Käyttäjän MIISU4F kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 506)
  • MIISU4F MIISU4F

    Ja ralli jatkuu.

    Nyt on siis Tehy, JHL, Super, Kunta-ala ja Pro ylityökiellossa.

    Niin mikä ihme siinä mättää, että työnantajapuoli koittaa kepillä jäätä joka saralla? Kun nyt kuitenkin on nähty, että se perse on helposti penkissä tai ainakin uhka sille on vahva. Pitääkö joka käänteessä yrittää heikennyksiä? Olisiko vanha kolmikanta ja tupo asiaa. Nyt jokainen ala kerrallaan käy samat taistot. Palkankorotukset ovat olleet kuitenkin 1,5-2 prosentin luokkaa plus alakohtaisia tekstimuutoksia.  KIKY sopparia joudutaan kärsimän vielä tovi mutta kunhan sen määräaika loppuu, alkaneeko kunnon rytinät! Onko talous silloin millä mallilla, sitä saa jäädä jännäämään. Ottaako Sipilä kaikesta kunnian ja ansiot, kun duunarit ne työt tekee, vaikka maailmankaupan liikkeet ynnä pakotteet edelleen aiheuttaa kitkaa.

    Siiheksi ainakin Minna Helteellä töitä riittää yllinkyllin; ei taida viikkolepoaika vähään aikaan häntä kohdata! Respektit!

    Ralli siis jatkuu kevään ajan.

    MIISU4F MIISU4F

    Ei tullut sukupolvenvaidosta meillä! On tainnut unohtaa mainita, että melkein perin pienen metsätilan. Valitettavasti siihen oheen jäi läpilaho talo joka ei minua, eikä veljeäni kiinnostanut kumpaakaan. Saatiin,  luojan kiitos, myytyä koko paketti purkukuntoisine taloineen ja tiloineen suht’nopeasti pois viime vuonna. Tavaroineenkin. Äitee oli viimeisen päälle hamsteri ja siitä tavaramäärästä ei olisi kaksi ihmistä selvittänyt ihan helpolla.  Tila myös sijaitsi kaukana meistä kummastakin. Ei meillä ollut minkäänlaista tunnesidettäkään siihen, kun äitee oli sen vanhoilla päivillään hankkinut linnunlaulu-ja virksityspaikakseen, eikä kukaan lapsenlapsista ollut millään lailla kiinnostunut edes käymään siellä ( johtuen äiteevainaan pahasta luonteesta ja erkoitumisesta sinne).

    Onneksi sen halusi ostaa henkilöt, joilla oli ollut sukuyhteys edelliseen omistajaan, joten kai ne tunnesyistä halusivat torpan ja metsäpalasen (n. 7ha, josta vajaa pari ha metsälain kymppikohdetta/tihkupintaa/lehtoa lähteineen)  takaisin sukuun. Olimme kiitollisia. Meille on yhdentekevää, polttivatko  ostajat sen torpan silleensä vai mitä tekevät. Nykyisillä markkinahinnoilla, vaikka talo olisi ollut hyväkuntoinenkin, siitä ei paljoa olisi herunut syrjäisen sijaintinsa takia. Saatiin kuitenkin koko tilasta käypä hinta, kun talolle oli arvo 0 euroa.

    Vaikka metsäalalla olenkin, sen olen oppinut, että kannattaa myydä, kun kohteesta jotain vielä saa, eikä odotella päivää  parempaa. Kiinteistöveroa olisi silti pitänyt maksaa, vesi-ja sähköliittymät ym. asioiden kohtalo. Pitääkö vakuutuksessa vaiko ei.. Nyt metsätilkku on sellaisilla ihmisillä, jotka tykkää metsää hoidella, asuu sen lähellä. Saatiin olla tyytyväisiä, että asuinkelvoton talo ei kuitenkaan alentanut tiluksien hintaa.

