Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 3,071 - 3,080 (kaikkiaan 3,482)
 • Sähkö

  Merkitty: 

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • MaalaisSeppo

  Ilmeisesti halpa hinta pohjoismaiia johtuu osittain siitä, että siirtolinja Ruotsista Liettuaan ei toimi.

  Nostokoukku

  Kuinkahan ylenmäärin sähköä on helmikuussa, kun iskee parin viikon tyyni -25 asteen pakkasjakso? Nyt kun tuulee kohtalaisesti, tuuliteollisuuden kannattaisi tehdä sähköä varastoon ja purkaa sitä kohtalaisella hinnalla tuulettomana suurkulutuksen aikana.

  Tolopainen

  Jos OL3 olisi jätetty tekemättä. TVO tekisi sähköllä hyvää tulosta, nyt tekee tappioo seuraavat 10v.Ei niitä vety investointeja ennen 2030 ole käytössä. Jos alasta yleensäkään mitään tulee, on niin kallista ja vaativaa tekniikkaa, kun ollaan tekemisissä hyvin syttymisherkän kaasun kanssa. Vetylaitos voi tuhoutua muutamassa sekunnissa.

  Apli

  Kyllähän meitä joilla on pörssisähkö nyt naurattaa kun katsoo esim tämän viikon sähkön hintoja, ei ole tällä hetkellä tarvetta muuttaa sopimusta. Se että talvella sähkö on jonkin aikaa kallista ei haittaa poltetaan silloin puuta.

  Apli

  Fingrid Online – Fingrid

  Sähkö on halpaa kun saippua, lisää tuulivoimaa tulee se 3000MW/h

  Jatkossa jokainen fiksu kaukolämpöfirma tekee kaukolämmön keväästä/alkutalveen sähköllä, ei esim puulla. Kiinteistöjen niin isojen kun pientenkin kiinnostus maalämpöön kasvaa varmasti ja jopa sähkölämmitykseenkin, kaukolämpöyhtiöille koittaa vielä kovat ajat, varsinkin niille jotka tekevät paljon sähköä ja plussa päälle se että ilmasto lämpenee kiihtyvää tahtia.

  TVO – Etusivu

  Ydinvoimaloitakin ajetaan erittäin vajaalla teholla, ei uskoisi..

  Nostokoukku

  Suomeen on tulossa yli 20 vetytehdasta. Jokainen vakuuttaa hankkeen toteutuvan. Mistähän sähkö näihin otetaan? Tuotanto ja kulutus ovat tällä hetkellä kesä-aikaan suunnilleen yhtä suuret. Tuulimyllyjen tuurisähkön varaanko nämä laitokset tuotantonsa perustavat? Johtajien kuoro laulaa pakkasella: Oi lounatuuli saavu jälleen ja lämmin henki tänne tuo….

  Tolopainen

  Kemin sellutehdaskin alkaa tuottaa sähköä valtakunnan verkkoon 200 Mw teholla, mihin sekin mahtuu. Ol3 käy vain 1300Mw teholla, kas kun kenellekään ei tullut mieleen, että voimala on liian iso Suomen sähköverkkoon.

  Metsuri motokuski

  Niin. Ei se olkiluoto ollut varmaan liian iso silloin kun se suunnittelu aloitettiin. Nyt on vain tullut lisää kuormaa linjoille tuulipuistojen ja aurinkovoimaloiden kautta. Eiköhän se jossain vaiheessa voida ajaa täydellä teholla kun muut energia muodot ovat tauolla kovina tuulettomina pakkasaamuna.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei voida ajaa kun yli 1300 teholle ei ole varavoimaa jos voimala tipahtaa verkosta. Siitä oli juttua aiemmin jossain kohtaa tässä ketjussa.

  Jätkä

  Käy ihan sääliksi niitä, joilla on kiinteä sähkön hinta ja jopa määräaikainen sopimus.

  Meikä käy nyt saunassa joka päivä, pyykkikone pyörii silloin, kun hinta on miinuksella, samoin astianpesukone. Uuni voisi olla koko ajan päällä, mutta paistokset ei mahdu mihinkään, vaikka kaksi pakastinta on käytössä.

  Patteriauto on ihan huviajelulla joka päivä, kun ajossa ei kulu muuta kuin renkaat. On tämä ihanaa aikaa.

Esillä 10 vastausta, 3,071 - 3,080 (kaikkiaan 3,482)