Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 5,701 - 5,710 (kaikkiaan 8,177)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Petkeles Petkeles

    Juu ja moni ylinopeutta ajava on UNICEFIn kuukausilahjoittaja

    mehtäukko

    Vai herkkähipiäinen! Kysymyshän oli väärän tiedon levittämisestä.

    Entäpä jos myhistys olisi ollut lauteilla…?!

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    MOT-toimitus on tehnyt siinä hieman kyseenalaisen journalistisen valinnan, mikäli jo ohjelman tekemisen aikaan oli tiedossa että metsänomistaja oli päävastuussa virheestä. Ohjelman varsinainen ”konna” oli PEFC. MG oli sivuosassa joten ei tuosta kannattane pelihousujaan repiä.

    Gla Gla

    AJ: ”Hiukan opponoin arviota, että metsänomistajan elämänarvot eivät vaikuta politiikkaan. Kyllä ne vaikuttavat metsien käsittelyyn, joka on ollut kaikkina aikoina poliittista metsistään riippuvaisessa maassa. Metsäpolitiikan yksi avaintavoite on ollut ohjata metsänomistajia käyttäytymään kansantaloudellisesti optimaalisesti. Muun muassa on pakotettu uudistamaan metsät metsälain avulla ja aiemmin lisäksi vakuustalletuksin.”

    Yritän ymmärtää muitakin näkökulmia, kun saan vastauksen kestävää materiaalivirtaa koskevaan kysymykseeni eli miten homma hanskataan ilman puuston käytön lisäämistä.

    Metsäpolitiikkaa pitää osata katsoa riittävän kaukaa. Muotivirtauksilla yritin kuvata tilannetta, jossa Reima säätää hakkuutapaa vallitsevan korkotason avulla, vaikka Lapissa kiertoajassa on kolme numeroa. Tai jk-konsultti yrittää markkinoida tuotteitaan mallintamalla puustolle huikean kasvun ilman kustannuksia ja vyöryttämällä tämän faktana medialle. Tai urakoitsija saada markkinaosuutta uudelle risunkeräyskoneelleen ja luvata samalla metsänomistajalle kuun taivaalta. Tai mitä tahansa vastaavaa. Esim. vihamielistä hybridivaikuttamista luontojärjestön suunnalta.

    Raamit on siinä, että uusiutuvaa raaka-ainetta tarvitaan lisää ja luontoa ei saa liikaa tuhota.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Gla:

    saan vastauksen kestävää materiaalivirtaa koskevaan kysymykseeni

    Raamit on siinä, että uusiutuvaa raaka-ainetta tarvitaan lisää ja luontoa ei saa liikaa tuhota

    Vastaan jälleen niin kuin Suomen joukkue Kummeli musavisassa: Kanada.

    https://www.youtube.com/watch?v=SnWc0_ddn04

     

    Gla Gla

    Tuo ei riitä, meilläkin pitää tuotantoa kasvattaa. 144 mrd velkaa kannustaa siihen tehokkaasti.

    Venäjästä voidaan tehdä valtava luonnonsuojelualue.

    R.Ranta

    Ei kai nyt Gla sentään, että korot ja sijoitustoiminta olisivat muotivirtauksia. Satoja vuosia vanhoja tekijöitä. Minä en ole kansantaloustieteilijä, mutta kansantaloustieteilijä tuolla sanoo, että maksimaalisen puumäärän tavoittelu lisää puunostajien voittoja, vähentää metsänomistajan nettokantorahatuloja ja alentaa metsätalouden kansantaloudellista ylijäämää. Jos ja kun näin on, niin perusteltu tavoite on nettotuoton nykyarvo.

     

    mehtäukko

    Kaikilla elämänaloilla saada toiminta kannattamaksi ei taida olla rakettitiedettä? Ei tarvita kuin ylihintainen investointi, tai kysynnän romahtaminen tai tekijänsä taitamattomuus, juoppous tai laiskuus, konkka kolkuttaa. Kun maksimaalinen puuntuotantokin pysyy terveissä puitteissa, kokonaisuus palvelee kaikkia osapuolia tuottavimmin. Puunostajan voitto on myös jatkumon kannalta merkityksellinen. Vai kiistääkö joku?

    Puuki

    Mikä tavoite se nettotuoton nykyarvo yksistään on ? Se toteutuu aina joka tapauksessa jonkinlaisena.

    Puun ostajan voiton pitää pysyä kohtuullisena, ja huippuvoittoa pitää  jakaa tasapuolisemmin myös alkutuotantoon asti.  Lypsävä lehmä ehtyy jos sitä ei ruokita oikein.

    Gla Gla

    RR: ”Ei kai nyt Gla sentään, että korot ja sijoitustoiminta olisivat muotivirtauksia. Satoja vuosia vanhoja tekijöitä.”

    Eivät ole, mutta omistajien päätökset voivat olla. 90-luvusta on jäänyt mieleen ”ei koskaan enää”-kommentit ja pianhan siitä nousuun päästiin, jolloin tuli käsitys, ettei mitään tuostakaan opittu.

    ”Minä en ole kansantaloustieteilijä, mutta kansantaloustieteilijä tuolla sanoo, että maksimaalisen puumäärän tavoittelu lisää puunostajien voittoja, vähentää metsänomistajan nettokantorahatuloja ja alentaa metsätalouden kansantaloudellista ylijäämää.”

    Niin sanoo, mutta mitä tuo tarkoittaa, moniko tavoittelee maksimaalista puumäärää? Eli mikä on tuon kommentin kytkös reaalimaailmaan. Sinä olet täydentänyt sitä usein käsitteellä ”kustannuksista piittaamaton”.

Esillä 10 vastausta, 5,701 - 5,710 (kaikkiaan 8,177)