Keskustelut Metsänhoito Työvoimapula hallintaan

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)
 • Visakallo Visakallo

  Eräskin äiti totesi tässä äskettäin, että hänen parikymppisen poikansa pitää saada sellainen työ, mistä saa ruokatunnilla valmista lämmintä ruokaa. Omat työkokemukset kun olivat hänellä sieltä kultaiselta 80-luvulta.

  Jätkä

  ”Ken ei työtä tee, hänen ei syömänkään pidä”

  Lämmin ruoka on ollut arkipäivää metsätöissäkin jo kymmenien vuosien ajan.

  Tietenkin jollekin mussukalle se pitäisi vielä lappaa suuhunkin, kuten äiti on sen aina tehnyt.

  Ateriakin on ihan niin hyvä ja maittava, kuin sen itse itselleen valmistaa.

  Ola_Pallonivel

  Eihän tuo nykynuoriso osaa edes nurmikkoa leikata, vanhemmat sitten leikkaa. Saatikka mettähommia tekemään…

  Timppa

  Niinpä.  Lapissa on suuri puute työvoimasta talvisesongin aikana.   Pitäisi kehittää tarjoilija-metsuri opintosuunta.  Kun kesän pyörittää raivaussahaa, niin talvella kaljojen kantaminen pöytiin tuntuu kevyeltä.  Tietysti ongelmana on se, ettei esimerkiksi Levin maisemissa taida olla juurikaan perattavaa.

  mehtäukko

  Harrastelija: ” Ei ne maahanmuuttajat korvaa omia nuoria. Mitä hyötyä on työllistää mamuja, jos omat nuoret näpyttelee kännykkää ja elävät Kelan korvauksella? Kyllä täytyy olla joku keino omien nuorten köuluttamiseen ja työhön…”

  Niinpä niin. Jos omat nuoret näpyttelee..! Kotimaiset nuoret ovat lähinnä sydäntä, mutta…

  Ymmärtääkseni töitä pitäisi vain opetella tekemään ja kannustimena siihen on raha.Jos sitä rahaa ei suollettaisi kotisohvalle, mutta kun sitä on jatkunut enempi kuin pari vuotta! Elämäntapaa on aika vaikea muuttaa kun äiti on pyyhkinyt pyllyn ja isä kantanut halot  että lämmintä piisaa.

  arto arto

  Miksi nykynuoria moittimaan, Fiksua porukkaa. Muistelkaa omaa nuoruutta, Vanhat ihmiset taisivat sanoa samaa.

  eero heikki eero heikki

  Aloiteltiin palstaa,jonka pinta-ala on 48,1 ha.

  jees h-valta

  En oikein tiedä mikä siinä menee silloin pieleen kun nuori alkaa jotain muuta kuin työhaluja esittää. Minulla on sattunut sikäli onnellisesti että olen kyllä voittopuolisesti törmännyt työhaluisiin nuoriin. Arton kanssa hiukan samoilla linjoilla, ei mekään varmaan aivan kullannuppuja aina ole oltu.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tuossahan enemmänkin kysymys oikeasta oppilasvalinnasta, aina porukassa on luusereita ollut. Eli aikuisten töpeksimisestä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  harrastelija harrastelija

  ”Vääriin” ammatteihin koulutus ei ole niin suuri vahinko kuin yleensä luullaan. Jatkuvasti tulee esille tapauksia, että keittäjästä onkin tullut maalarimestari, maatalouslomittajasta pizzayrittäjä… eräskin asentaja-koneistaja jatkoi tohtoriksi… näitä on paljon!

  Tärkein kysymys on se, että jokainen nuori saadaan pysymään valtavirran mukana jossakin muussa toiminnassa kuin kotona päivällä torkkumassa ja yöllä sitten kadulla möyhäämässä. Työ / opiskelu antaa arjelle sisällön. Peruskoulun jälkeen on hakeuduttava järjelliseen toimintaan, pahinta on jäädä yhteiskunnan ulkopuolelle.

  Oli surkuhupaisaa seurata sitä valitusta, että hallitus vaati työttömän haastatteluun kerran viikossa! Luulisi normaalin ihmisen jo mielellään menevän keskustelemaan jonkin vieraan ihmisen kanssa asioista EDES kerran viikossa!

  Terveille, työikäisille ihmisille vastikkeettoman rahan jakaminen tulisi lopettaa heti! Siitä tietysti tulisi opposition puolelta kauhea älämölö, että tasa-arvo ei toteudu! Mikä helevetin tasa-arvo se sellainen on, että toinen tekee palkkansa edestä töitä joka arkipäivä ja toinen nostaa Kelalta tekemättä yhteiskunnan hyväksi yhtään mitään?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)