Käyttäjän IsoinJ kirjoittamat vastaukset

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • IsoinJ

  Puuki, olin väärässä. Tuo arvonmuutokseen perustuva EVL-säädös on vain rahoitusvälineistä, ei vaihto-ym omaisuudesta. Eli puusta maksetaan veroa vasta myydessä. Poikkeukssena jos jossakin vaiheessa omaisuuden arvoa on kirjannut alas, niin sen joutuu nostamaan takaisin ylös käypän arvon noustessa yli kirjanpitoarvon ja tästä kirjauksesta maksaa veroa. Vaikka mistään ei rahaa olisi tullutkaan.

  IsoinJ

  Myöskin kirjanpidon tuloksen ja kassavirran epäsuhtaisuus saattaa tuoda ongelmia. Lähtökohtaisesti osakeyhtiön tulisi arvottaa omaisuutensa markkina-arvoon. Mutta jos puu on kasvanut , niin omaisuuden arvo on kasvanut ja verotettavaa tulosta on syntynyt. Mutta jos puuta ei ole myyty, niin rahaa maksaa noita veroja ei ole.

  Intuitiolla sanoisin, että jos metsän pitoaika on lyhyt (ostat, hakkaat, uudistat ja kasvatat taimet miehenmittaiseksi, jonka jälkeen myyt voitolla) niin saattaisi olla ihan mielenkiintoinen katsella osakeyhtiötä.

  Tai jos omaisuutta on niin paljon, että kannattaa alkaa perintösuunnittelu. Osakeyhtiön osakkeita on paljon helpompi lahjoitella lapsille ajan myötä tai tehdä alihintaisia kauppoja.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)