Käyttäjän Hirvenpyytäjä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
 • Hirvenpyytäjä

  Mullan myynti on paras, saat heti tukun rahaa eikä uudistuskulut ole korkeat.  Kylvö tai istutus mullan poiston jälkeen. Kun siemenpankki on poissa kestää kolme neljä vuotta ennen kuin heinät alkavat kasvaa. Tein näin parikymmentä vuotta sitten ja hyvin onnistui.

  Hirvenpyytäjä

  Eikö ole niin että joudut maksamaan arvojen erotuksen jos niitä ei arvosteta saman arvoisiksi.? Voi myös sopia että toinen vastaa kustannuksista ja niin tasaa arvoja. Olen tehnyt muutamia tilusvaihtoja ja kokemukset ovat myönteisiä. Nyt vain kustannukset ovat nousseet kovasti.

  Hirvenpyytäjä

  On tässä sekin mahdollisuus että esim vaimon veli tai oma uskonveli tarvitsee töitä ja tämän muutoksen jälkeen olisi helpompi irtisanoa normaalitehoinen tieltä pois. Kyllä yrittäjä taipuu kun uskon tai v:n voimalla väännetään.

  Hirvenpyytäjä

  Ota huomioon myös että sahauksen hinnasta saa kotitalousvähennyksen jos se tapahtuu korjattavan rakennuksen tontilla.

  Hirvenpyytäjä

  Minulla on kyllä toisenlaisia kokemuksia viiden vuoden käytön jälkeen, polttopuuta on sahattu ja kun kokeilin niin 50 cm tukki kaatui eikä saha sammunut. Suurempien kaatoon ei kannata ryhtyä ellei ole ammattimies, siksi ne myyntiin pystykaupalla.

  Hirvenpyytäjä

  Myy tukit ja osta Norrköpingi saha 80 €, riski on ja kestää tuon savotan hyvin, lisäksi voisit ostaa hydraulihalkojan hinnanerotuksella.

  Hirvenpyytäjä

  Suorasähkölämmityksen kaveriksi voisi harkita älykästä lämmityksen säätöjärjestelmää esim Optiwatti järjestelmää. Sillä pystyy tunti ja huonekohtaisesti asettamaan halutun lämpötilan niin että ylilämmitystä ei tule. Jos sähkön kokonaiskulutus on yli 20000 kwh vuodessa se tienaa itsensä n kolmessa vuodessa, meidän tapauksessamme. Hyvä että näitä uusia innovaatioita tulee niin keskustelutkin saavat uutta sisältöä😀

  Hirvenpyytäjä

  Vanhan pellon ongelma on mullan sisältämät eri kasviensiemenet, siemenpankki, joka kasvattaa vaikka minkälaista heinää yms taimien kiusaksi jos maata muokataan. Kauan sitten myin pelonmetsitysalueelta mullan pois n 20 cm paksuudelta. Ensimmäinen tili tuli jo ennen istutusta.  Sitten istutus tasaiselle maalle ja hyvin onnistui. Meni monta vuotta ennen kuin ensimmäiset heinät ja pajut alkoivat kasvaa.

  Hirvenpyytäjä

  Merkkisahojen lobbaajat on heränneet. Onkohan oma lehmä ojassa.

  Hirvenpyytäjä

  Olen samaa mieltä. Kaikki eivät todellakaan tarvitse kallista ammattisahaa parinkymmenen tunnin vuotuiseen sahaukseen. Minulla on nyt 4 – 5 vuoden kokemus Norrköping sahasta ja se vastaa aikalailla testin tulosta. Halpa, karu ja tehokas saha jonka muttereita pitää ainakin alussa kiristää. Muuten kyllä pelaa vaikka seisoo välillä kuukausia käyttämättä. Käyntiinlähdössä ei ole ongelmia. Olen käyttänyt pienkonebensaa vaikka 4 prosentin seosta suositellaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)