    Jostain syystä olen aina ollut kiinnostunut metsäalasta haluamatta omistaa metsää. Ammattikoulupohjalta   duunailen. Metsäalan jatkokoulutuksesta  haaveilin pitkään mutta se taitaa jäädä. On silti mielenkiintoista seurata, miten yksityiset MO.t tilustensa kanssa pärjäävät, miten metsätalouden markkinat muuttuvat ja kuinka sekä ketkä metsiämme tulevaisuudessa hoitavat.

     

    MIISU4F MIISU4F

    Teollisuusliitto on huomioinut mm. metallialan vetovoimattomuuden. Jollain aloilla on huono kaiku jo lähtökohtaisesti.

    https://www.ess.fi/uutiset/talous/art2435632

    *** Teollisuusliitto toivoo lisää koulutuspaikkoja teollisuuteen – erityisesti metalliin. Uuden suurliiton päijäthämäläisen ammattiosaston edustajat ja liiton kolmas varapuheenjohtaja <b>Jari Nilosaari</b> olivat tiistain mediatilaisuudessa erityisen huolissaan teollisuuden houkuttelevuudesta.

    – Kun nuorille kertoo olevansan hitsausalan yrityksessä töissä, heitä ei kiinnosta kuulla enempää, Kempin pääluottamusmies <b>Jarkko Jokinen</b> kertoo.

    – Tämä kuvaa hyvin tilannetta. Mielikuva teollisuustyöstä on edelleen synkkä. Teollisuusliiton väki arveli, että moni nuoren mielessä teollisuustyö on likaista ja niin raskasta, että siitä jäädään lopulta vain sairauseläkkeelle.

    – Tämähän ei enää pidä paikkaansa. Nyt jäädään eläkkeelle hyväkuntoisina. Ehkä tarvitsisimme tosi-tv-sarjan nykypäivän teollisuudesta. Yritysten kannattaisi myös entistä enemmän jalkautua kouluille kertomaan teollisuuden työpaikoista.***

    Sama koskee metsäalaakin. Tosin täällä se on ihan tosiasia, että työ on raskasta ja likaista =D Koneellinen puunkorjuukin, kun on huollot ja muuta, ei pelkästään kopissa istumista.

    MIISU4F MIISU4F

    wanhajätkä ***Rutkasti rahaa ja resursseja ammatillisiin oppilaitoksiin.***

    JEP! Kaksi nuoristani on käynyt ammattikoulua jo vuosikausia. Toisella ensin vuosi lukiota, ei ollut se oma juttu,  sitten 2 vuotta *väärässä* opinahjossa ( ei ollutkaan sekään  oma ala) sitten hän kävi kolme vuotta mieleistään alaa, valmistui ja on nyt ammattikorkeassa toista vuotta. Toinen oli omalla alalla opiskelemassa mutta jäi jälkeen,  luokallensa ja sen alan opetus loppuikin meidän kunnasta kokonaan, niin hänestä tuli koulupudokas, kun ei ehtinyt valmistua. Hän oli jonkun aikaa työllistämistöissä kunnes lähti naapurikaupunkiin jatkamaan opiskeluja, siis alusta asti samaa alaa, missä oli alun perinkin ollut. Onneksi nyt viimeinen vuosi ja valmistuu vihdoin..huhhuh. Sitkeitä ovat.

    Ei ole ammattikoulu lannistanut heitä vaikka molemmat kertovat, kuinka opettajilla ei ole aikaa olla läsnä tarpeeksi. Opetuskokonaisuudet tulee paketteina, jotka käydään nopeasti läpi ja omaehtoisen opiskelun määrä on kasvanut koko ajan. Jos tarvitsisi tukea, sitä ei nykyisillä resursseilla ole varaa antaa. Yhden kerran oli toivottu, että niillä joilla oli rästissä hommia, voisivat palata viikkoa ennen joululoman loppumista koululle tekemään niitä valvotusti. Eivät päässeet, koska siellä ei olisi ollut henkilökuntaa avaamassa ovia eikä opettajille annettu mahdollisuuksia tulla lue ylimäräisiä  tunteja, eikä oppilaille annettu lupaa tulla sinne ilman valvojaa.

