Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 961 - 970 (kaikkiaan 8,216)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Kurki

    https://nakoislehti.maaseuduntulevaisuus.fi/#reader/256562/1/1127964239

    Suomen metsien monimuotoisuus on kunnossa ja paranee koko ajan.

    Seppo Vuokon arviossa 2019 vain pari lämpimien maiden tulokaslajia  (kovakuoriaista) on Turun Ruissalon tammimetsistä kadonnut eikä nekään metsien käsittelyn vuoksi.

     

    Kurki
    husse

    Metsäsertifikaatit ovat yksi surullinen esimerkki nykymaailman tilanteesta, jossa ei ole työtä enää tarjolla.

    Pitää luoda tarve tyhjästä

    Ei siis luoda mitään uutta, yhteiskunnalle ja yhteisölle arvoa luovaa. Näitä esimerkkejä on alkanut viime vuosina ilmaantunut monille aloille, metsäalalla esim. Kuutio.fi, ovat keksineet tarpeen tulla metsänomistajan ja puunostajan väliin. Sitten mm. sijoitusalalle on ilmestynyt Pankkiiriliike Alexandria. Kyseinen firma on tällainen esimerkki, firma ei tuo mitään arvoa luovaa yhteiskunnalle ja asiakkailleen, ainoastaan myynnin avulla luo itselleen työtä. Näistä ei enempää, vaan metsäsertifioinneista, eli:

    Seuraava vaihe tällaisten himmelien rakentamisesta olisi, että luodaan tarve tehdä maksua vastaan sertfiointien toiminnan tarkastuksia. Seuraavassa vaiheessa keksittäisiin luoda uusia sertfiointeja, eri menetelmille.

    Tulevaisuudessa metsänomistajan kannon -> metsäteollisuuden tehtaan -> lopputuotteen valmistajan ja asiakkaan välissä on niin vaikeaselkoinen eri toimijoiden viidakko, että lopputuotteen hinta on äärimmäisen korkea ja metsänomistajalle kannolla maksettava hinta vain tippuu pohjaan.

    Näin nykyisissä länsimaissa luodaan työtä, eli entuudestaan toimivaan arvoketjuun keksitään lisää tarpeita, eli tuodaan lisää välikäsiä.

    Näissä on myös ymmärrettävä tuo kokonaiskuva metsäteollisuuden arvoketjusta. On vain metsäteollisuuden tehdas ja asiakas tehtaan tuotteelle. Sertifiointien myyjät ovat iskeneet tuonne ja keksineet tarpeen. Tässä näytelmässä metsänomistajalla ei ole mitään roolia. Ei se metsäteollisuudelta kartonkipakkauksia ostava yhtiö, joka pakkaa suklaata hienoon pahviseen rasiaan, koe olevansa missään ketjussa metsänomistajien kanssa.

    Puuki

    FSC-sertin tarkastukset on jo maksullisia mutta toistaiseksi metsäfirmat kustantaa ne.  Jos suuremmat alat tulee ko. sertin piiriin (muutenkin kuin pakottamalla osa siihen sertiin kuulumattomista metsäalueista) niin myös tarkastuskuluista vastaa sen jälkeen tod.näk. mo:t selkeämmin kuin nykyään.

    Se on selvä asia, että metsien monimuotoisuus esim. lahopuun osalta saattaa heiketä juuri tuon pakkopullan syöttämisen takia.  Miltei kaikki mo:t osaa itsekin jo jättää esim. lahopuuta metsiin mutta jos/kun  joku ulkopuolinen taho tulee besserwisseröimään ylimääräisten rajoitusten avulla, niin osataan sitä tehdä aavistushakkuitakin jotta piilososialisointia saadaan hillittyä.

    husse

    Kuinka moni tietää/tuntee tällaisen toimijan: SYKE, eli Suomen ympäristökeskus

    https://www.syke.fi/fi-FI/Asiantuntijat

    Kuka osaa kertoa tästä intohimoisesta asiantuntijaorganisaatioista?

    On SYKE, Ely-keskus, Luonnonvarakeskus, Riistakeskus ja varmasti on muutakin laitosta, mitä en ainakaan itse nyt tiedä

    Parodiana tälle kaikelle, kehittelen sekaan uuden asiantuntijaorganisaation, joka keksii tarpeen toiminnalleen ja saa myytyä sen johonkin rakoon. Maksaisiko metsänomistajat laitoksesta, joka tutkisi mitä tapahtuu heidän puulleen? Meneekö se vastuullisesti eteenpäin vai taaksepäin. Lisäksi Metsänomistajien puuta käyttävälle firmalle tulisi olla sertifiointi, joka osoittaisi että he käyttävät sitä puuta oikein. Nythän metsänomistajien päähän on laitettu tuo sertifiointi, tarve voisi olla sertifioida myös toista päätä.

    Oliko parodiaa? Ei, tuohan voisi olla aivan todellista

    mehtäukko

    Kaikkein pahinta on, että noille puljuille annetaan tilaa toimia joka hiton käänteessä kun toimintaa harjoitetaan. Ja kun se olisikin omistus- ja yrittäjä-ystävällistä, mutta paskat. Viherpunikki-kaapuun kääriytyneen ”asiantuntijat” ovat työntäneet nokkansa joka asiaan. Poliitikot kotona ja ulkona paskantavat pesään sen kun kerkiävät.

    Se loppuisi siihen kun moista toimintaa ei vain hyväksyttäisi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Emme voi kai kuitenkaan mennä Venäjän malliin, jossa rajoitetaan monin tavoin yhdistysten toimintaa.

    mehtäukko

    Ei, mutta jos joku ”sivullinen” ihmislauma ei ymmärrä yhteiskunnan saati yksityistä etua antaa laillinen työrauha, sellaiset on kävelytettävä koppiin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Nyt ei näytä lakien noudattaminen kaikille riittävän. Ympäristön hyvää ajavilta tahoilta pitäisi saada selville mikä on riittävä taso ekologisen kestävyyden turvaamiseen.

    hemputtaja

    Lainaus A.Jalkanen: ”Nyt ei näytä lakien noudattaminen kaikille riittävän. Ympäristön hyvää ajavilta tahoilta pitäisi saada selville mikä on riittävä taso ekologisen kestävyyden turvaamiseen.”

    Noin yleisesti ja ilkeästi ottaen, noilta tahoilta ei kannata kysyä. On tuosta näyttöä, että eivät tiedä, eivätkä ymmärrä.

    Suomessa melkoinen määrä erittäin hyvin koulutettua metsäväkeä. He tietävät tasan tarkkaan miten luontoa on hoidettava. Tuo luontointoilijoiden porukka on taas erittäin sekalaista sakkia, joiden koulutus ja tietotaso ei yksinkertaisesti riitä. Tietävät kyllä, että metsäala hoitaa luontoa vain kirveellä ja pieleen.

Esillä 10 vastausta, 961 - 970 (kaikkiaan 8,216)