Käyttäjän Pines kirjoittamat vastaukset

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Pines Pines

  Kysyinkin tuolla kuvassa mutta tässäkin: Kuka myy hybridihaavan taimia tällä hetkellä?

  Pines Pines

  Mitä sitten kun teen metsääni lannoitusinvestoinnin ja haluan puun kasvun ohessa kerätä talteen parantuneet marja- ja sienisadot? Siellä on firman pakettiautot täynnä ’jokamiehiä’ oikeuksineen keräämässä yhteistä hyvää talteen?

  Pines Pines

  ”– Kynnys ryhtyä lyhyellä aikavälillä ammattimaiseksi puuntuottajaksi on suuri, koska pääomakulujen kuoletusaika on pitkä. Tällöin pitää palkkatyön ohella pyrkiä kasvattamaan pinta-alaa. Nuorten elämässä ajankäytöstä kilpalee palkkatyön ja metsän lisäksi myös vaimo ja lapset –”

  Tuo kuvaa omaa tilannettani erinomaisen hyvin. Kaikki halu ja energia olisi siirtyä nopeasti ammatimaiseen tilanteeseen, mutta olenko sitten jo otsikon vanha mies kun siihen pääsen?

  Jos kymmeniä vuosia hoitamattomina maanneita tiloja saataisiin myyntiin, laskisivat hinnatkin todennäköisesti järkevämmälle tasolle. Mutta lääkkeitä tähän ei minultakaan löydy, en innostu valtiovallan puuttumisesta tai pakkomyynneistä. Ehkä joku porkkanaratkaisu olisi toimivampi tapa ohjata tiloja oikeaan suuntaan. Ennemmin rahaa tilakokojen kasvattamiseen ja ohjaamiseen aktiivisille omistajille kuin laiminlyötyjen taimikoiden omistajien taskuihin.

  Ja olisiko joku kätevämpi tapa lähestyä näitä haamumetsänomistajia ostotarjousten kanssa, kuin yrittää tilus tilukselta kaivella omistajien tietoja?

  Pines Pines

  Tänään oli radiossa, että tänä vuonna on myönnetty tuhat poikkeuslupaa ns.häirikkölintujen poistamiseen, joten kyllä sieltä joku lupa on irronnut tällekin kesälle. Italiassa kyllä tosiaankin luvan kyseleminen taitaisi lähinnä naurattaa.

  Minulla on virkistyskäyttöön hankitulla palstalla rehevää pohjaa, jonne olen raivannut pienen kuvion juurikin pihlajan hyväksi mielenkiinnosta.

  Pines Pines

  Oletteko saaneet omistajatiedot tiskiltä kysymällä ilmaiseksi? Olin siinä uskossa, mutta vieraillessani viikolla maanmittauslaitoksella omistajatiedon hinta oli muutaman euron per haku, mutta ”minimiveloitus vähintään 2x.xx” eli vajaa kolmekymppiä. Olin siinä uskossa, että jonkin tietyn määrän hakuja saa tehdä ilmaiseksi?

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)