    Niin luokattomassa lukiossa ja ammattikoulussa pärjäävät ne, joilla on taitoja, kykyjä ja voimavaroja omaehtoiseen opiskeluun.

    Ei tarvitse ihmetellä, kun amislaiset lähtevät työharkoittelupaikoille, että moni työnantaja on helisemässä heidän kanssaan, kun opetus on amiksessa ollut heikkotasoista, niin ei aina vastaa työelämän nykyisiä vaatimuksia.

    MIISU4F MIISU4F

    Mä kanssa tykkäsin siitä privaviestiosiosta!

    Voisikohan siitä laittaa toiveäänestyksen pystyyn Metsälehdelle?

    MIISU4F MIISU4F

    Kauhean ala-arvostettua työtä tuntuu olevan yksi tärkeimmistä ja raskaimmista uudistamisketjun toimenpiteistä. Taimen onnistuneen kasvuunlähdön takeena on huolellisuus istutuksen joka vaiheessa, siitä kun taimi tarhalta lähtee aina viimeiseen maan tiivistykseen ympäriltä saakka. Esson baarin juttuja ei kannata kuunnella eikä aina tuijottaa hintaa vaan katsoa laadun perään ja muistaa, jotta joka työllä pitää olla takuu. On taimillakin kasvuunlähtötakuu, jos itse istuttaakin ja on huolehtinut niistä hyvin, eikä silti taimetu. Syitä voi olla monta mutta taimia ei kannata pilata väärällä säilytyksellä tai huonolla istutuksella.

    MIISU4F MIISU4F

    Valtio näytti esimerkkiä ulkoistamalla ja lomauttamalla metsurinsa. Samassa hengenvedossa siellä oli epäselvyyksiä yrittäjien palkkaamien ulkomaisten metsurien työsuhteissa. Tilaajavastuulaki hakusessa.

    Ken sitten hakeutuu alalle, jossa on kausityöttömyyttä. Osalle se sopii, toisille ei.

    Ohessa maatalouspuolen kausityöntekijän kokemus. Siinä on käytetty mielikuvitusta ja oma-aloitteisuutta pitkän lomautuskauden täytteeksi plus ne ikääntyvät vanhemmat tulee hoidettua myös.

     

    Kaikista ei ole yrittäjäksi. Vaikka perustaisi kokeeksi pienen yrityksen ja pysyisi suoja-ajan työmarkkinatuen ja muun turvan piirissä, mitä sitten jos taidot/aika/muu seikka ajaa siihen, että yrittäjyys ei onnistu? Sitten sulla on se toiminimi pöytälaatikkoyritys mutta olet pudonnut kaiken tuen ja turvan ulkopuolelle. Ei kuulosta järin kannustavalta mutta tilastojen kannalta varsinainen työttömyystilasto kaunistuu ja hallitus röyhistelee rintaansa, tilastot näet.

     

    MIISU4F MIISU4F

    Koska se on kova pala työnantajapuolellekin, mikseivät ne ärähteet ennen mielenilmausta Suomen hallitukselle ja eduskunnalle, että ottaa sen lain heti miten uudelleen käsittelyyn! Olisi voitu välttää poliittinen lakko siten. Ei ole työnantajapuolikaan munaton näissä asioissa.

    Se onko mielenilmaus arkena vai viikonloppuna, vuorotyötä tekeville sillä ei liene merkitystä.

