Keskustelut Puukauppa Ukrainan kriisi vaikutus !

 • Tämä aihe sisältää 3,249 vastausta, 73 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarTolopainen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,851 - 1,860 (kaikkiaan 3,249)
 • Ukrainan kriisi vaikutus !

  Näkemyksiä , kuinka käsissä oleva kriisi vaikuttaa metsäteollisuuteen ja puuntuottajaan ? Kuinka käy kysynnän ja hintojen ?!

 • Scientist Scientist

  Missä näin päätetty ?

  Tolopainen

  Aikoinaan Lipposen hallituksessa kun taitettu indeksi otettiin käyttöön. Siinä painottuu hintojen nousuun perustuva eläkkeiden indeksikorotus.

  Kalle Kehveli

  Jep, eläkkeet seuraavat muistaakseni hintojen nousua 80% ja palkkojen nousua 20%.

  Venäjä on tottunut räpeltämisen jälkeen voittamaan sotansa. Näin on käynyt aina, toisin kuin usa, joka häviää sotansa, ja jättää pitkän paskavanan taakseen. Eu:n ihmiset ovat kääntyneet jo pakotteita vastaan. Monessa maassa tulee valta vaihtumaan.

  Visakallo Visakallo

  Kerropas Kalle, minkä sodan Venäjä on voittanut, jos 2. maailmasotaa ei lasketa? Senkin Venäjä olisi kyllä ilman Yhdysvaltojen ja Euroopan länsiliittoutuneiden apua hävinnyt. Afganistanistanissa tuli neukuille turpiin oikein kunnolla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Voisi ehkä sanoa että Venäjä voitti: toinen Tšetšenian sota käytiin Venäjän ja Tšetšenian välillä vuosina 1999–2009. Lisäksi näitä ”terrorisminvastaisia erikoisoperaatioita” on ollut Georgiaan kuuluneessa Etelä-Ossetiassa, Moldovan itäosassa sekä nyt tietenkin Itä-Ukrainassa.

  Visakallo Visakallo

  Pieniä maakuntia suuri Venäjä on toki pommittanut kivikauteen ja julistautunut sitten voittajaksi, mutta konaisille valtioille ei näytä Venäjä pärjäävän.

  Tolopainen

  Tällainen  inflaatio mikä oli ihan tavallista 80-luvulla herättää nykyisin huomiota. Inflaation pitäisi ollakin n.5 %vuodessa niin työllisyys ja investoinnit pysyvät korkeina. Eläkkeet ja palkat nousevat mukavasti samoin valtion verotulot.

  Jos maksan ens vuonna sähköstä 2k€ enemmän kuin tänä vuonna, mihin tuokin perustuu. Sähkön tuottaminen Suomessa ei ole kallistunut yhtään. Vesi-tuuli ja ydinvoima on aivan saman hintaista. Ilmeisesti Putinin kätyrit määräävät hinnat.

  Puuki

  Oli 2000-luvullakin vielä joinakin vuosina n. 5 % inflaatio.

  Sähkön hinta on noussut sodan tuomien ongelmien takia, kun energian hinta määräytyy  markkinahinnan mukaan . Tänään oli korkeimmillaan 59 snt/kWh, yöllä saattaa olla n. 3 snt parin tunnin ajan.  Viikon keskihinta on nyt 21,5 snt/kwh.

  rööri roope

  Sodassa kaikki häviää.Toinen enemmän,toinen vähemmän.Rus / usa eivät osaa elää ilman sotia.

  Visakallo Visakallo

  Kohta se sitten nähdään, miten kitkattomasti ja rauhanomaisesti Venäjän ja Valko-Venäjän yhdistyminen tapahtuu. Putin tuntuu olevan asiassa nyt henkeä täynnä. Lukasenkka ei ehkä ole asiasta ihan yhtä innostunut, mutta henkensä pitimiksi joutuu hieman myönnytyksiä tekemään…

Esillä 10 vastausta, 1,851 - 1,860 (kaikkiaan 3,249)