Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,731 - 9,740 (kaikkiaan 9,802)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    YLE kertoo kokeiluista joissa aidataan alue ja laitetaan sisään puolivillejä laiduntavia eläimiä kuten visentti, nauta tai hevonen. Eläimiä ei hoideta vaan ovat omillaan. Kokemukset ovat vaihtelevia, mutta yleensä luonnon tila paranee eli ennallistuu.

    En tiedä onko meillä laitumiksi sopivaa luontaista luontotyyppiä kovin suurta määrää, no heti jääkauden jälkeen oli jonkin aikaa, mutta ei enää myöhemmin. Rantaniityt maankohoamisalueilla ehkä? Meillä sopivampi ratkaisu voisi olla laiduntava lihakarja.

    Koko sarja ”Luonto palaa” Areenassa.

    https://areena.yle.fi/1-72480071

    Nostokoukku

    Miksi pitää luonnonmukaistaa luonnottomasti ja luoda luonnottomia elinympäristöjä. Luonnontilaiset laitumet eivät kuulu suomalaiseen luontoon. Ei ole ollut lauma-eläimiä jotka niitä olisivat tehneet kuten Afrikan savanneilla. Nauta ja hevonen eivät kuulu luontoomme. Kauniitahan luonnonlaitumet ovat katsella, mutta ovat täällä luonnottomia.

    Rane2

    Se että aidataan jokin alue ja siinä joko lampaat tai lihakarja/emolehmät sitten laiduntaa kesän (hoitaa ympäristöä) on ihan normaali käytäntö.Se että ne jätettäisiin sinne talveksi ja ilman hoitoa on äärimmäisen typerä idea.Ihan kuolleisuusprosentin liiallisen kohoamisen takia (rankka dieetti)…

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ote Hesarin keskustelusta: ”Näiden vanhojen metsien 1263 lajin uhanalaisuus näkyy olevan 30% luokkaa eli vanhat metsät eivät ole niillekkään kovin hyvä elinympäristö.” Olisiko oikeampi tulkinta, että vanhoista metsistä on pulaa ja siksi niitä tarvitsevien lajien uhanalaisuus on noin korkea.

    http://www.hs.fi/suomi/art-2000011184899.html

    Kurki Kurki

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipide/bdec017c-8c03-4304-863f-a38c93e1a02f

    Yrjo Norokorpi lyttää avohakkuut. Tuhoaa metsän monimuotoisuuden.
    Avohakkuut ei hävitä metsien monimuotoisuutta. Siinä aukon vieressä kasvavassa vanhassa metsästä ei tapahdu mitään. Ihmeellistä että metsäammattilainen sortuu tällaiseen yhden hehtaarin populismiin. Eihän se yksi hehtaari ole kaikkien Suomen metsien kuva.

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007741686.html

    Ihmetystä herättää, että mistähän nämä uhanalaiset lajit sinne Janakkalan avohakkuulle ilmestyivät, jossa oli vähän lahopuuta pitkällään? Itiöitä täytyi olla ihan siinä lähimetsässä.

    – Harjaskääpä (VU). Tämä oli opiskeluaikana niin harvinainen, että sitä lähdettiin katsomaan Itä-Suomeen, jossa tunnettiin esiintymä, Timo Lehesvirta sanoo. Harjaskääpä vaatii paahteisella paikalla esiintyvää lahopuuta ja sitä tälle avohakkuulle on jätetty.

    Laji on tyypillinen yksivuotinen pienen populaation laji kannan vaihteluineen.

     

    Kurki Kurki

    Olisiko oikeampi tulkinta, että vanhoista metsistä on pulaa ja siksi niitä tarvitsevien lajien uhanalaisuus on noin korkea.

    Ne vanhojen kangasmetsien ja vanhojen lehtojen uhanalaiset lajit ovat suurimmaksi osaksi toisenlaisen ilmaston lajeja, jotka menestyvät huonosti Suomen metsäluonnossa tai ovat pienen popun lajeja, joilla on suuret kannan vaihtelut ja ovat luonnostaan vähälukuisia ja uhanalaisia.

    Kalkkikääpä (EN) on kokonaan suomalainen laji, mutta erittäin uhanalainen, vaikka sille on 1 milj. ha metsien suojelualueita. Uskooko kukaan, että lisää metsien suojelua tekisi siitä elinvoimaisen, kun näkyy olevan vielä Lapin ja Itä-Kainuun laji.

    Laji piste fiissä sen uhanalisuus on vanhojen metsien väheneminen. Miten siellä lailla suojelluissa metsissä vanhat metsät voivat vähetä?

    Metsälajien uhanalaisuus Suomessa on tällainen valhe.

    Jokainenhan voi tarkistaa tämän asian laji piste fiistä. Aloittaa vanhojen lehtojen uhanalaisten  lajien availun ja vertaa sitten esiintymisalueita ja uhanalaisuuksia.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Voi Kurki aloittaa analyysin mutta päätelmien teko vaatii itse lajin syvempää tuntemusta. Ei pelkän esiintymisen pohjalta vielä voi kumota luontokatoa ilmiönä. On täysin uskottavaa että jos lajilta viedään sen elinympäristö ja laikkujen kytkeytyneisyys, sen häviämisriski nousee. Kunkin lajin nykyinen levinneisyys heijastaa paitsi tilannetta nyt myös historiallista kehitystä. Ennustaminen on vaikeaa.

    Janakkalan kokeista on valmistumassa Reijo Penttilän ohjaama väitöskirja. Alustavia tuloksia kuultiin Metsäbiologien kevätretkellä. Kääpien dynamiikka on monimuotoista. Yksi esimerkki tuloksista: alueella luonnostaan esiintyvä lahopuulla on monimuotoisempi lahopuulajisto kuin ennallistamalla aikaansaadulla lahopuulla (jos tulkitsen oikein).

    Saine, Sonja; Penttilä, Reijo; Furneaux, Brendan; Monkhouse, Norman; Zakharov, Evgeny V.; Ovaskainen, Otso; Abrego, Nerea. 2023. Natural deadwood hosts more diverse pioneering wood‐inhabiting fungal communities than restored deadwood. Restoration Ecology 32 1: 13 p.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tietoa sienistä ja niiden käytöstä indikaattoreina vuodelta 2015.

    http://www.funga.fi/kirja-arvostelu-sienet-ja-metsien-luontoarvot/

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Monimuotoinen eliöyhteisö kestää ympäristömuutoksia.

    http://www.helsinki.fi/fi/uutiset/luontokato/monimuotoisuus-avain-ekosysteemien-vakauteen

    Gla Gla

    Minä olisin voinut kertoa tuon itsestäänselvyyden saatuani hyväksytyn arvosanan peruskoulun biologiasta. Samasta syystä suosin talousmetsässä monimuotoisuutta.

Esillä 10 vastausta, 9,731 - 9,740 (kaikkiaan 9,802)