     

    MIISU4F MIISU4F

    Nimenomaan! Suomessa toimii demokratia. Poliittisen mielipiteen voisi ilmaista em syistä, miksei ilmaistaisi? Mielenosoituksen järjestäminen ja siihen osallistuminen on laillista täällä, melkein asiasta kuin asiasta. Toisin kuin diktatuureissa, joissa henki on hyvin halpaa. Pohdinnan paikka. Työnantajilla on erittäin paljon valtaa. Ottaahan työpaikat nykyään kantaa seksuaaliseen häirintään- nollatoleranssi #metoo-kampanja! Kissa on pöydällä par’aikaa. Ei työnantajat katso suopeasti ylinopeussakkojakaan, jos duunari kämmää- eiköhän rangaistus rikkeestä ole silti ihan suotavaa ja toivottavaa, kysyi keneltä tahansa; kysehän on yleisestä (liikenne)turvallisuudesta. Mikä on yksilön oma valinta, mikä  yhteisön normisto. Onko noissa sitten vertailuarvoa, sitä saa miettiä kukin! En todellakaan lähtisi barrikadeille ylinopeusakoista (oli suuria tai pieniä) mutta liian lievien seksuaalirikostuomioiden vuoksi kyllä. Palkaton päivähän siitäkin seuraisi, ei sen pahempaa kuin STOP- tai huomisesta mielenilmaisusta.

    MIISU4F MIISU4F

    Väännän vielä kerran: Koska on laki, mikä koskee yleissitovuutta: Kaikki nekin, ketkä eivät kuulu ammattiliittoon, saavat ne palkat, palkankorotukset, edut ja muut hyödyt, mitkä ammattiliitto ja työnantajapuoli sopii–>juuri ne työehtosopimukset, mitkä monesti valvottavat valtakunnansovittelijaa pitkiä öitä ja milloin pitkittyessään ammattiyhdistysliike väläyttelee hampaita–> ylityökieltoa, lakkoa tms. Eli MINÄ maksan jäsenmaksuja, jotta ammattiliitto voi hoitaa alani työehtosopimusasiat. Mutta vapaamatkustaja, olkoot YTK.lainen tai ei, niin saa ne samat edut, mistä minä olen maksanut.  Olen ollut radikaali siinä, että mielestäni minun, eikä kenenkään muunkaan ammattiliiton jäsenmaksuja maksavan pitäisi hyysätä niitä, ketkä eivät kuulu ammattiliittoon. Laki silti koskee heitäkin, eikä sille mahda nyt mitään. Joka tapauksessa, maksamme yhdessä verojakin. Kukaan ei estä hakemasta parempaa palkkaa ja etuja työnantajalta tai ei ole työnantajalle rikos maksaa parempia palkkoja kuin työehtosopimuksessa on. (Tosin tasa-arvo -ja yhdenvertaisuualaki voi siinä tulla osin vastaan, ettei ketään suosita tai syrjitä henkilöön liittyvien ominaisuuksien takia. Mutta se on eri juttu.)

    Eli, kiitos kaikille teille ja meille, maksamme veroja yhteiseen pottiin, joilla tätä yhteiskuntaa pyöritetään. Veroja maksan mielelläni ja mielelläni kuulun ammattiliittoon, joka on työelämän vakuutus pahan päivän varalle. Maksan koti-henkilö, -auto- ym.- vakuutuksiakin mutta sillä erolla tuohon työelämän vakuutukseen, ettei kukaan, kellä ei ole ko. vakuutuksia, pääse *hyötymään* minun henkilökohtaisesta vakuutuksestani.

    Tässä se laki siis on tasapuolinen niin kauan kuin ammattiliittojen jäsenmäärä pysyy tarpeeksi korkealla, pysyy työehtosopimukset voimassa niillekin, ketkä eivät ole niiden sopimusprosessista maksaneet. (vrt. rokotussuoja=laumaimmuniteetti). Ja sehän on solidaarista myös mielipiteistä huolimatta. (niitähän meillä riittää)

    En omista metsää mutta on ihan ok tukea verovaroista joitain tarpeellisia toimia, jotta metsätalous säilyy kannattavana ja Suomi puunjalostuksen kärkimaana. Onhan metsänomistajillakin etujärjestönsä, ei teidänkään  tarvitse yksin pyristellä.

    ( metsä pitää aina mainita-kun tämä on metsäpalsta =D  )

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 506)