu maksaa. EDIT

    jees h-valta

    Maitokarjan ulkolaidunnus on lakisääteinen asia nykyään joten päivitäppä Zumi hiukan tietolaariasi. Vai vuotaako pohja tarkoitushakuisesti?

    Teufelin Zumi

    Laki ei nähtävästi päde landella. Useammankin navetan ohi dösällä kuljettuani en havainnut lehmiä ulkona.

Esillä 10 vastausta, 1,821 - 1,830 (kaikkiaan 8,216)