Keskustelut Metsänhoito Trico hirvikarkote

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 322)
 • Trico hirvikarkote

  Onkos tuota ainetta jo porukka suihkutellut tänä syksynä? Aiemmin vuosi sitten kokeilin ja oli selvä teho. Pieni männyn istutus ala syötiin ekana kesänä täysin ja tuon aineen myötä en ole löytänyt yhtäkään syötyä. Hirvi teki vieläpä niin että söi puolesta välistä poikki ja latvan sylkäsi maahan. Pelkkää ilkivaltaa.

 • Kurki

  Jossain taimikoissa on riittänyt, että Tricoa ruiskuttaa vain männyn latvakasvaimeen. Pahimmilla hirvialueilla pitää ruiskuttaa enemmän oksia kasvun kannalta, sillä ne oksat syödään, joita ei ole ruiskutettu. Myös kuusentaimen latvat pitää ruiskuttaa. Onhan tämä hullua.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllä se vain tahtoo sitä vesipyssyä muistuttaa se suihku. Onkin tullut mieleen että pitäisi joskus kokeilla lisätä vettä siihen tricoon ja katsoa miten se oikein käyttäytyy.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Gla Gla

  Ei tule hienoa sumua, vaan pientä pisarointia. Mutta ruiskun suutin tekee litteän ja leveän viuhkan, jolla pystyasennossa saa latvuksen ruiskutettua. Aina hiukan menee myös ohi, mutta osa näistä pisaroista laskeutuu alemmille oksille.

  mettämiäs

  Kyllä Birchmeierilla saa aika hienon sumun kun vaan muistaa pumpata painetta riittävästi ja säätää suuttimen sopivaksi. Ohjeen mukaan Tricoa ei pitäisi lantata, mutta sehän voisi tietenkin olla yksi niistä testattavista mahdollisista kustannusten säästökohteista.

   

  Metät kunnossa!

  Ei pieni lantraaminen haittaa jos levittäessä kuiva keli. Pesen aina kannut ja ruiskut kevyesti vedellä ja ruiskutan loputkin käsittelemättömiin latvoihin – ei syöntiä. Ei varmaan mitään fifti-sixtiä kannata kuitenkaan valmiiksi tehdä…

  Gla Gla

  Ruiskuissa on tosiaan eroja. Stihlin ruiskulla sai suht hyvän sumun. Tuo kuitenkin särkyi, eikä varaosaa saanut. Oli siis teetetty Stihlin logolla erä ruiskuja, mutta ei varaosia. No, valjaat oli kelvottomat, joten satasen tappio antoi mahdollisuuden parempaan. Ostin Hankkijalta Birchmeierin, jonka piti olla laadukas. Sumu oli huonompi, valjaat lähes yhtä surkeat kuin Stihlissä ja pian tuokin hajosi. En pitänyt tuostakaan, joten en tutkinut varaosien saantia. Nyt on käytössä Solo paremmilla valjailla ja viimein homma toimii. Sumu on parempi kuin Birchmeierissä, muttei ihan Stihlin veroinen kaasupilvi. Ihan ok, kun ruiskuttaa glyfosaattia.

  metsä-masa metsä-masa

  Trigo ja solon reppuruisku on toimiva pari sumutella hirvikarkotetta. Meillä on ollut hirvitorjuntaa vuodesta -95 alkaen. Osittain talvehtimisalueilla oleville taimikkoille, tuhoja on torjuttu aitamalla polyesriri vahvisteisella muovinauhalla ja levitetty erilaisia hajusteita josta on todettu olleen hyötyäkn.

  Nyt käytännöksi on valiintunut kaksinkertainen muovinauha aidaksi ja Trigon levitys reppuruiskulla aitauksen ympäri. Käytäntö on osoittautunut toimivaksi jos sumun suuntaa oksistoon, osittain nauhoihin ja etenkin kiinitys paaluihin- ja runkoihin. Karheassa rungossa trigo levite säilyy pitempään haihtumatta ja valumatta maahan.

  Kuvion kaikkien kasvatettavien runkojen käsittely on käytännössä liian suuritöinen, jos kuvion koko on jo useita hehtaareita !

   

  Kurki

  Käsiruisku riittää ihan hyvin. Riittävän hyviä on löytynyt tiskiainepulloista.

  Petkeles Petkeles

  Mota nauraisi Tricolle jos olisi vielä myynnissä.

  mettämiäs

  Jos ruiskuun laitetaan painetta riittävästi ja suutin säädetään kohdalleen, aivan varmasti saadaan sopiva sumu myös Tricoa levitettäessä. Minulla ei ole ollut minkäänlaisia tekniikkamurheita ruiskun kanssa; se on ollut jo muutaman vuoden käytössä ja menneenäkin kesänä tuli roiskittua 350 litraa nestettä maastoon ilman minkäänlaisia ongelmia (niillä tiskiainepulloilla alkaisi jo melkein käymään työstä). Sehän näissä teknisissä laitteissa on, että niitä pitäisi osata käyttää ja niitä pitäisi ainakin välillä myös huoltaa. Huolellinen puhdistus käytön jälkeen ja talvivarastointi ”plussan puolella” ovat tietenkin välttämättömiä toimenpiteitä, jotka tällaiselle vähävaraiselle, kansakoulupohjalta yrittävälle pienmetsänomistajalle ovat itsestään selvyyksiä.

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 322)