Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 950)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • hikinen94 hikinen94

    Hyvin harvoin ihmisen rakennelmat teineen, mastoineen, piippuineen, sähkölinjoineen jne ovat komeita. Me olemme vaan niin tottuneita niihin, ettei ne enää häiritse. Uskon, että hyvin moni  näkee myllyt samoin vuosien kuluttua. Johan tuo kertoo sen, kun vastustajien määrä pienenee aina paikkakunnalla, kun vuosia kuluu.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Minä vihasin aikanaan jo kännykkä tukiasemia ja lankapuhelinlinjoja. Onneksi niitä on purettu paljon pois.🙏

    Palojarvi Palojarvi

    Jos siirtolinjaksi tehdään maakaapeli niin uran leveydeksi jää 8 metriä ?

     

    Visakallo Visakallo

    Yleensä on niin, että silmä tottuu helpommin kuin korva. Asuin ennen alle sadan metrin päässä matalasta linkkimastosta, joka ujelsi aina kun tuuli vähänkin kovemmin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    HS haastatteli Penttiä Pyhäjoelta. Pentti on tyytyväinen kunnan asukas jota tuulivoimalat eivät häiritse.

    http://www.hs.fi/politiikka/art-2000011110023.html

    Kommentoin:

    Miksi tuloja ja valtionosuuksia ei voitaisi tasata niin, että jokaisen kunnan talous on suunnilleen samaa tasoa per asukas, jos tuulivoimala-alueista ei kerran ole kuntalaisille oleellista haittaa? Nyt jokainen kunta haluaa alueelleen tuulivoimaloita, koska verohyöty on suuri. Kuntien pienen koon takia sijoituspaikkoja on vähän kunkin kunnan omalla alueella. Päädytään huonoihin sijoituksiin: hallinnolliset rajat määräävät sijoituspaikat eikä se mihin hankkeet olisi maaston ja olemassa olevien siirtolinjojen puolesta järkevintä sijoittaa.

    Unohdetaan ne kunnan asukkaat, jotka eivät saa vuokraa, mutta joille lankeavat haitat: nähdyn ja kuullun maiseman muutos ja kiinteistöjen arvon aleneminen. Suunnitellaan paljon hankkeita, joista osa ei toteudukaan, mutta hankkeen ollessa vireillä taloudellinen toiminta alueella hiipuu.

    Joissakin tapauksissa luontoarvot ovat kuitenkin tärkeämmät kuin talousarvot: esimerkiksi silloin kun tuulivoimaa kaavoitetaan kansallispuistojen läheisyyteen. Puistot on tarkoitettu kansalaisten virkistysalueiksi ja jonnekin päin maata pitäisi myös jäädä erämaisia hiljaisia alueita.

    Lunastuslain muutos on tulossa eduskuntaan. Laki koskee tilanteita, joissa tarvitaan maata siirtolinjoihin tuulivoima-alueiden ja kantaverkon välille. Myös suurjännitelinjoihin pitkin maata sähkön siirron sekä tuonnin ja viennin turvaamiseksi. Esitys korjaa maanomistajien asemaa, koska lunastus tulee jatkossa tehdä markkina-arvosta. Markkina-arvon määrittely kaipaa kyllä tilastoinnin parantamista. Ennen vanhaan sähkölinjat katsottiin yleishyödyllisiksi hankkeiksi kun sähkölinjan tulosta kylälle hyötyivät kaikki asukkaat.

    Visakallo Visakallo

    Pyhäjoellakin tuotetut tuulisähköt johdetaan etelään. Mm. tuleva Harjulinja toimii tässä tehtävässä. Me suomalaiset olemme aika vahvasti eri tahojen kautta mukana näissä Fingridin projekteissa.

    https://www.maanmittauslaitos.fi/sites/maanmittauslaitos.fi/files/Fingrid%20esitys%204.12.2024_0.pdf

    Rukopiikki

    Kaikki kunnat on täynnänsä tuulivoimahankkeita. Maakuntakaavoihin kuuluvia ja niiden ulkopuolisia. Jokainen tajuaa, että niistä tulee toteutumaan vain pieni osa. Nyt niitä ahnehditaan varastoon koska sääntely voi tiukentua.

    Moni kärsii toteutumattomista hankkeista monin tavoin. Rakennuskiinteistöjen arvo laskee ja metsämaan mahdollisilla hankealueilla nousee. Perinnön jaot viivästyy ja moni maksaa korkeampia perintöveroja mahdollisten toteutumattomien hankkeiden takia koska ne nostavat metsämaan hintaa. Toisen tontin arvo laskee. Kylistä tulee riitaisia paikkoja. Pitäsko ensin tehdä ne jo suunnitellut hankkeet ja uusia kehitellä sitä mukaa kun rakennetaan.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Oikein olisi maksaa korvaukset todellisille kärsijöille eli asukkaille.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Äänite yöllä noin kilometrin etäisyydeltä voimalaan, väitetään jopa että olisi asunnon sisältä. Näin lähelle taloja ei toivottavasti enää rakenneta, mutta noin kahden kilometrin päähän voi edelleen tulla.

    http://www.tvky.info/2019/03/hiljainen-kesayo-salon-marynummella/

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    A.J. linkki osoitti suoraan rikolliseen toimintaa. Näiden voimaloiden rakentamiseen osallistuneet viranomaiset, päättäjät pitäisi tuomita elinkautiseen kuritushuoneeseen.

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 950)