Keskustelut Metsänomistus Taimien vahingonkorvausarvo

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Taimien vahingonkorvausarvo

    Hei, olen uusi täällä.

    Metsää on vähän ja kokemusta niin ikään vähän.

    Tuli sellainen asia eteen, etten ole oikein etsimällä löytänyt tietoa. Maanmittari veti rajan väärään kohtaan. Asia on nyt oikaistu. Mutta meni samalla raivaamaan sen väärän rajan meidän metsään. Pääasiassa kasvavaa istutettua taimikkoa, puut on nyt 2-3m korkeita.

    Mikä on tällaisen taimen käypä arvo, kun haetaan vahingonkorvausta maanmittauslaitokselta? Onko mitään eroa jos taimesta on toiselta puolelta hakattu oksat pois, tai se on kokonaan katkaistu? Yhteensä kaadettuja ja vahingoitettuja puita (kuusia ja mäntyjä) on noin 60kpl.

  • Puuki

    Voihan sen toki laittaa laskettavaksi mielipahan aiheuttamisesta ainakin jos ei muusta syystä. Kyllä varsinkin  maamittarit itsekin ovat kovia laskuntekijöitä, ei sen puoleen.  Samoin jäläkiviisaana vois sanoa että olisi Metsänmiehen kannattanut tietysti kysyä varastopaikan käytöstä etukäteen kuten on tapana.  Ehkä mo:lla oli ollut mielessä esim. taimien siirto muualle tien alle jäävästä kohdasta.  Kaikille sattuu joskus vireheitä, jos usein sattuu niin siihen ehkä jopa tottuu…  Jos on oikein hanakka pienimpienkin oikeuksiensa perään,niin käy yleensä kuten hankintapuiden myyjälle esimerkissä.

    Teiden rakentamisesta ja niiden käytöstä on varmasti lukuisia esimerkkejä miten voi olla hankalaa.  Yksi  tapaus oli  , kun yhteiseen itselle ihan tarpeettomaan tiehen (sopivampi kulkumahdollisuus muualla)  oli pakko osallistua (suullisesta lupauksesta huolimatta- linjata tie eri kohtaan ). Tien suunnittelija oli katsonut metsätien vaikutusalueen vain kartasta eikä ollut käynyt paikanpäällä joten pieleen meni ja 10 tn:n lasku meille kolhoosin tiestä.  Sitten vielä poiki myöhemmin esim. kiellon varastoida puita muualle kuin tien omalle puolelle vaikka tilaa olisi ollut hyvin vastapuolen tienravissakin.

    Metsänmies

    Puuki:”Metsänmiehen kannattanut tietysti kysyä varastopaikan käytöstä etukäteen kuten on tapana.  Ehkä mo:lla oli ollut mielessä esim. taimien siirto muualle tien alle jäävästä kohdasta.”

    Puuki on oikeassa. Kysyä olisi pitänyt. Olin tuolloin vielä aloittelija ja oletin, että kun maa on jo lunastettu valtiolle, sitä uskaltaa käyttää varastona. Tuohon taimien siirto suunnitelmaan en usko, koska sitä ei tapahtunut tuhoutuneen alueen ulkopuolellakaan. Tien alle jäi naapurilta ainakin 150 metriä taimikkoa , joka oli varastoalueen ulkopuolella, eikä siitä siirretty yhtään tainta. Kaikki kaivettiin penkkaan.

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)