Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 3,051 - 3,060 (kaikkiaan 3,482)
 • Sähkö

  Merkitty: 

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Tolopainen

  Mikkien tarhaus Suomessa loppuu varmasti, päätös on vain julkistamista vaille valmis.

  Puuki

  Turkistarharakennusten katot on varmaan juuri väärään suuntaan .  Pitäisi olla etelän suuntaan mutta ymmärrettävistä syistä ne on varmaan yleensä eri suuntaan.

  Nostokoukku

  Ei lopu turkistarhaus ainakaan neljään vuoteen. Se on rkp:n yksi kynnyskysymyksistä. Mitä väliä sen lappeen suunnalla on? Nykyiset aurinkopanelit kun kuulemma tuottavat kelillä kuin kelillä, varmaan kohta jo tammikuussa kuutamoyönäkin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Fossiilipolttoaineet ovat edelleen laajasti käytössä myös teollisuudessa, ei pelkästään lämmityksessä ja liikenteessä.

  ”Metsäteollisuuden vienti voitaisiin jopa kaksinkertaistaa tuottamalla uusiutuvaa metanolia vedystä ja metsäteollisuuden sivuvirtojen hiilidioksidista.”

  Jutun kommenteissa uusi näkökulma puun hyödyntämiseen: valmistetaan biohiiltä.

  ”Puunkorjuun sivuvirtojen polttamisen sijaan metsäteollisuus voisi enenevässä määrin käyttää energiatarpeisiinsa päästötöntä sähköenergiaa, erityisesti silloin kun sitä on runsaasti tarjolla. Näin säästyvä sivuvirtabiomassaa voitaisiin termokemiallisella konversiolla (pyrolyysillä) muuttaa suurelta osin pitkään säilyväksi ja arvokkaaksi biohiileksi ja samalla myytävissä oleviksi päästövähennyksiksi. Konversion muista faaseista voi syntyä liikennepolttoaineita tai muita kemianteollisuuden tuotteita. Samaa pätee myös kaukolämmön metsä- ja jäteperäisiin polttoaineisiin.”

  Puun poltosta biohiili ok, mutta jäteperäinen biohiili ei varmaan menisi ainakaan pelloille.

  http://www.hs.fi/mielipide/art-2000009818120.html

  Nostokoukku

  Kirjoituksessa mainittiin Suomi potentiaalisena uusiutuvan energian tuottajana, perusteena yhteiskunnalliset olosuhteet. Mitä lie tarkoittaa? Kenties että tänne iso raha saa rakentaa kuten haluaa ja yksityiset kuluttajat laitetaan maksamaan investointi. Mainittiin myös, että vedyn ja sähkön vienti ei ole kustannustehokasta. Ilmaston kannaltako on tehokasta, että kiinalaista ja saksalaista malmia rahdataan suomalaisen vedyn äärelle ja valmis tuote rahdataan täältä takaisin markkinoille.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tuulivoimabuumi tyssäsi huonoihin tuottoihin. Kuinkas vetytalous, nouseeko vielä?

  https://yle.fi/a/74-20048410

  Nostokoukku

  Ei mitään hätää. Hallitus tulee säätämään katon tuulivoimayhtiöiden kiinteistöverolle ja rakennustonteille tullaan jatkossa määräämään sama pakkolunastustaksa kuin johtolinjoille. Nämä rahathan menevät nykyjään aivan väärään paikkaan, syrjäseuduille. Jatkossa kiinteistövero maksetaan todennäköisesti sinne missä yhtiön pääkonttori on. Lisäksi kuluttajien ryöstöhinnoittelu sallitaan. Eihän viranomaisen suosituksista tarvitse nykyäänkään välittää hinnoittelussa mitään.

  Tolopainen

  Sähkön kulutus on vähentynyt 8% tänä vuonna. Eikä kulutuksen väheneminen lopu tähän vuoteen, metsäteollisuuden sähkön käyttö vähenee niin pitkälle kuin silmä siintää. Eikä mitään energiaintensiivistä teollisuutta ole vielä lähivuosina tulossa.

  Turpeen käyttöä kovin haluttiin pitää yllä, eipä sitä pahemmin tarvita. Oljet näyttää nykyisin jo kelpaavan kuivikkeiksi, viljapelloilla näkyy paljon paaleja.

  Nostokoukku

  Kulutuksen väheneminen tietää kurjia aikoja yksityiselle kuluttajalle, hinta nousee.

  Apli

  Kaikilla teollisuuden aloilla on huonot näkymät ja siellä sähkön käyttö putoaa reilusti, varmasti metsäteollisuudessa eniten… Vetyhommat on vielä suht kaukainen sanotaanko haave..

Esillä 10 vastausta, 3,051 - 3,060 (kaikkiaan 3,482)