Keskustelut Metsänhoito Trico hirvikarkote

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 270)
 • Trico hirvikarkote

  Onkos tuota ainetta jo porukka suihkutellut tänä syksynä? Aiemmin vuosi sitten kokeilin ja oli selvä teho. Pieni männyn istutus ala syötiin ekana kesänä täysin ja tuon aineen myötä en ole löytänyt yhtäkään syötyä. Hirvi teki vieläpä niin että söi puolesta välistä poikki ja latvan sylkäsi maahan. Pelkkää ilkivaltaa.

 • suorittava porras suorittava porras

  No omapahan on asianne . Hirvet tuskin tästä vähenee. Tänään syksyn viimeisessä ampumakokeessa paikkakunnalla vain kaksi osallistujaa. Suoritusten valvojat kertoilivat , että liikaa tuli  lupia haettua. No ..eihän niitä ole onneksi pakko käyttää, päätteli toinen.

  Visakallo Visakallo

  Suorittavalle totean, etten ole koko metsänomistusaikanani kasvattanut männiköissäni kuusialiskasvosta, koska niissä maapohjat ovat kuuselle aivan liian karuja. Minulla ei myöskään ole, eikä koskaan ollut riukumetsää. Suorittavan muisti tuntuu tietyissä asioissa olevan ällistyttävän lyhyt.

  kim1

  Visa: miksi vaivaudut toteamaan…jo kolmella eri vuosikymmenellä samaa potaskaa suorittava suoltanut..,mihin hän pyrkii..? Piilo kuttuilua…metsänomistajat erittäin yksinkertaisia.., siis täys idiootteja…,mutta minä en..kyllä minäkin kännipäissäni joskus olen niin kirjoittanut…,että selvinpäin harmittaa…,mutta suorittavalta onnistuu potaska selvinpäinkin..,t.kim

  suorittava porras suorittava porras

  Visalle totean ,että kuusialuskasvos oli varsin yleinen ilmestys yhtiönkin mailla 15 vuotta sitten eikä nuoret metsät siihen aikaan muutenkaan olleet erinomaisessa kunnossa . Nyt ei aluskasvoskuusikkoa näy muualla ,kun riistatiheiköissä. Seuraava puusukupolvi voi ollakin jo vaikka kuusta ,kun maannousemalta on otettu paras terä pois.

  Muistelen muuten Visan kehuneen keväällä tiukkaa työrupeamaa raivaussahan kanssa läpipääsemättömän kuusialuskasvoksen kimpussa ojien varsilla ja rajalinjoilla. Ihan tarpeeksi on siihen saakka ollut hirville piilopaikkoja. Parempaan suuntaan kuitenkin ollaan menossa.

  Visakallo Visakallo

  Rajalinjoille ja ojanvarsiin tuleen helposti läpipääsemätön kuusialiskasvos silloin kun maa on rehevää, eli koivikoissa ja kuusikoissa. Männikköni kasvavat taas kuivilla ja kivisillä kankailla. Ojia  ei niissä juurikaan ole. Hirvet eivät piilottele läpipääsemättömien kuusialiskasvosten seassa, vaan normaaleissa taimikoissa mäennyppylöiden päällä. Tämän kyllä tietää aivan jokainen metsissä liikkuva.

  Metät kunnossa!

  Suorittavalle ja motokuskille. On todennäköisesti totta, että Keuruun rhy:n alueella on tilanne ok. Ja sekin on totta, että jos hirvieläinstrategian mukaisissa kannoissa oltaisiin (hirviä se 3 – 4 / 1000 ha) joudutaan Tricolla suojaamaan taimikoita, mutta tehtävä ei ole mahdoton.

  Lounaassa tilanne ei ole tämä ja älkää hyvät ihmiset vähätelkö tätä riesaa mitä huomattavasti tavoitekantaa suuremmasta kannasta aiheutuu. Se on oikeasti ihan täystuho ilman teräsaitaa. Ihan s—tanan sama miten ja milloin raivaat.

  Suorittavalle vielä sekin, että 9,3 on kohdistettu 15 grammaisilla  jahtikautta ajatellen….

  suorittava porras suorittava porras

  Hyvin olet asian hoitanut ja pelissä mukana. Tarkoitukseni ei ole vähätellä ongelmaa ,vaan kannustaa ihmisiä tekemään puuvalinnat paikallisen tilanteen eikä vain huhujen pohjalta.

  PS. Kävin juuri vetämässä kolmelta vhp:ltä nahkan korviin ,kun kaveri oli ottanut ne onnistuneesti hengiltä peltopassissa.Tipa ja laaki.Edellisestä vastaavasta savotasta on jo 15 vuotta aikaa. Peurojen torjunta on hyvällä alulla. Neljä nurin tähän mennessä.

  kim1

  Suorittava…olet aika hupi veikko…t.ki

  Ola_Pallonivel

  Viikonloppuna levitin loput 10 litran kanisterista Tricoa, homman aloitin muutama viikko sitten. Olipa työ helpottunut, kun oli horsmat kuivuneet pystyyn.

  Jos tuota litkua meinaa levittää, niin kannattaa odottaa syksyn tuloa ja säästää aikaa heinikon/horsman/vatukon polkemisessa.

  tamperelainen tamperelainen

   

  Onkohan tuo viime vuonna ostettu Trico vielä käytökelpoista?Säilytetty ohjeiden mukaan,mutta kanisterissa ei ole viimeistä käyttöpäivää tai ”parasta ennen” merkintää.Pitäisi suojata 1-metrinen hyvä (istutus)mäntytaimikko

   

   

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 270)