Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 931 - 940 (kaikkiaan 8,213)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • mehtäukko

    Näitä Seppo Vuokkoja ja Hannes Mäntyrantoja kaipaisi julkisuuteen lisää. Saisivat ”lukeneetkin” vihervouhkat realiteetteja sysimustaan arkeensa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Oli se Vuokon juttu MT:ssä 26.4. mutta sitähän ei lue samat ihmiset kuin Hesaria.

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/kolumni/artikkeli-1.1380004

    Kurki

    Tässä Seppo Vuokko kertoo uhanalaistuotteloista ja miten niiden valheilla ohjaillaan tyhmää kansaa.

    https://nakoislehti.maaseuduntulevaisuus.fi/#reader/256562/1/1127964239

    Jovain

    Monimuotoisuus tarkoittaa myös lajirunsautta. Paskotaan mieluummin omaan pesään ja jatketaan luetteloa. Viherkansa on tehnyt sen tietämättään, vastustaessaan avohakkuuta. Ja metsäkansa on antanut vallan lajirunsaudelle, mieluummin kuin puututtaisiin siihen.

    Vähänkö lajirunsaus on hallinnut metsänhoitoa, myyrät istutettiin kuusta, hirvet istutettiin kuusta ja mitä seuraavaksi. Kirjanpainaja on iskenyt kuusikoihin. Tuholaiset ovat tässä mielessä eteviä metsänhoitajia, etevämpiä kuin metsänhoitaja itse. Kuusen istutuksilla on hallittu metsänhoitoa jo vuosikymmeniä.

    mehtäukko

    Edellisessä ketjussa Jovain laukoo..” Saahan sitä kuseksia omille kintuilleen ja jatkaa luettelointia,,”  ja..”paskotaan mieluummin omaan pesään ja jatketaan luetteloa..”

    Onko uusi puhelinluettelo löytynyt ja mistä sitä eritettä alkoi noin piisata?

    Jovain

    Hoitorästit ovat mittavat ja eivät ole vähenemään päin. On myös tappiollista nuoren metsän hoito. Toista se on peitteisenä, kilahtaa monta kertaa ja on vähempi hoitoista.

    Ommeksi ei ole sidottu yhteen tapaan hoitaa metsiä. Vaihtoehtona tietenkin kymmeniä hehtaareja karjan laitumia, minkäs teet tai sitten kuuselle. Ilmeisesti on aidattava.

    Gla Gla

    Vhp-keskustelussa olleessa MT:n linkissä kerrotaan näin:

    ”Muhkea ylämaankarja popsii ruovikkoa Viurilanlahden rantalaitumella. Niiden tehtävä on pitää maisema avoimena ja kantaa ravinteita pötseissään pois merenlahdesta.”

    Tätä en tajua. Kun ruoho kasvaa meren rannalla, sekö merta rehevöittää? Kasvithan kasvaessaan sitovat ravinteita. Mutta kun karja syö kasvit ja jalostaa sen toisenlaiseen muotoon, silloinko ravinteet ei veden mukana mereen liukene? Karja ilmeisesti osaa tehdä tarpeensa laitumen yläreunaan, kun kerta kantavat ravinteet pois merenlahdesta.

    Vai onko tämä nyt jotain sukua sille erään metsästäjän minulle kertomalle tarinalle, joka kertoi ruokinnan hirvieläinten tarkoituksena olevan ohjata eläinten liikkumista esim. kauemmas teistä ja näin vähentää riistan aiheuttamia vahinkoja?

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kai tuo Gla perustuu siihen, että viljelysmaalta tuleva vesi kulkee laitumen kautta ja luovuttaa siihen ravinteet. Laidun on siis kosteikon ja pintavalutuskentän korvike ja samalla perinneympäristö sitä suosiville kasveille ja eläimille. Siis monitoiminen.

    Puuki

    Ravinteet tuppaa valumaan pääosin veteen jos laidunnetaan rannassa.   Yhden lammen vesi tässä lähistöllä oli ennen  melko ”ravinteikasta”, kun lehmät laidunsi rantaniityllä ja tietysti kesähelteillä vilvottelivat välillä vedessäkin.    Yksittäisen sian voi opettaa paskomaan siististi ” vessaan” kuten koiran mutta ei kokonaista karjalaumaa olipa sitten kyseessä siat tai nautaeläimet.

    Timppa

    Hesarissa PEFC-juttua on kommentoimassa joku kiihkeä Neropatti, joka ei oikein arvosta meikäläisen käsitystä  monimuotoisuudesta.

    Kiisti senkin, että jatkuvan kasvatuksen kuusikkoon voisi iskeä jokum laho.

Esillä 10 vastausta, 931 - 940 (kaikkiaan 8,213)